Slik får du bedre teknikk i mark, benk og bøy!

Av Eirik Sandvik april 20, 2017 08:00 Oppdatert

Slik får du bedre teknikk i mark, benk og bøy!

Kan virkelig EN øvelse føre til bedre teknikk i alle øvelser? Absolutt!

Som du sikkert kjenner til fungerer kroppen som en enhet, så muskelubalanser i for eksempel hoftene vil fort kunne påføre muskelubalanser i skulderkomplekset og motsatt. Jobber vi med mobiliteten i hoftene vil skulderkomplekset derfor også påvirkes i positiv retning.

Du kjenner trolig til squat to stand, en meget fin øvelse for å løsne opp sentral muskulatur før utførelse av f.eks. knebøy og markløft.

Stå oppreist og plasser føttene med ca. skulderbred avstand. Ta tak i tærne og herfra dra ned hoftene ved å samtidig presse brystet hardt oppover. Armene skal altså være strake under bevegelsen. Sørg for å presse knærne ut til siden. Fra denne posisjonen strekk rumpa i været ved fortsatt å fokusere på å holde korsryggen nøytral (tenk svai). Ikke strekk ut knærne helt på toppen.

Dette er en øvelse alle bør benytte seg av, men vi kan også tillegge et element som jobber med og øker mobiliteten i brystryggen, noe som fører til økt funksjonalitet i skulderkomplekset (en vanlig mangelvare).

Strekk opp armen i bunnposisjon og la blikket følge hånden. Tenk på å trekke skulderbladet ned og bak så godt det lar seg gjøre.

Så selv om du kun kjører benkpress 3 dager i uka kan denne øvelsen også være noe for deg.

En tredje variant for deg som virkelig vil imponere!

Konklusjon

Konklusjonen er at oppvarming og arbeid med mobilitet er viktig, men at det ikke trenger å være veldig tidkrevende (selv om jeg absolutt anbefaler mer enn kun EN øvelse). Squat to stand med mobilisering av brystrygg er oppvarmingsøvelsen for deg som er lat eller som har veldig dårlig tid.

Av Eirik Sandvik april 20, 2017 08:00 Oppdatert

Kommentarer

Søk på iform.no

#iform_no Instagram

Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.

Øvelse gjør mester