Author Topic: Hardkokt egg, koketid?  (Read 56361 times)

metallian

  • Styrkeløfter
  • ******
  • Posts: 4166
    • View Profile
    • http://www.fiskersiden.no
Hardkokt egg, koketid?
« on: February 20, 2006, 07:33:27 PM »
Kjappt spm-hvor lenge koker dere egget for å få det hardkokt?
Skal bli sterkere, mindre og yngre i 2008

1987

  • Småsterk
  • ****
  • Posts: 635
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #1 on: February 20, 2006, 07:46:03 PM »
NÃ¥r vannet begynner Ã¥ boble  skikkelig, sÃ¥ er egget hard da.. la det koke 5-6 min...

Geir Tverdal

  • Redaktør iform.no
  • *****
  • Posts: 190126
    • View Profile
    • http://www.tverdal.info
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #2 on: February 20, 2006, 07:46:42 PM »

Før du koker egg
Egg oppbevares best kjølig over litt tid, men kan gjerne oppbevares i romtemperatur for noen dager. Ikke nok med at alle eggets egenskaper utnyttes best når egget er romtemperert - i tillegg sprekker ikke egget så lett under koking og det er enklere å ta av skallet.

Kokende eller kaldt vann?
Egg som er romtemperert legges i vannet når det koker. Skru ned platen for å unngå at det fosskoker. Da kan eggehviten bli hard og fast. Ta tiden fra eggene legges i vannet.

Egg som tas rett ut av kjøleskapet bør legges i kaldt vann. Beregn koketiden fra vannet begynner å koke.

Koketider
Bløtkokt - 3-5 minutter
"Smilende" - 6-8 minutter
Hardkokt - 8-10 minutter

I hvilken ende skal man stikke?
Du kan redusere faren for at et egg skal sprekke ved å stikke et hull i den butte enden på egget. Det er nemlig i den enden luftblæren sitter.

 
Redakt?r www.iform.no
:arrow: TIPS OSS redaksjonen@iform.no
 :: FACEBOOK :: PERSONLIG WEBSIDE[/b]

blackfuria

  • Småsterk
  • ****
  • Posts: 627
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #3 on: February 20, 2006, 07:58:09 PM »
Er det dunt og koke egga i 12-20 min, blir de av dårligere kvalitet da?

strune

  • Guest
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #4 on: February 20, 2006, 08:00:33 PM »
koker du de lenge blir eggene grønne (plonnen) og smaker høgg.

metallian

  • Styrkeløfter
  • ******
  • Posts: 4166
    • View Profile
    • http://www.fiskersiden.no
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #5 on: February 20, 2006, 08:25:51 PM »

Før du koker egg
Egg oppbevares best kjølig over litt tid, men kan gjerne oppbevares i romtemperatur for noen dager. Ikke nok med at alle eggets egenskaper utnyttes best når egget er romtemperert - i tillegg sprekker ikke egget så lett under koking og det er enklere å ta av skallet.

Kokende eller kaldt vann?
Egg som er romtemperert legges i vannet når det koker. Skru ned platen for å unngå at det fosskoker. Da kan eggehviten bli hard og fast. Ta tiden fra eggene legges i vannet.

Egg som tas rett ut av kjøleskapet bør legges i kaldt vann. Beregn koketiden fra vannet begynner å koke.

Koketider
Bløtkokt - 3-5 minutter
"Smilende" - 6-8 minutter
Hardkokt - 8-10 minutter

I hvilken ende skal man stikke?
Du kan redusere faren for at et egg skal sprekke ved å stikke et hull i den butte enden på egget. Det er nemlig i den enden luftblæren sitter.

 


Se det var svaret sitt :)

Prøvde fra kaldt vann jeg da siden egga var i kjøleskapet, kokte de 9-10min og de ble bra :D
 Skikkelig digg med hardkokt egg med bittelitt smør pÃ¥!
Skal bli sterkere, mindre og yngre i 2008

Kimmen

  • Styrkeløfter
  • ******
  • Posts: 4249
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #6 on: February 20, 2006, 09:26:48 PM »
Er det dunt og koke egga i 12-20 min, blir de av dårligere kvalitet da?

Fettet i plommen blir dårligere jo mere det blir stekt\kokt. Mulig at også proteinene kan få noe lavere biologisk verdi. Det aller beste er bløtkokt egg.
Bildeprofil [/color][/b]
Pensjonert Moderator!

noypi

  • Lett svett
  • **
  • Posts: 108
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #7 on: February 20, 2006, 09:47:05 PM »
er det usunt å spise å spise for mye egg, tenker da på eggeplommen???

Kimmen

  • Styrkeløfter
  • ******
  • Posts: 4249
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #8 on: February 20, 2006, 11:19:46 PM »
Nei. Men såklart , det inneholder jo noe kolestrol , men studier har jo bevist at dette er langt mindre farlig enn hva man tidligere trodde.

Det er værre og ta seg en hamburger enn og spise noen egg. Og et dagsforbruk på flere egg daglig utgjør ingen forskjell i kolestrol økning.
Bildeprofil [/color][/b]
Pensjonert Moderator!

xminator

  • Sporty
  • ***
  • Posts: 239
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #9 on: February 21, 2006, 11:30:05 AM »
Bruker å legge eggene i kaldt vann og starte oppvarming derfra. Når man hiver klade egg i kokende vann sprekker de.

Bruker å følge med og skrur ned platen til 1-2 når vannet skal til å koke. Lar det deretter stå i 10-12-15 minutter alt etter hva som er på TV :p

Tømmer bort det varme vannet og fyller på med kaldt vann fra springen ett par ganger. Hvorfor? Virker som skallet forsvinner lettere, og ikke minst er egget kaldt utenpå, og dermed mye lettere å holde i. Det er fortsatt kokvarm inni, så vinn-vinn.

Hompo

  • Tungvekter
  • ******
  • Posts: 5274
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #10 on: February 21, 2006, 11:44:07 AM »
Nei. Men såklart , det inneholder jo noe kolestrol , men studier har jo bevist at dette er langt mindre farlig enn hva man tidligere trodde.

Det er værre og ta seg en hamburger enn og spise noen egg. Og et dagsforbruk på flere egg daglig utgjør ingen forskjell i kolestrol økning.

Jepp, men man skal spise med måte. Ikke kilovis egg for dagen, men sånn er det jo nesten med alt. ALT MED MÅTE :wink:

nopain

  • Beryktet
  • *****
  • Posts: 756
  • Nopain
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #11 on: February 21, 2006, 03:28:42 PM »
jeg putter i egg med engang å skrur på plata. å det hender at egga koker fra 20- 35 minutter, eggeplomma blir noen ganger grønn men den eter jeg ikke. er det veldig dumt. å er det mye av proteinene som blir borte.
Mine perser for 2 år siden
Benkpress 10*120 kilo
Knebøy 10*110
Markløft 10*120

Mål for tiden er bare og komme i bedre form og bli større.

Hompo

  • Tungvekter
  • ******
  • Posts: 5274
    • View Profile
SV: Hardkokt egg, koketid?
« Reply #12 on: February 21, 2006, 03:37:23 PM »
jeg putter i egg med engang å skrur på plata. å det hender at egga koker fra 20- 35 minutter, eggeplomma blir noen ganger grønn men den eter jeg ikke. er det veldig dumt. å er det mye av proteinene som blir borte.

Ja, mesteparten av proteinene er i plommen, ikke kutt ut den, med mindre du har høyt kolesterol nivå?