Ali?s kamp mot kreften.

iform.no
Av iform.no november 17, 2010 16:18

Ali?s kamp mot kreften.

Hovedlegen på Lovisberg har estimert at han har maks 6 mnd igjen, men Ali som er en fighter nekter å gi opp håpet.

Ali tapte desverre kampen mot kreften tirsdag 23 november – Hvil i fred Ali.

iform.no besøkte han på sykehuset for å ta en prat med han(for litt over en uke siden)

Ali Tabra har alltid stilt i knallform, han vant klassen sin i NM 2008 og ville året etter stille i sitt livs form og vinne klassen sin igjen.

Når han startet dietten ca 3mnd før NM i 2009 veide han 103 kg i bra form og var på sitt tyngste noen gang. Når han 2 mnd senere hadde gått ned til 92 kg, så det ut til at han faktisk ville komme i sitt livs form! Men det var noe verken han eller noen andre hadde regnet med som dukket opp.

Under dietten hadde han hele tiden merket at noe var galt, han hadde mye feber, var svimmel og svettet mye om nettene. Han gikk til legen og fikk tatt prøver og når svaret kom en uke senere viste det at han hadde kreft. Det var føflekkreft som hadde spredt seg til hodet. Beskjeden kom som et sjokk for Ali som på dette tidspunktet hadde en kjæreste som var gravid i åttende mnd
og med mange gode konkurrenter på påmeldingslisten til NM, så valgte han å holde det for seg selv.

Han fortsatte på dietten mot NM, men det var vanskelig å holde den så strikt. 1 oktober og bare et par dager før NM brakte løs på Sentrum Scene ble han far til Nora Sofie.Han ville fortsatt ikke fortelle noe om kreften, selv om han raste ned i 10 kg vekt den siste mnd til han veide inn på 82,8kg. Rett etter dette ble han operert, også videre sendt til Ullevål 12 desember der han ble operert for andre gang, og her fikk han høre at han var kvitt kreften.

Ali fikk tilbake livet sitt og startet om igjen med jobb og trening. Men i april 2010 begynte det å klø bak i hodet og han gikk rett til legen på Color Line der han jobbet og ble så sendt videre til fastlegen som etter røntgen og diverse andre prøver ga beskjeden at det ikke var noe.Det fortsatte med samme symptomene og han gikk til poliklinikken på Ullevål. Der så de at det hadde spredd seg ytterligere, men ikke før den 1 september ble han operert ? nesten 5 mnd etter at han gikk til legen første gangen i april. Etter operasjonen fikk han vite at kreften nå hadde spredd seg til leveren, så den 30 september fikk han den første cellgiftbehandlingen og som han deretter skulle få 2 ganger til med 3 ukers mellomrom.

18 dager etter første cellegiftbehandling fikk han en infeksjon i blodet som følge av sopp eller virus slik at han måtte legges i koma pga følgelig skyhøy feber oppimot 42.8 grader (den gikk aldri under 40!).Hovedlegen på Lovisberg har estimert at han har maks 6mnd igjen, men Ali som er en fighter nekter å gi opp håpet.
-Det er ikke han som bestemmer om jeg skal leve eller dø ? det er opp til Gud, sier Ali.

Nå tar Ali dag for dag sammen med broren Abdul som bor på sykehuset med Ali og han setter stor pris på alle venner og bekjente som kommer på besøk.

iform.no
Av iform.no november 17, 2010 16:18

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser