Carolina Andersson

Av Iform.no januar 6, 2005 16:33

Carolina Andersson

Jag har tränat sedan jag var 16 år , för 3 år sedan började jag träna mer målmedvetetmed mål att tävla i Body-Fitness. Jag är nöjd med utvecklingen av mina muskler men jag håller på att utveckla dem mer inför tävling i Body-Fitness inom en snar framtid.

Fullt navn: Carolina Andersson
Alder: 27 år 771101
Idrett/treningsaktivitet: Styrketräning 5 dgr/vecka & Cardio 3 dgr/vecka
Bosted: Linköping
Arbeide: Kommunikationsansvarig
Høyde: 1.66
Vekt: On: 56 Off: 60
Sivilstatus: Sambo
Webside: www.carolinaandersson.com


Hvordan fikk du interessen for den treningen du driver med?
Jag började med att träna Step-Up som tonåring, men övergick till styrketräning, gillar att se resultatet av styrketräningen.

Når begynte du å trene? Hvor lenge har du holdt på til nå?
Jag har tränat sedan jag var 16 år & för 3 år sedan började jag träna mer målmedvetet, med mål att tävla i Body-Fitness.

Er du fornøyd med framgangen din, og har du økt jevnt og trutt oppover, eller har det gått i perioder og etapper?
Jag är nöjd med utvecklingen av mina muskler men jag håller på att utveckla dem mer inför tävling i Body-Fitness inom en snar framtid.

Hadde du noe treningsgrunnlag før du begynte å trene for å øke muskelmassen?
Jag var smal & vältränad, eftersom jag tränat Step-Up m.m innan, men saknade bredden & synliga muskler.

Hvordan trener du? Treningsmengde, og hvor hardt?
Jag tränar styrketräning 5 dagar i veckan & tränar hårt med mål att tävla i Body-Fitness inom en snar framtid

Hva er din beste muskelgruppe?
Axlar, har bra kontakt med axelmusklerna, därav kul att träna axlar när man ser resultat

Hva er ditt tips til en nybegynner?
Sätt upp mål med vad du vill med träningen & kör stenhårt, så kommer du snart att se resultat, därav blir du mer & mer motiverad till att fortsätta till toppen.

Beskriv deg selv med fem ord.
Envis, målmedveten, fokuserad, ger inte upp & ger allt för träningen.

Har treningen din endret seg mye siden du begynte og fram til nå? Hva går evt. disse endringene ut på, og hva vet du evt. i dag om treningen om du ikke visste i begynnelsen, noen tips til våre lesere?
När jag började att träna så visste jag inte mycket om träning & kost. Jag trodde nog att det gick att bygga muskler utan att äta rätt & jag visste inte heller att man kunde hjälpa till lite på traven med Protein eller Gainers

Nu efter många år vet jag det mesta om hur jag ska träna för att nå bäst resultat & vad jag ska äta för att bygga muskler & hålla fettet borta. Jag tror att det viktigaste är att äta mycket & rätt sorts mat & att man lär känna sin kropp, vad som just din kropp behöver för att nå resultat. Testa dig fram, alla är vi olika & behöver olika saker för att få resultat.

Har du hatt mye overtrening i løpet av treningskarrieren din? Er dette noe du fokuserer på, hvordan musklene føles på trening? Noen tanker omkring trening og overtrening, når der det nok? Hva bør man passe på?
Jag har varit övertränad en gång, då fick jag hög feber helt plötsligt & mådde inte bra, det värkte i hela kroppen. Dagen efter mådde jag bra i gen, då hade jag tränat 8 dagar i sträck, vilket var mycket dumt gjort. Man lär sig av misstagen.

Nu tränar jag aldrig mer än 5 dagar i veckan, därav mår jag bra & kan återhämta mig de dagar som jag inte tränar, vilket gör att man håller överträningen borta. Alla är olika & kan tåla mer eller mindre, lär känna din kropp så ser du hur hårt du kan pressa dig utan att bli övertränad.

Har du hatt noen skader? Evt. hva, og hvordan ble du frisk, og hvor lang tid tok det?
Jag har haft problem med ryggen, men det har löst sig genom at träna mer rygg & träna rätt. Det försvann rätt så fort efter jag började träna mer rygg & axlar, ca: 6 månader.

Hvilke egenskaper bør man ha, eller prøve å utvikle for å lykkes i en idrett som din? Er det en spesiell type mennesker som kan nå toppen, eller ligger slike ting innenfor vanlige folks rekkevidde? Hvor mye må man gi avkall på?
Man bör vara lite envis, inte ge upp & tycka att det är kul med träning.

Man får prioritera bort mycket annat för att hinna med att träna, man får lägga ned mycket tid på träningen för att se resultat. «Det kostar att ligga på topp»

Hva er dine beste løft? Nevn de du er mest fornøyd med, gjerne benkpress, knebøy, markløft og armcurl.
Jag kör 3 set med så tungt att jag klarar ca: 6-10 repetitioner.
Bänkpress: Ca: 50-60 kg
Knäböj: 70 kg
Marklyft: Kör lätt: 40 kg
Armcurl: Med rak stång: 55 kg
Starkast är jag nog i: Biceps & Triceps

Dagens ungdommer blir stadig slappere i fisken, tror du dette vil komme til å få en negativ innvirkning på bredden av nybegynnere både innen fitness og kroppsbygging?
Nej, det tror jag inte. Det finns så många som intresserar sig för träning & Fitness nu för tiden, det blir bara större & större, så det kommer nog i stället att öka & bli mer vanligt. Kolla bara på Body-Fitness, intresset ökar ju för varje år & för varje gång

Andre idretter framstår i dag nærmest som et sirkus av doping, juks og korrupsjon. Pengene har blitt det førende elementet. I forhold til dette framstår fitness og kroppsbygging som kanskje de mest ærlige idrettene, med tanke på den solidariteten og aksepten som finnes blant både utøvere og publikum. Hva tenker du om dette, når man ser medias til tider svartmaling og nedvurdering av våre høyt elskede trenings- og konkurranseformer fitness og bygging?
Jag blir irriterad, för det är ju som vilket intresse/sport som helst. Vill man bli bra inom den sport/intresse man håller på med så måste man ju köra linan ut & satsa. Kost & kosttillskott tillhör ju träning/styrketräning om man vill utvecklas & se resultat. Doping finns tyvärr överallt inom alla sporter.

Så til noe helt annet og mye hyggeligere, kostholdet ditt! Kan du fortelle oss hvor mange kalorier du spiser daglig, og hva disse består av? Noen ting med kostholdet du ønsker å poengtere, tips, kommentarer.
Jag äter 8 gånger per dag, med ca. 2-3 timmars mellanrum. (genom att äta ofta håller man fettförbränningen på topp & man slipper sötsuget)

Kalorier har jag aldrig räknat & kommer troligtvis aldrig att göra, jag äter när jag är hungrig. Så här kan en vanlig dag se ut med mat & kosttillskott:

?Frukost: 07:15- En stor tallrik med lättfil med en egen mixad Müsli (se nedan)
Eller: fiberhavregrynsgröt med lågkalori lingonsylt
Kosttillskott: krom, omega 3, multivitamin samt glutamin

?Mellanmål: 10:00- Frukt, smörgås(grovt bröd med hela korn i) med kalkon & gurka
Eller: Proteindrink & frukt

?Lunch: 12:30- Torsk i ugn med matvete & bönor/ärtor
Eller: Kyckling med fullkornsris & bönor/ärtor
Kosttillskott: Omega 3 & krom

?Mellanmål: 14:30- Keso/Kesella (0,3%) med skivad frukt
Eller: Fruktsallad & smörgås med kalkon
Eller: Proteindrink & frukt

?Innan träning: 16:00- Proteindrink, kreatinpyruvat (1 tim innan träning),
Kosttillskott: Glutamin (20 min innan träning), omega 3 & krom.

?Tränar: 17:15 till ca: 18:45: Drick mycket vatten
?Direkt efter träning: ca: 18:45- Proteindrink eller Gainers, Glutamin & en banan

?Middag: 19:30- Kyckling Wok med fullkornsris & varma grönsaker (ärtor/bönor)
Eller: Citronmarinerad lax i ugn med korngryn & varma grönsaker
Kosttillskott: Omega 3 & krom

?Kvällsmål: 20:30- Proteindrink & frukt
Eller: keso/kesella med skivad frukt
Eller: Lättfil med frukt/müsli
Kosttillskott: Glutamin

Drikker du mye væske? Mest vann eller juice, melk og andre kilder? Mener du væskeinntaket er viktig i forbindelse med det daglige kostholdet, treningen og før/under konkurranse?
Jag dricker enbart vatten, både under träning & till alla måltider. Vatten är viktigt för återhämtningen & för hy, hår osv. Jag dricker ca: 2-3 liter per dag.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke, og hva du ønsker å få ut av disse?
Dessa kosttillskott & märken använder jag mig av:
Protein: Best Whey, dricker det 3 gånger per dag, viktigast efter träningen eftersom det bygger upp dina muskler, det blir som en anabol effekt.

Gainers: RX Fuel Twinlab: Använder det under min uppbyggnads fas, under vinterhalvåret, det gör att du ökar i muskelmassa, men samtitigt ökar det ju tyvärr fettet/vattnet i kroppen.

Glutamin: Tar jag 3 gånger per dag, morgon, innan träning & direkt efter träningen. Det hjälper till vid återhämtningen & att bygga upp musklerna.

Omega 3: Omega 3: Maxmedica Omega lin 1000 mg: använder det 3 gånger per dag, morgon, middag & efter träningen. Bra fettsyror i det, om man inte äter så mycket vanligt fett.

Kreatin Pyryvat: Eiselt: Använder det 1 timme innan träningen för ökad styrka & uthållighet.

Crom: Chromic Fuel Txinlab: använder det 3 gånger per dag, morgon, middag & kväll. Hjälper till att hålla sötsuget borta samt lite hjälp vid fettförbränning.

Multivitamin: Mivi Total: använder det 1-2 gånger per dag. Viktigt för kroppen vid hård träning & under vinterhalvåret för att slippa förkylning.

Ripped Fuel: Twinlab. I prestationshöjande & fettförbrännande syfte, i bland i samband med Pyryvat för ökad fettförbränning.

Mener du kosttilskuddene er et viktig supplement?
Ja, det tycker jag definitivt. Utan Protein, Gainers eller Kreatin skulle man inte kunna bygga upp kroppen på samma sätt.

Av Iform.no januar 6, 2005 16:33

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser