Kan dette kosttilskuddet gjøre deg 5 år yngre?

Av Vegard Bell september 12, 2017 08:00 Oppdatert

Kan dette kosttilskuddet gjøre deg 5 år yngre?

Flere og flere forskningsartikler viser det samme; vitamin D er viktig for det aller meste i kroppen.

Alt fra immunforsvaret, risiko for å få kreft, hormonforstyrrelser, skjelettet etc. Det er altså lett å pådra seg en form for sykdom, om du ligger i underskudd på dette vitaminet.

Det er kanskje et av det viktigste stoffet i kroppen, og likevel har flere av oss altfor lave verdier av vitamin D i kroppen.

Selv om sollys er hovedkilden til D-vitamin (sola treffer hud, som setter i gang produksjon av vitamin D), så er det ikke alltid like lett å få nok sol når man bor i Norge, hvor sola kun er sterk nok omtrent halve året. Hvis du da ikke tar ekstra tilskudd av vitamin D (helst fiskeolje fra fermentert fisk), så vil du sannsynligvis gå rundt med altfor lave verdier av vitamin D. Husk også at ekstra tilsatt D-vitamin i ulike produkter ikke hjelper så mye. Ofte er dette kunstig fremstilt vitamin som ikke gjør jobben like bra som f.eks sollys eller leverolje fra fisk.

Du kan også få vitaminet gjennom maten du spiser. Egg inneholder en viss mengde, og du kan også få en del gjennom fet fisk, fiskerogn og fiskelever.

Gratis utdeling av d-vitamin, kan det være en løsning?

vitamind-2015-11-2

5 år yngre ved hjelp av vitamin-D?

Forskning viser at de med høyere verdier av vitamin D, hadde tregere aldring enn de med lavere verdier av vitaminet. Det som var spesielt interessant var at forskjellen på de med lave verdier kontra de med høye verdier var hele 5 år.

Enda en grunn til å sørge for at nivåene av vitamin D er høye nok. Ikke bare vil det hjelpe til med å styrke skjelettet, redusere sjansen for kreft og hindre at du blir syk like ofte, men det vil også redusere hastigheten på aldringen din.

Bor du i Norge om vinteren, så bør du få i deg nok D-vitamin gjennom en god fiskeolje, innmat eller egg. Som sagt så er sollys hovedkilden til D-vitamin. På sommeren i Norge, så holder det gjerne med 30 minutter i sola, så har du dekt opp behovet for vitamin D.

Vitamin D er viktig, og mangel på dette kan gi økt risiko for å få sykdommer.

vitamind-2015-11-3

Av Vegard Bell september 12, 2017 08:00 Oppdatert

Kommentarer

Søk på iform.no

#iform_no Instagram

Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.

Øvelse gjør mester