Det er tankene som bestemmer om du kommer til å nå målet ditt eller ikke!

iform.no
Av iform.no oktober 10, 2012 06:00

Det er tankene som bestemmer om du kommer til å nå målet ditt eller ikke!

Har du problemer med å komme deg på trening? Les dette!

Har du problemer med å komme deg på trening? Eller har du en stygg uvane med å stupe oppi kjøleskapet hver gang du er litt stresset? Les dette!

Når du føler stress eller føler deg ubekvem, da er det lett å gjenta vonde vaner. Man stangnerer i hodet og utløpet blir å gjøre noe du egentlig ikke ønsker. Mennesker som blir påvirket av mange negative inntrykk har større sjans for å ta seg en røyk, et kakestykke, en tur på fylla eller andre uvaner. Men husk at en uvane bare er en uvane hvis du gjentar den såpass ofte at du ikke trives med det. Et kakestykke og en flaske vin er ikke alltid en vond vane!

Det er mulig å endre på livet.

Du kan få nye vaner og du kan legge bort de vonde vanene. Alt som skal til er å skape nye bilder i hodet ditt!

Våre fysiske og følelsesmessige reflekser reagerer etter mønstre som passer sammen med bilder vi husker. Hjernen vår flasher informasjon hele tiden, og vi må ta stilling til disse bildene. Disse flashene er bilder fra fortiden (som f.eks barndommen) og ting vi har opplevd helt frem til i dag. Altså vi fotograferer øyeblikk og lagrer dem i minnet vårt. Alt vi erfarer etterlater et avtrykk i hjernens kortekser (mottakerstasjoner for sanseinntrykk i storhjernen). Disse avtrykkene har effekt på nervesystemet vårt. Disse mottakerstasjonene er ansvarlige for å transportere inntrykkene, så vi kan gjøre dem om til kroppslig fakta og handling. For hver gang et avtrykk trigges og en handling gjentas, blir avtrykket forsterket. På denne måten dannes vaner og reflekser. Jo mer avtrykket forsterkes, desto lettere blir det å gjenta vanen. Altså jo oftere du gjør en handling, desto lettere blir det for deg. Tanker, sanseinntrykk og reaksjonsmønstre danner vaner gjennom repetisjon.

Når du ser et indre bilde, så trigges følesansen din og høresansen. Hvis du «ser» et godt bilde i ditt indre øye, så vil følelser, indre dialog og lyder automatisk stimuleres deretter. Går du med et dårlig indre bilde, vil de trigge de negative følelsene og den indre dialog. Da vil du føle begrensninger og stress. Selv om bildet er en av mange bortkastede bekymringer, så påvirker disse bildene dine sanser..

Så hvis du har en vane du ønsker å få bort eller få inn i livet, så legg merke til bildene du egentlg flasher i hodet ditt! Neste gang de dukker opp, så prøv å rekonstruere dem. Da vil de være slik DU ønsker at de skal være. Og husk å gjenta de gode vanene så ofte som mulig. Til slutt blir de en naturlig del av livet ditt! Det krever tålmodighet og vilje, men det funker!

LES OGSÅ: Hold ut i 21 dager!!

iform.no
Av iform.no oktober 10, 2012 06:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser