Ungdommer med muskler lever lenger

Av Iform.no juni 1, 2017 16:00

Ungdommer med muskler lever lenger

Hvor muskuløs du er som ung, kan gi en indikasjon på hvor lenge du kommer til å leve – I hvert fall hvis du er mann.

Svenske forskere har fulgt ca en million tenåringsgutter i flere tiår. Undersøkelsen viste at de som hadde lav muskelstyrke som tenåringer, hadde økt risiko for tidlig død, melder BBC.

Forskerne bak studien som er publisert i British Medical Journal, tror muskelstyrke er en indikasjon på generelt god fysisk helse. Den negative effekten av lav muskelstyrke er sammenlignbar med effekten av andre risikofaktorer som knyttes til tidlig død, som høyt blodtrykk og overvekt.

Forskerne mener derfor at det kan være god grunn for dem med lavere muskelstyrke til å sørge for å være fysisk aktive. De understreker imidlertid at kroppsbygging ikke vil føre til et lengre liv.

I løpet av perioden studien pågikk døde 26.145 (2,3 prosent) av mennene som deltok. Den vanligste enkeltstående dødsårsaken var ulykker, deretter fulgte selvmord, kreft, hjertesykdom og slag.

En tredjedel av dødsfallene skyldtes andre årsaker, så forskerne grupperte disse sammen.

Tenåringene som hadde over gjennomsnitt god muskelstyrke, hadde 20-35 prosent lavere risiko for tidlig død uavhengig av årsak.

De hadde også 20-30 prosent lavere risiko for å ta sitt eget liv, og hadde nesten 65 prosent mindre risiko for å få en psykisk lidelse.

Til sammenligning hadde tenåringene med lavest muskelstyrke den høyeste risikoen for å dø før de nådde midten av 50-årene.

Forskningen ble ledet av professor Finn Rasmussen ved Karolinska Institutet, og deltagerne var rekrutter til den svenske hæren

Av Iform.no juni 1, 2017 16:00

Kommentarer

Søk på iform.no

#iform_no Instagram

Annonser

ANNONSER

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.

Øvelse gjør mester