Alternativer til benkpress?

Av Eirik Sandvik februar 3, 2012 06:00

Alternativer til benkpress?

Om det er EN øvelse ?alle? vil ha og ?alle? snakker om, så er det benkpress.

Om det er EN øvelse ?alle? vil ha og ?alle? snakker om, så er det benkpress.

At presset om å benke er der, er det liten tvil om og i motsetning til dette elendige forsøket på en spøk, så er det så absolutt ikke berettiget med dette benkpresset (wops, klarte ikke dy meg). M؅ man kjøre benkpress for å optimale resultater? M؅ man benke for å bygge muskler, for å bli sterkere, for å bla bla bla.. Svaret er NEI!

Det er riktignok visse situasjoner som tilsiser at du M؅ kjøre benkpress. Disse er: når det er din tur til å kjøre benkpress i en styrkeløftkonkurranse og når presset for å ikke benke blir for stort, da er det igjen klart for benkpress (sorry, det er seint og jeg har enda dårligere humor enn vanlig). Bare with me?

Siden denne ?spalten? (ja, la oss kalle den det) handler om ?kjappe? treningstips går vi rett på sak.

Benkpress er en glimrende øvelse, men det er ikke alltid det er like smart å benytte seg av den. Skader, smerter og ulike målsetninger er et par stikkord.

Så hva med et par alternativer?

PS: Dette er kjappe treningstips, så jeg går ikke inn på grunn eller forklaring i denne omgang. Spør heller i kommentarfeltet om du skulle lure på noe.

Alternativ  1 ? Board press (du kan her også feste en 1,5 liters flaske fyllt med vann på samme måte som denne 3 board pressen som demonstrert her)


Alternativ 2 ? Floor press med frivekterAlternativ 3 ? Floor press med stang

Alternativ 4 ? Pushupsvarianter (her er det bare å velge og vrake!)

Så, der har du et par alternativer om du ikke lenger orker benkpresset (jeg måtte jo få inn en til).


Eirik Sandvik
Av Eirik Sandvik februar 3, 2012 06:00