Benkpress i smith-maskin er bedre enn vanlig benkpress!

Av Eirik Sandvik august 3, 2010 09:00

Benkpress i smith-maskin er bedre enn vanlig benkpress!

Benkpress i smith-maskin fører ikke bare til økt muskelaktivering, men gir også langt større styrkeøkning!

Du har sikkert hørt at vanlige benkpress er å anbefale og at benkpress og andre øvelser i smith-maskin er mye mindre effektivt.

Vel, en studie så på nettopp benkpress vs. benkpress i smith-maskin og resultatet viste at benkpress i smith-maskin ikke bare førte til økt muskelaktivering, men også langt større styrkeøkning!

??NOT!

Forskerne fra California State University fikk 26 studenter til å være med på førsøket der 14 av dem hadde trent styrke regelmessig i minst 6 måneder før forsøket og de 12 andre ikke hadde noen erfaring med styrketrening.

Forskerne fikk testpersonene til å utføre 2 repetisjoner med benkpress med både 70% og 90% av deres 1RM, både i form av benkpress med vanlig stang og benkpress i smith-maskin ? altså, et apparat der vektstangen er sikret og kun kan presses i en bestemt bane, for de som ikke kjenner til smith-maskinen.

Elektroder ble festet til bryst og skuldermuskulatur slik at muskelrekruttering kunne måles (EMG). Resultatene viste at så å si all muskulatur under vanlige benkpress ble rekruttert i større grad enn av benkpress i smith-maskin.


Når benkpress kjøres i smith-maskin er det først og fremst den midtre delen [MD] av skuldermuskulaturen som er minst aktiv i forhold til hva den er i vanlige benkpress, deretter den fremre delen [AD] av skuldermuskulaturen og til sist, bryst [PM].


Konklusjon

Du kan fortsatt droppe smith-maskinen med god samvittighet. Duh!

Så hva sier vi til smith-maskinen?


ZING!


Eirik Sandvik
www.eiriksandvik.com

Bli kvitt og forebygge skader og kroniske smerter?

Programmet som GARANTERER muskelvekst på 12 uker.

Løsningen på dine SKULDERSMERTER!

 

Av Eirik Sandvik august 3, 2010 09:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser