4 enkle tips for å lykkes med treningen din!

Av Lars Helge Kristiansen juli 21, 2013 06:00

4 enkle tips for å lykkes med treningen din!

Her er noen tips på hva du kan gjøre for å få mest mulig ut av treningen din!

1) Du må tøye ut:

Tøying er veldig bra. Det motvirker at du blir anspent, øker bevegeligheten, og forutsatt at det gjøres rett, øker det restitusjonen også. Det ingen nevner er at du egentlig tøyer ut i stor grad mens du trener. I den negative fasen av hver bevegelse, strekkes muskelen ut i sin lengderetning med belastning fra vektene du bruker. Denne strekken skal i seg selv kunne gjøre at du er bevegelig nok bare med treningen, dersom du bruker øvelser som virkelig strekker kroppen.

Disse er blant annet; Chins, ass to the grass knebøy, dips, utfall, og leggtrening med full strekk er sjansen stor for at du strekker deg nok. Forskning viser også at «aktiv uttøyning» er mer effektivt for å øke bevegeligheten, fremfor de klassiske statiske strekkøvelsene.

2 )Du MÅ gjøre cardio!:

For all del, lavintensitets trening over lang tid gjør VELDIG godt for kropp og helse. ؅ holde hjertet og lungene sunne og gode er tross alt essensielt for et langt og godt liv.

Men; Om du trener med vekter og kjører litt høye repetisjoner og sett, altså med høy intensitet, vil hjertet og lungene absolutt få kjørt seg. Har du prøvd et 15 repetisjons sett i knebøy? Prøv det, og fortell etterpå om du ikke er utslitt og tungpustet

3) Du MÅ trene til failure;

Det er jo et kjent faktum at det er den SISTE repetisjonen du løfter som virkelig gror muskelmasse og styrke.. Dette er enkelt og greit ikke tilfelle.

Dette er faktisk feil, og en fersk studie indikerer at maksimal muskelaktivering skjer noen repetisjoner FؘR failure, altså at musklene stimuleres maksimalt FؘR de gir seg. Så om du holder deg til vanlige sett, og stopper før failure, vil du troligvis stimulere musklene like bra, samt unngå den nedbrytningen som skjer på nervesystemet, leddene og annet, og dermed troligvis klare å unngå overtrening.

4) Du MÅ gjøre de tre store løftene..:

Det er INGEN tvil om at knebøy markløft og benkpress bygger masse og styrke i rakettfart. Jeg anbefaler alle å gjøre dem, men? Du M؅ ikke gjøre dem. Trening handler om muskelrekruttering og bevegelsesbaner. Så lenge som du kan få stimulert de samme musklene, og støttemusklene med andre øvelser som kanskje kroppen din arbeider bedre med, er det ingenting som sier at disse øvelsene gir så veldig mye mer. Mange store kroppsbyggere har for  eksempel gått vekk fra benkpress pga skulderplager etc, men har stooore brystmuskler til tross. Det krever bare litt flere øvelser, og litt mer tenkning.

Kilde; T-Nation

Av Lars Helge Kristiansen juli 21, 2013 06:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser