Crossfit- Routine is the enemy!

Av Marika Lejon januar 28, 2010 06:00

Crossfit- Routine is the enemy!

Crossfit er ikke for pyser!

Crossfit er ikke for pyser! Dette er tidenes trening og populariteten eksploderer. Dette går det ikke an å bli lei av og prøver du det, er du HEKTA!

Jeg er på Black Box Gym på Furuseth. Ikke langt fra Ikea. Her møter jeg Trond Wetter og Maciej Alwin. De styrer gymmet og jeg fikk være med og se på en Crossfit-økt. Trond forteller at Crossfit er utrolig stort i USA og de siste ti årene har populariteten bare vokst og vokst. Det er den mest hurtigvoksende fitness-bevegelsen i verden.

Crossfit handler om  funksjonelle bevegelser, stor variasjon og intensitet. Det brukes naturlige bevegelser og ikke øvelser som isolerer musklene. Eksempler på hvilke øvelser som brukes er knebøy, pull-up, løping, roing, kettlebells, manualer, stenger, step, slegger, medisinballer, dekk og sandsekker. Crossfit brukes som basis-trening av militæret «Navy Seals»,  som er elitetroppen i USA. 

Jeg ble utrolig fascinert av denne måten å bruke kroppen på. Her er det mye variasjon og Trond forteller at øktene aldri er like. Ingen vet hva som skal trenes før på morgenen. Da kan de sjekke på nettet, hvor det ligger informasjon om hva dagens trening går ut på. Det er ingen rutiner og Crossfit er kun basert på variasjon. Det kan aldri bli kjedelig.

Hvem trener Crossfit?

Crossfit er for dem som ønsker å komme i form. ؘnsker du å gå ned i vekt, bli sterk og fit, da er Crossfit noe for deg. Man får svært raske resultater og kommer i knallform raskt. Instruktørene står med penn og papir og noterer antall repetisjoner og alle øvelsene går på tid. På denne måten kan fremgangen måles. Ingen vet når samme øvelse vil gjentas, men når øvelsen plutselig kommer på nytt en dag, så vil du kunne måle resultatene og sammenlikne. Ingen vet heller hvor lenge en økt vil vare. I gjennomsnitt ligger øktene på 20 minutter. Noen tar 40-60 minutter, mens andre kan ligge på bare 5 minutter. Trond forteller at etter en 5-minutters-økt, så ligger alle på gulvet i kanskje 15 minutter og er helt utmattet. Dagens treningsøkter blir hentet på www.crossfit.com. Her kan man skaffe seg instruktør serfetikat og få idéer og impulser.

Crossfit er en metode som sjokkerer kroppen på en sunn måte og alt du trenger å tenke på er bare å møte opp på trening. Man velger selv hvor ofte man vil trene, men det anbefales en trenings-syklus på 3 dager trening og 1 dag hvile. Du får et treningsutbytte som sjelden kan matches.

Crossfit Games

Crossfit Games er en konkurranse i USA, innen Crossfit. Denne konkurransen er like spontan som en vanlig økt. Ingen av konkurrentene vet hvilke øvelser som skal gjennomføres før de kommer på selve konkurransen. Kan det bli mer spennende?

En økt og du er HEKTA. You will love it!

Av Marika Lejon januar 28, 2010 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser