Dette er styrkeløft!

Av Susanne Soydan november 26, 2018 20:00

Dette er styrkeløft!

I styrkeløft konkurreres det i øvelsene knebøy, benkpress og markløft.

I styrkeløftkonkurranser konkurreres det i alle tre øvelsene på samme stevne, og hver utøver får tre forsøk på å løfte så mye som mulig i hver av øvelsene. Det går også an å konkurrere i bare markløft og knebøy på mindre stevner, mens benkpress er en egen gren som man kan konkurrere i på nasjonalt og internasjonalt nivå.

For at løftene skal bli godkjente må to av totalt tre dommere gi signal om at løftet er godkjent.

Utstyr

Når det konkurreres i utstyrsløft har utøverne på seg en løftedrakt som er spesielt utformet for hvert av løftene. Draktene er ekstremt trange for å komprimere kroppen og støtte leddene, som gjør at utøverne kan løfte tyngre. Det er også tillatt å bruke løftebelte, knebind, løftesko og håndleddsbind. Ved riktig bruk av drakt er det mulig å øke vektene som løftes, men det varierer fra person til person hvor mange ekstra kilo de klarer å få ut av å bruke drakt sammenlignet med å løfte uten.

Utstyrsfritt

Det konkurreres også i styrkeløft uten drakt, såkalt raw løfting. Da er det tillatt å bruke løftesinglett, belte, knevarmere, håndleddsbind og løftesko. Dette er en relativt ny gren i konkurransesammenheng, og norske rekorder har blitt registrert siden 2014.

Inndeling av klasser

I styrkeløft konkurreres det i vektklasser og aldersklasser. Det finnes ungdoms-, junior- og veteranklasser.

Hvem vinner?

Den som løfter mest vekt i sin vektklasse vinner. Dersom to utøvere løfter like mye er det den som veier minst som vinner.

Her er en film fra styrkeloft.no:

Av Susanne Soydan november 26, 2018 20:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser