10 måter for å unngå treningstretthet

Øyvind Pedersen
By Øyvind Pedersen mars 9, 2020 23:00

10 måter for å unngå treningstretthet

Noen ganger kan det være vanskelig å komme ut av en periode med treningstretthet.

Mangel på motivasjon rammer alle personer nå og da. Det gjelder da å lære seg hvordan man overvinner den negative følelsen og finner tilbake til følelsen av glede i treningen sin. Nøkkelen til stimulerende trening er motivasjon.

1 – Attityde

Grunnlaget for å gjøre fremskritt i treningen din er å ha en positiv innstilling. En bra måte å holde fast ved en positiv treningsattityde på er å alltid huske hvorfor man begynte å trene fra første stund. Husk målene dine og nyhetens behag. Prøv så å gjenskape samme entusiasme og gjeninnfør det når du trener.

2 – Kombiner styrketreningen med en annen aktivitet

Variasjon er en viktig ingrediens. A velge alternativ trening som kompletterer, men ikke ruinerer målene dine med gymtreningen, er en bra måte å holde seg selv og humøret oppe på.

3 – Prøv nye øvelser

Det er en god ide å tørre å forandre treningsrutinen og prøve nye øvelser for å unngå følelsen av slurv. Varier også vinklene på f eks føttene, bredden mellom hendene/føttene etc, etc.

4 – Gym-atmosfære

Samme utstyr, samme øvelser og samme hensikter dag etter dag kan minske motivasjonen. Bytt gym nå og da. Et annerledes miljø er en verdifull kilde til inspirasjon.

5 – Sett klare mål

En veldig viktig oppgave er å sette mål. Du må være på det rene med hva det er du håper på å oppnå med treningen din. Det hjelper deg til å fokusere energien din mot målet. Det er nøkkelen til motivasjon og fremgang.

6 – Intensitet

Eksperimenter med treningsintensiteten din, prøv å «gasse på» under øktene. Det skal kjennes at kroppen virkelig er i gang når du trener.

7 – Musikkvalget

Selv om det ikke er mange på gymet som bruker walkman når de trener kan det allikevel være noe å lure på (hvis du nå ikke forguder den musikken som spilles på akkurat gymet ditt). Hvis du velger den typen musikk som du blir giret av skal du se at treningen går bedre og blir mer intensiv.

8 – Tren med en treningspartner

Å trene sammen med en annen person kan gjøre at motivasjonen din øker enormt. Velg imidlertid treningspartner med omsorg. Det er ikke helt sikkert at bestekameraten står for det mest fordelaktige akkompagnementet akkurat under treningsøktene. Det kan til og med være en fordel å trene sammen med noen du ikke omgås privat.

9 – Igjeninnhenting

Kroppen din må få en sjanse til å hente seg inn igjen og hvile skikkelig. Overtrening tar garantert knekken på treningsinspirasjonen.

10 – Visualisering

Den beste måten å beholde motivasjonen på er å visualisere hvordan og på hvilken måte du vil forandre kroppen din. Forestill deg selv i positive termer og du kommer til å føle en skikkelig treningsgnist

Øyvind Pedersen
By Øyvind Pedersen mars 9, 2020 23:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd