Bli enda større og sterkere… Med samme tidsforbruk på treningsstudioet!

Av Lars Helge Kristiansen juli 1, 2013 06:00

Nå tror alle at jeg skal ta en spis nok protein» osv artikkel. Men der tok dere feil. Så hva snakker jeg om?

/artikkel/trening/Om_du_vet3.jpg

Et interessant prinsipp som kalles aktiv restutisjon.

Hva betyr dette? La oss alle være ærlige her, en stor del av vår tid på treningsstudioet går ut på å slappe av mellom settene våre. Vi må jo opplagt nok hente inn pusten, og hvile musklene litt mellom basketakene. Så hva er det jeg snakker om?

I disse pausene kan en faktisk gjøre lav intensitets bevegelser for antagonisten til den arbeidende muskelen. En antagonist er det samme som den ?motsatte muskelen? av den du trener. Eksempler kan være;

Brystà Bakside skuldre

Bicepsà Triceps (og omvendt)

Quadriceps/fremmside lårà hamstrings (baksiden av låret).

/artikkel/trening/styrke-trening.jpg

Så, dere tenker sikkert; Skal jeg virkelig presse ut masse sett på motsatt muskel mellom de tunge settene mine? Nei. Dere kan prøve å ta VIRKELIG lette sett. Vekter som strengt tatt ikke krever noe innsats å flytte på. Litt av poenget er at musklene du egentlig arbeider med den dagen skal faktisk bli uthvilte, som om du satt og slappet av, til tross for at du faktisk gjør noe.

Da er vi inne på en vesentlig faktor med dette; Prøver du å gjøre dette for tungt, vil du miste effekten på treningen du er der for å gjøre. Gjør du dette for lenge, så vil det samme skje, du blir sliten, og må bruke mer tid på treningsstudioet istedenfor å være hjemme å spise proteinene dine.

Så hva er poenget? Det viser seg faktisk at gjennom å arbeide med litt enkel bevegelse i antagonistene i pausene ?forbereder? musklene du egentlig jobber med for et nytt sett. Du setter en veldig liten strekk i mot de musklene du egentlig arbeider med, slik at de dras ut mer til sin avslappede lengde, noe som igjen øker blodsirkulasjonen/ restureringen i musklene. Det skjer også noe på mye mer avansert nivå med sentralnervesystemet, men det blir så ekstremt vanskelig å forklare at jeg overlater det til dem som er særskilt interessert å søke det opp på egen hand.

En annen bonus er faktisk; la oss være ærlige, all trening gir resultater om dietten er bra, så på denne måten får en faktisk kanskje litt aksellerert vekst i eventuelle problemområder en har på fysikken sin. Denne lille formen for ekstra aktivitet bidrar dermed både til å gjør det bedre på øvelsen du gjør, og at du forbedrer antagonistene litt mer en du ellers ville gjort.

Det som understrekes som viktig for å få dette til å fungere er;

1)  IKKE la denne treningen gå utover restureringen til de musklene du jobber med

2) IKKE la denne treningen øke hviletiden din fra den opprinnelige øvelsen.

3) Velg ?støtteøvelser? med varsomhet. Det er veldig raskt gjort å gjøre dette for tungt eller for mye, slik at det ødelegger den opprinnelige treningen du hadde planlagt.

Prøv deg frem, det handler egentlig bare om bevegelse i tid der en ellers sitter stille, som i tilegg bedrer resultatet av det du faktisk gjør. Dropp praten om helga, hva som er på TV, hvor pen jente, kjekk gutt etc som er på studioet, og voks litt isteden.

Kanskje er dette den lille endringen som vil lede deg over et platå, og ta dine resultater til nye høyder.

 

 

Av Lars Helge Kristiansen juli 1, 2013 06:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser