Welcome, %1$s. Please login or register.
Did you miss your activation email?
02/07 - 2015, 01:54:01

:    
825711 58455 29054
: milos
*
+ 
|-+  Kosthold & kosttilskudd
| |-+  Kosthold
| | |-+  Hardkokt egg, koketid?
« previous next »
: [1]
: Hardkokt egg, koketid?  ( 56062 )
metallian
Styrkeløfter
******

Karma: +9
: 4166



« : 20/02 - 2006, 19:33:27 »

Kjappt spm-hvor lenge koker dere egget for å få det hardkokt?

Skal bli sterkere, mindre og yngre i 2008
1987
Småsterk
****

Karma: +0
: 635



« #1 : 20/02 - 2006, 19:46:03 »

Når vannet begynner å boble  skikkelig, så er egget hard da.. la det koke 5-6 min...

Geir Tverdal
Redaktør iform.no
*****

Karma: +872
: 190121


MSN Messenger - bicepsxl@online.no
« #2 : 20/02 - 2006, 19:46:42 »


Før du koker egg
Egg oppbevares best kjølig over litt tid, men kan gjerne oppbevares i romtemperatur for noen dager. Ikke nok med at alle eggets egenskaper utnyttes best når egget er romtemperert - i tillegg sprekker ikke egget så lett under koking og det er enklere å ta av skallet.

Kokende eller kaldt vann?
Egg som er romtemperert legges i vannet når det koker. Skru ned platen for å unngå at det fosskoker. Da kan eggehviten bli hard og fast. Ta tiden fra eggene legges i vannet.

Egg som tas rett ut av kjøleskapet bør legges i kaldt vann. Beregn koketiden fra vannet begynner å koke.

Koketider
Bløtkokt - 3-5 minutter
"Smilende" - 6-8 minutter
Hardkokt - 8-10 minutter

I hvilken ende skal man stikke?
Du kan redusere faren for at et egg skal sprekke ved å stikke et hull i den butte enden på egget. Det er nemlig i den enden luftblæren sitter.

 

blackfuria
Småsterk
****

Karma: +0
: 627


MSN Messenger - sexbomb_fj@hotmail.com
« #3 : 20/02 - 2006, 19:58:09 »

Er det dunt og koke egga i 12-20 min, blir de av dårligere kvalitet da?
strune
Guest


« #4 : 20/02 - 2006, 20:00:33 »

koker du de lenge blir eggene grønne (plonnen) og smaker høgg.
metallian
Styrkeløfter
******

Karma: +9
: 4166



« #5 : 20/02 - 2006, 20:25:51 »


Før du koker egg
Egg oppbevares best kjølig over litt tid, men kan gjerne oppbevares i romtemperatur for noen dager. Ikke nok med at alle eggets egenskaper utnyttes best når egget er romtemperert - i tillegg sprekker ikke egget så lett under koking og det er enklere å ta av skallet.

Kokende eller kaldt vann?
Egg som er romtemperert legges i vannet når det koker. Skru ned platen for å unngå at det fosskoker. Da kan eggehviten bli hard og fast. Ta tiden fra eggene legges i vannet.

Egg som tas rett ut av kjøleskapet bør legges i kaldt vann. Beregn koketiden fra vannet begynner å koke.

Koketider
Bløtkokt - 3-5 minutter
"Smilende" - 6-8 minutter
Hardkokt - 8-10 minutter

I hvilken ende skal man stikke?
Du kan redusere faren for at et egg skal sprekke ved å stikke et hull i den butte enden på egget. Det er nemlig i den enden luftblæren sitter.

 


Se det var svaret sitt :)

Prøvde fra kaldt vann jeg da siden egga var i kjøleskapet, kokte de 9-10min og de ble bra :D
 Skikkelig digg med hardkokt egg med bittelitt smør på!

Skal bli sterkere, mindre og yngre i 2008
Kimmen
Styrkeløfter
******

Karma: +2
: 4249


MSN Messenger - kiim@machomann.com
« #6 : 20/02 - 2006, 21:26:48 »

Er det dunt og koke egga i 12-20 min, blir de av dårligere kvalitet da?

Fettet i plommen blir dårligere jo mere det blir stekt\kokt. Mulig at også proteinene kan få noe lavere biologisk verdi. Det aller beste er bløtkokt egg.

Bildeprofil [/color][/b]
Pensjonert Moderator!
noypi
Lett svett
**

Karma: +0
: 108


« #7 : 20/02 - 2006, 21:47:05 »

er det usunt å spise å spise for mye egg, tenker da på eggeplommen???
Kimmen
Styrkeløfter
******

Karma: +2
: 4249


MSN Messenger - kiim@machomann.com
« #8 : 20/02 - 2006, 23:19:46 »

Nei. Men såklart , det inneholder jo noe kolestrol , men studier har jo bevist at dette er langt mindre farlig enn hva man tidligere trodde.

Det er værre og ta seg en hamburger enn og spise noen egg. Og et dagsforbruk på flere egg daglig utgjør ingen forskjell i kolestrol økning.

Bildeprofil [/color][/b]
Pensjonert Moderator!
xminator
Sporty
***

Karma: +0
: 239


« #9 : 21/02 - 2006, 11:30:05 »

Bruker å legge eggene i kaldt vann og starte oppvarming derfra. Når man hiver klade egg i kokende vann sprekker de.

Bruker å følge med og skrur ned platen til 1-2 når vannet skal til å koke. Lar det deretter stå i 10-12-15 minutter alt etter hva som er på TV :p

Tømmer bort det varme vannet og fyller på med kaldt vann fra springen ett par ganger. Hvorfor? Virker som skallet forsvinner lettere, og ikke minst er egget kaldt utenpå, og dermed mye lettere å holde i. Det er fortsatt kokvarm inni, så vinn-vinn.
Hompo
Tungvekter
******

Karma: +0
: 5274


MSN Messenger - espen_bast@hotmail.com
« #10 : 21/02 - 2006, 11:44:07 »

Nei. Men såklart , det inneholder jo noe kolestrol , men studier har jo bevist at dette er langt mindre farlig enn hva man tidligere trodde.

Det er værre og ta seg en hamburger enn og spise noen egg. Og et dagsforbruk på flere egg daglig utgjør ingen forskjell i kolestrol økning.

Jepp, men man skal spise med måte. Ikke kilovis egg for dagen, men sånn er det jo nesten med alt. ALT MED MÅTE :wink:

nopain
Beryktet
*****

Karma: +1
: 756


Nopain


« #11 : 21/02 - 2006, 15:28:42 »

jeg putter i egg med engang å skrur på plata. å det hender at egga koker fra 20- 35 minutter, eggeplomma blir noen ganger grønn men den eter jeg ikke. er det veldig dumt. å er det mye av proteinene som blir borte.

Mine perser for 2 år siden
Benkpress 10*120 kilo
Knebøy 10*110
Markløft 10*120

Mål for tiden er bare og komme i bedre form og bli større.
Hompo
Tungvekter
******

Karma: +0
: 5274


MSN Messenger - espen_bast@hotmail.com
« #12 : 21/02 - 2006, 15:37:23 »

jeg putter i egg med engang å skrur på plata. å det hender at egga koker fra 20- 35 minutter, eggeplomma blir noen ganger grønn men den eter jeg ikke. er det veldig dumt. å er det mye av proteinene som blir borte.

Ja, mesteparten av proteinene er i plommen, ikke kutt ut den, med mindre du har høyt kolesterol nivå?

: [1]  
« previous next »
:  

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.9 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
0.25120