Bjørn Andre Solvang (WEB-TV)

Av Andreas Adolfsson april 1, 2014 21:30

Bjørn Andre Solvang (WEB-TV)

iform.no ble med Strongman Bjørn Andre Solvang på en en tung treningsøkt – rett før han dro til Los Angeles for å konkurrere i Verdens sterkeste mann 2014. 

Alder: 26år
Høyde: 182cm
Vekt: 118kg
Bosted: Hamar
Yrke: Snekker
Sponsor: Kost1

Fortell oss litt om deg selv – hvem er Bjørn Andre Solvang?

En jordnær snekker fra Moelv som liker å trene. Jeg vil si jeg er ganske «nerdete» når det kommer til trening. For meg er trening en del av hverdagen og det livet jeg lever. Jeg sitter heller inne på lørdager og leser treningslære enn å være ute på byen til langt på natt.

bas2014-IMG_7642-Edit

Hvor lenge har du trent?

Jeg spilte fotball fra jeg var 8 til 15 år, så holdt jeg på med turn fra jeg var 15 – 17 år. Deretter begynte jeg med vekttrening etter en kneskade jeg fikk etter turningen. Strongman begynte jeg med i 2007 med kompisen min Tommy Grønnbakken. Vi hadde sett strongman på TV’en og gikk rett ut for å flippe dekk. Etter timer med forsøk, klarte vi kanskje ett par velt hver oss. Slik begynte det for meg i 2007, og syv år senere driver jeg fortsatt med samme sporten.

Hvem ser du på som din største støttespiller?

Det er uten tvil familie og venner.

IMG_7702-Edit

Hvem og hvordan?

Jeg er heldig for jeg har mange støttespillere rundt meg. Jeg har foreldre som alltid har stilt opp for meg og en lillebror som pusher meg. Samt kompiser som er med på trening og er med på å skape et godt treningsmiljø. Svend Karlsen har vært en «mentor» som jeg har fått mange råd og tips fra.

Hvordan ser kostholdet ut for deg i løpet av en normal treningsdag?

Til frokost spiser jeg havregryn i ulike former, som vanlig grøt, som knekkebrød eller som pannekaker med banan. I tillegg blir det en proteinshake. Ellers utover dagen har jeg fire-fem bokser med ris eller pasta og enten kylling, karbonadedeig, laks eller biff. På kvelden blir det en shake til. Dette følger jeg stort sett daglig. Hver lørdag har jeg spisedag fra 1700 cirka, da blir det litt ekstra mat. Når har jeg har behov legger jeg også inn en spisedag midt i uka.

bas-IMG_7635-Edit

Hva er den nyttigste erfaringen du har tatt med deg i løpet av din karriere som strongman?

Det at resultater kommer etter forberedelser. Kvalitet på trening er mye viktigere en kvantitet. Samtidig som det å spise riktig mat som kroppen trenger er vel så viktig som riktig trening. Maten lager jeg alltid kvelden i forveien slik at jeg bruker ikke tid på matlagning før kvelden igjen. I løpet av årene som har gått har jeg blitt flinkere til å høre på kroppen og dager jeg føler meg sliten tar jeg fri. Jeg har en fysisk krevende jobb som jeg får mye gratis trening gjennom.

IMG_7638-Edit

bas-2014-IMG_7711-Edit

bas---IMG_7694-Edit-Edit

Av Andreas Adolfsson april 1, 2014 21:30

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser