Author Topic: Bakepulver (Natron/Bikarbonat) og Eplecidereddik  (Read 4570 times)

haakon101

  • Nytt medlem
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Bakepulver (Natron/Bikarbonat) og Eplecidereddik
« on: May 06, 2011, 12:05:04 PM »
Hei folkens!

Jeg har lest en del om bruk av bakepulver og eplecidereddik som kosttilskudd de siste dagene.

Eplecidereddik (Apple cider vinegar) har visst blitt brukt som folkemedisin til å kurer alt mellom himmel og jord i tusenvis av år. Det skal blant annet ha en positiv innvirkning på syre-base balansen i kroppen.

Iform har en artikkel om bakepulver (Natron/Bikarbonat)http://www.iform.no/pub/art.php?id=972&print

Jeg har også sett at noen blander eplecidereddik og bakepulver.
Dette nøytraliserer syren i eplecidereddiken, og gjør blandingen mindre skadelig for tennene.

Mens jeg holdt på med dette kom jeg tilfeldigvis over en flaske Nyco fruktsalt jeg hadde stående i skapet, og ble litt overrasket da jeg så på innholdsfortegnelsen:
Natriumbikarbonat, vinsyre, eplesyre, søtstoff (natriumsakkarin)

Dette ligner jo veldig på bakepulver og eplecidereddik blandingen....

Er det noen som har erfaring med bruk av bakepulver, eplecidereddik eller en blanding av disse?

-H