DAMIAN GILBERT – Fra Equador til Pro fighter i Thailand

Av Madeleine Wessman mars 19, 2014 17:37

DAMIAN GILBERT – Fra Equador til Pro fighter i Thailand

Hater å trene men elsker å vinne.

Vi møtte Damian 2 måneder etter han kom til Thailand. En uke før sin debut i thaiboksing.

damian-gilbert-2014-4

Banket opp daglig

Damian vokste opp i Equador sammen med sin søster. Mor var lege og far politi. Damian har som så mange andre barn, prøvd flere idretter, som f.eks. fotball og bryting, men gikk over til boksing etter hvert. Eller….vi kan si han fikk inspirasjon og motivasjon til å begynne å bokse fra faren. Men ikke på den tradisjonelle måten.

Damian var 12 år gammel, og husker det godt. Faren fant hver dag tre fattige gatebarn, og inviterte de med hjem på middag. I gjengjeld måtte de bokse/banke opp Damian.
Hver dag i 14 dager fikk Damian bank av nye gatebarn, og etter hvert begynte han å lære boksing, og slo etter hvert tilbake. Han fant et boksingsenter og fikk opplæring.

Flyttet til USA

To år senere, da var Damian 14 år, flyttet han og søstra til USA for å komme seg videre og få bedre utdannelse, og dra nytte av de mulighetene de hadde av å være i landet. Foreldrene ønsket at barna skulle ha en ordentlig utdannelse.

Hobbybokser i armén

Damian vervet seg til armén som tankfører, og som ved de fleste plasser i militæret, så finnes der et gym, og i USA er det ikke helt uvanlig med en boksingring. Siden Damian hadde bokset litt fra før, ble han amatør bokser i armén. Følelsen av å slå noen som angivelig skal være bedre enn seg selv. Alle forberedelsene og harde jobben som ligger bak en kamp, som trening og kosthold gir en ydmykhet og en livsstil som appellerte til Damian.

Tjenestetid i Irak setter spor

Alt man tenker på når man er i vei på oppdrag, er å gjøre ferdig tiden sin og komme seg hjem, sier Damian. Han tjenstgjorde 14 måneder i Irak.
Det var ikke før etter hjemkomst at Damian merket at tiden i Irak hadde gjort større inntrykk enn hva han selv var klar over. Han fikk søvnproblemer og begynte å drikke mye og ofte. Tok piller for å prøve å få sovet, men så kom løsningen…

Han fant atter igjen veien tilbake til gymet och boksingen. Den harde treningen gjorde han så utslitt at han nå klarte å sove. Så en dag møter han en trener på gymet som synes han borde teste Muay Thai.

Permisjon avslått

Damian, som nå har gått i sin fars forspor og blitt politi, liker Muay Thai så godt at han gjerne vil reise til Thailand for å utvikles som utøver. Han søker om permisjon fra jobben, men får avslag. Når man vil noe hardt nok finnes det ingen hindringer, og for Damian blir da løsningen å si opp jobben, selge huset og forlate USA. Andre januar i år ankommer han Thailand og Tiger Muay Thai på Phuket for å trene Muay Thai.

…og han trener! Damian trener 3 ganger om dagen. Treningen betyr alt for han og han lever et assosialt liv.

Trener smart

Damian er så heldig å ha blitt kjent med Roger ”El Matador” Huerta og Jag Williams, og en av de viktigste leksene han lærte fra dem, var forståelsen for trening og hvile. At kroppen også trenger rekreasjon, og han trener mye smartere nå.

iForm.no får være med på en treningsøkt

Klokken er halv fem på ettermiddagen. Det er nærmere 40 grader i skuggen. Treningslysten er ikke helt på topp, men Jag har møtt opp for å trene i lag med han, og Jag er den perfekte treningskamerat. De kjører en serie av romaskin, hoppetau, armhevinger, situps og sprette medisinball i gulvet. Når Damian blir sliten og prøver å sluntre unna noen repetisjoner er Jag der med en gang og minner han på hvor mange han har igjen. ”I don’t like you right now”, veser Damian frem mens svetten renner.

damian-gilbert-2014-3

Ofrer mye

Damian, fortell litt om hva det koster deg å satse på en proff karriere i Muay Thai.

Jeg ofrer mye og jeg gjør det for noe jeg virkelig ønsker og drømmer om. Jobb, hus og hjem er en ting, men det største ofrer jeg gjør er familien. Familie er viktig og min store rollemodell er min far. Han kom fra ingenting, og bygget opp en karriere og et godt liv, ikke bare for seg selv, men også for oss barna, og han lot oss aldri glemme hvor heldige vi var. Begge mine foreldre er sunne, aktive og ydmyke mennesker som jeg respekterer høyt.

Tanker før kampen

Kan du dele noen av dine tanker om din kamp om en drøy uke. Din aller første kamp i Muay Thai, som proff i Thailand. Er du nervøs? Redd for skader? Hvordan motiverer du deg? Hva blir din største utfordring? Hva er din taktikk?

Det som motiverer meg er tanken på å vinne. Stå der og få MIN hånd heiset i været!
Det er mange som har ofret mye, men når det blir tøft er tanken på alt det jeg har måttet ofre som vil gi meg ekstra krefter. Jeg vil fighte mot noen med langt mye mer erfaring enn meg selv, og min taktikk er å gå ut i høyt tempo fra start. Vanligvis vil den andre bruke 1. og 2. rond på å føle meg ut, men jeg vil ikke la han gjøre dette, og risikere at kampen sen går i hans stil. Kampen skal bli min!

Litt nervøst å stille til kamp uten å ha mitt vante team fra USA der som support, men jeg er sikker på at de vil gi meg den hjelp jeg trenger. Jeg er ikke bekymret for skader. Min verste fiende er meg selv, mentalt. Jeg tviler mye på meg selv, og dette er noe jeg har jobbet mye med.

Vi ønsker Damian lykke til videre med sine forberedelser siste uken før sin proffdebut, og kommer tilbake med bilder og reportasje fra kampen.

Av Madeleine Wessman mars 19, 2014 17:37

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser