En rep er ikke en rep

Av Strand Jacobsen Gunnar mars 8, 2017 07:30 Oppdatert

En rep er ikke en rep

Det er bedre å la hver repetisjon i hver serie telle, enn å trene for halv maskin i tre timer.

Se for deg at du tar en vekt på 50% av 1 RM i knebøy, altså halvparten av det du maksimalt kan løfte, og så tar du 3 sett x 10 reps med denne vekten, 3 ganger i uka i 8 uker. Hvis du løfter vekten i normalt tempo (ca 1 sekund ned og 1 sekund opp), så kommer du ikke til å få noen større muskler av det. Kanskje ikke kjempeoverraskende, i og med at vekten er lett, og du stopper settet lenge før failure.

MEN; om du tar samme vekt og samme antall sett og reps, men tar knebøyene veldig sakte; nemlig 3 sekunder ned og 3 sekunder opp, så vokser musklene dine! *

Hva er så lærdommen av dette?

Ikke nødvendigvis at det er lurt å trene veldig sakte; du kunne nemlig fått samme effekt av å heller trene med en tyngre vekt og ta repsene i normalt tempo. Lærdommen er i stedet at hvis du trener med økt muskelmasse som mål, så skal du etterstrebe å gjøre repsene så harde som mulig, uansett hvilken vekt du trener med. Ikke ras gjennom settet bare for å kunne skrive i treningsloggen at du har gjort X antall reps med Y vekt. Pass på at du gjør hver repetisjon ordentlig, at du skviser og strammer musklene og har mental kontakt med muskelen du trener. At du tar repetisjonene kotrollert og med god teknikk, uten å jukse.

*Sjekk ut studien «Low-load slow movement squat training increases muscle size and strenght but not power», av Usui m.fl, i International Journal of Sports Medicine

LES OGSÅ:  HEMMELIGHETEN ligger i den perfekte repetisjonen!

Av Strand Jacobsen Gunnar mars 8, 2017 07:30 Oppdatert

Kommentarer

Søk på iform.no

#iform_no Instagram

Annonser

ANNONSER

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.

Øvelse gjør mester