Bikinifitness-utøver Mia Ormseth Linvåg

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal februar 28, 2017 07:00

Bikinifitness-utøver Mia Ormseth Linvåg

Vi har tatt en prat med Mia som skal konkurrere i bikinifitness nå til våren.

Alder: 23 år
Høyde: 166 cm
Vekt. On-season: 54 kg (foreløbig) Off-season: rundt 60 kg
Bosted: Melhus
Jobb: Helsefagarbeider i Trondheim hjemmetjeneste
Coach: Line Celius
Klubb: Kaliber Gym FKK
Sponsor: Ingen foreløpig
Instagram: @mialinvaag

Når bestemte du deg for å satse på bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?


Sommeren 2014 tok jeg kontakt med StrongBody for å få tilsendt kosthold- og treningsplan og resultatene kom fort.
I november samme året flyttet jeg til Trondheim hvor jeg melde meg inn i Kaliber gym. Da fikk jeg øynene opp for fitness og bestemte meg for at en dag skal jeg stå på scenen!

Hvor lenge har du trent?

Jeg har egentlig alltid vært aktiv enten i form av løping eller dansing. Styrketrening startet jeg med sånn smått med da jeg gikk på videregående skole, men fikk aldri de resultatene jeg ønsket. Og det var grunnen til at jeg tok kontakt med Strongbody!

Hvor mye har du gått ned?


Fra jeg starta oppkjøringa mot våres konkurranser i november har jeg gått ned rundt 6 kg.

Hvordan spiste du før? 


Før jeg startet oppkjøringen mot konkurranse spiste jeg så å si det samme som det jeg gjør nå på diett, kun i større porsjoner.

Havregrøt, speltlomper, mager kesam, cottage cheese, egg, propud, kyllingfilet og søtpotet går mye igjen i hverdagen min da dette er matvarer som gir god næring og som jeg trives med å spise! 
Jeg har aldri vært noe særlig glad i godteri og sjokolade, så dette hører ikke med til min hverdag offseason. Men jeg er veldig svak for diplomis sin yoghurtis-serie, så om jeg skal skeie ut så blir det alltid is!

Hvordan spiser du nå?

Nå spiser jeg akkurat det samme som jeg gjør til vanlig, men porsjonene er mindre og det er ikke like mye rom for å skeie ut.

  • Frokost: Havregrøt med proteinpulver rørt inn i grøten
Lunsj: Speltlomper med ost og skinke eller egg.
  • Middag: Her varierer jeg en del, men det går for det meste i kyllingfilet med grønnsaker og søtpotet.
  • Kveldsmat: Havregrøt toppet med propud! Dette er så god!
Jeg drikker også en god del pepsi max og fun-saft hver dag nå når jeg er på diett.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransene?

Ja, jeg har heldigvis den beste coachen (etter min mening) i ryggen hele veien. Line Celius, som er daglig leder av Strongbody og medeier av Kaliber gym.

Bruker du kosttilskudd?


  • Kreatin
  • Proteinpulver
  • 
Tran

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Jeg stiller i Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. For min del har alltid målet vært bare å komme seg på scenen, alt annet er bare en bonus. Men det hadde ikke vært feil og klart å komme seg til en finale.

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Det er veldig lite tid til å ha hobby ved siden av treninga akkurat nå, med til vanlig er jeg veldig glad i friluftsliv. Jeg har hund, så jeg er veldig glad i å være på fjellet og i skog og mark.
Jeg er også glad i fart og spenning. Elsker å kjøre snøskuter på fjellet på vinterstid, og vannskuter på sommeren.

Hva har du lært på veien mot bikinifitness-drømmen?

Jeg har lært så masse om trening og kosthold på denne reisa. Jeg har blitt mer bevisst på hva som gjør kroppen godt av næring, hva som gir energi og hvor viktig det er å lytte til kroppen. Jeg har blitt sterkere mentalt og føler selv jeg har vokst masse!
Jeg har lært at jeg får til akkurat det jeg vil, så lenge jeg bestemmer meg for det.

Noe du vil føye til selv?


Jeg vil takke min kjære coach, Line Celius, for at hun holder ut med alt mase mitt når jeg stresser som mest! Og til alle som tenker på og komme i form er dette rette dama å ta kontakt med! Så må jeg også takke min kjæreste som gjør alt for at diett og oppkjøring skal gå så knirkefritt som mulig. Vasker hus, henger opp klær, prepper mat til meg og kommer med oppmuntrende ord i vanskelige perioder. Du er gull!

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal februar 28, 2017 07:00

Kommentarer