I fokus: Riise og den ultimate fotballfysikken

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal november 2, 2016 18:06

I fokus: Riise og den ultimate fotballfysikken

Det var en tid der fotballspillere kom unna med å ikke ha den perfekte fysikken. Fremdeles er Bronselagets seier over Tyskland i kvartfinalen under OL i 1936 et viktig skille i norsk fotball, men gutta var langt unna vaskebrettet til dagens spillere.

Det økende fokuset på fotballspilleres omdømme bidrar kanskje til at dagens spillere vektlegger  fitness i større grad. Treningsregimene tilpasses ambisjonen om den perfekte fysikken.

John Arne Riise er en spiller som enda er mønstereksempelet på god fotballfitness. På banen sluttet bare aldri den tidligere venstrebacken i Liverpool å løpe.

Riise har jobbet hardt for å oppnå sin fysiske form. Han er kjent for å ha vært en av de best trente spillerneunder tiden sin på Anfield og på det norske landslaget, og det har krevd mye arbeid og innsats for å nå den topp formen.

I motsetning til mange andre fotballspillere har Riise uttalt at han kun drikker alkohol to til tre ganger i året. Øl smakte han for aller første gang for fire måneder siden, og videoen av hendelsen han delte på sin personlige Instagram-konto viser tydelig avsmak for drikkevaren.

bloggen sin skriver Riise at han allerede som 17-åring lagde en bane utenfor huset hvor han sto i 5-6 timer hver dag og skjøt fotball, samt «løp i fjellene, på bilveien, syklet til skolen, løp til skolen, trente på grus». Den store innsatsviljen og strenge treningsrutiner har utgjort stor forskjell i Riises fotballkarriere.

Den tidligere ambassadøren for Betsson, som eier et stort utvalg av nettcasinoer, la opp fotballen i juni. Fysikken derimot, er fremdeles under oppbygning. Riise deler stadig treningsbilder, og langt i fra bare fotball og cardio. Treningen hans varierer fra sykling, styrketrening, golf, ski, og snowboard.

Treningsgleden og iveren etter å holde seg i aktivitet er en av årsakene til at Riise er et av de største fotballnavnene Norge har produsert. Det er et vitemål til hans utrolige fysikk at han har representert landslaget hele 110 ganger i løpet av sin karriere, flere enn noen annen fotballspiller.

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal november 2, 2016 18:06

Kommentarer

Søk på iform.no

#iform_no Instagram

Annonser

ANNONSER

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.

Øvelse gjør mester