6 sixpack myter

Av Madeleine Wessman februar 2, 2016 06:00 Oppdatert

6 sixpack myter

Her avliver vi noen typiske myter om trening av mage

Vi kjenner alle minst én person som spiser for tre, og sjelden løfter en eneste vekt,men på en eller annen måte fortsatt har en atletisk og slank «six-pack». Dette viser bare at livet ER urettferdig og vi alle har forskjellig utgangspunkt for å lykkes.

Ting som genetikk, kjønn, og stress kan alle spille en rolle for vekttap (eller vektøkning), så det å tilby trinn for-trinn-instruksjoner for en skrapet midt-seksjon kan være vanskelig. Men å følge myter, rykter og fancy trender på din søken etter synlige magemuskler vil helt klart holde deg tilbake.

Myte nummer 1. Du kan kompensere for et dårlig kosthold med trening

Stadige festmåltider med søppel mat, og magen (og armer, og tenner og ben, og arterier og hud etc.) vil se ut som søppel.  Bygging av magemusklene begynner på kjøkkenet,med et rent kosthold. Men selv når dine matvalg er til punkt og prikke bra – inkludert kutt i saltinntak for å minske oppblåsthet og væskeansamlinger – er porsjons størrelsene avgjørende siden det fortsatt er mulig å overdrive på sunn mat. Dette er en universell sannhet: innta flere kalorier enn du forbrenner, og du vil gå opp i vekt.

Myte nr. 2. Karbohydrater tar knekken på magemuskler

Karbohydrater er et essensielt næringsstoff som kroppen bruker til drivstoff. Så, nei,karbohydrater vil ikke ødelegge magemusklene. Men raske karbohydrater som hvitt brød, sportsdrikk og brus, kan starte en insulin topp som kan hindre fett-tap. (Innta raske karbohydrater gjør man helst bare rett etter en treningsøkt, slik at du henter deg igjen etter økten raskere.) Fokuser på å få i deg karbohydrater fra kilder som frukt, grønnsaker, belgfrukter, brun ris, fullkorn pasta, grovt brød/knekkebrød og havregryn.

Myte nummer 3. Crunches og sit-ups er obligatoriske

De er de to mest populære øvelsene for magen, men de er langt fra de eneste alternativene. Hvis du ikke ønsker å komme ned i liggende, prøv disse: Russiske vendinger, Scorpion Tails, hengende ben- eller knehev, knestående tau crunches og sidebøy. Varier øvelser og repetisjoner – legg til motstand  for å skape en sterkere midjeseksjon og mer definerte magemuskler.

mage-2014-myter-3-2

Myte nummer 4.  Kosttilskudd vil kompensere det magemusklene mangler

Kosttilskudd som koffein og grønt te har fett-forbrennende egenskaper i seg,men de vil ikke gjøre underverker alene på magefettet og få det til å forsvinne. Dessverre, for de fleste av oss, finnes det ingen snarveier for å oppnå oppsiktsvekkende magemuskler. Vi trenger et treningsopplegg, diett, lavt kroppsfett, og nok hvile.

Myte nummer 5. Langsommere repetisjoner er bedre for magemuskler

Ifølge en spansk studie, aktiverer raskere repetisjoner muskelaktiviteten i recutus abdominis, eksterne obliques, interne obliques, og spinal erectors. Å utføre dine repetisjoner i ulike hastigheter er en mest effektivt.

Myte nummer 6. Du kan trene magemuskler daglig

Vel, det kan du kan sikkert , men du vil da bli overtrent. Abs er også en muskler, så behandle dem med samme respekt som du ville ha gjort når du trener feks armer, skuldre eller lår… Du skjønner poenget.

Vi kommer ikke unna det….vel, i hvert fall ikke de fleste av oss – bra kosthold og trening er det som gir resultater. Men husk, det er snakk om MUSKLER. Kjør på med belastning!!

Av Madeleine Wessman februar 2, 2016 06:00 Oppdatert

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser