Slik får du i deg alle de viktige næringsmidlene på en dag!

3 STERKE måltider!

Undrer du deg over hvordan du skal kunne rekke å få i deg alle de viktige næringsmidlene i løpet av en dag?

Ta det helt med ro. Vi har skreddersydd tre måltider som inneholder rikelige mengder av de nødvendige næringsstoffene.

Alle oppskrifter er til 4 personer. Energiberegningene er laget for en person.

FROKOST- Energibombe

  • 1,5 dl skummet melk
  • 0,75 dl appelsinjuice
  • 0,75 dl lettyoghurt
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 banan, skået i småbiter
  • 1 liten kiwi, skaret i småbiter
  • 1 ss ristet hvetekim
  • 2 ss solsikkekjerner

Slik gjør du: Putt samtlige ingredienser i en foodprosessor og blend alt sammen til det er flytende. Du kan selvfølgelig også bruke en stavmixer. Drikk et glass av herligheten, tørk deg rundt munnen og ta et glass til.

Energiinnhold pr. glass: 1270 kJ

  • Protein: 13 g
  • Karbohydrat: 40 g
  • Fett: 10 g
  • Fiber: 4 g

LUNSJ – Lakseomelett

  • 2 egg
  • 0,75 dl skummet melk
  • 2 ss tomatpure
  • 50 g laks i terninger
  • 0,5 dl små brokkolibuketter
  • Litt rapsolje
  • 0,5 dl revet, fettfattig mozzarella
  • 4 skiver fullkorntoast
  • 4 ringer rød paprika

Slik gjør du: Pisk egg (eller eggehviter), melk og tomatpure til det får en ensartet konsistens. Tilsett laks og brokkoli. Smør et tynt lag rapsolje på en teflonpanne og varm den opp i 30 sekunder ved moderat varme. Hell eggeblandingen i pannen, legg på lokk og la det steke i 10 minutter. Fjern lokket og strø over osten. Del omeletten i fire og legg hvert stykke på en skive toast. Pynt med en ring paprika på hver porsjon.

Energiinnhold pr. porsjon: 747 kJ (580 kJ med eggehviter)

  • Protein: 12 g
  • Karbohydrat: 14 g
  • Fett: 8 g (3,6 g med eggehviter)
  • Fiber: 3 g

MIDDAG – Siderkylling med fiken og rød paprika

  • 4 stykker kyllingbryst , ca. 500 g
  • 0,75 dl finskåret tørket fiken
  • 0,5 dl finskåret rød paprika
  • 0,75 dl eplesider
  • 1/2 ts kanel
  • 1,5 dl eplemos
  • 1/2 ss allehånde
  • 2 ss hakkede mandler

Slik gjør du: Skru på stekeovnen og varm den opp til 180 grader. Legg kyllingen på en plate med bakepapir. Bland de øvrige ingrediensene minus mandlene i en liten skål. Pensle kyllingen med «fruktgrøten» og dryss over mandlene. Bak deretter kyllingen i ovnen i 40 minutter. Server den med brun ris og grovt fullkornbrød.

Energiinnhold pr. porsjon: 1562 kJ

  • Protein: 28 g
  • Karbohydrat: 54 g
  • Fett: 4 g
  • Fiber: 3 g
Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter