Disiplin – Vi kan alle oppnå det!

iform.no
Av iform.no desember 16, 2012 06:00

Noe som er felles for kroppsbyggere, fitnessutøvere, og toppidrettsutøvere er disiplin!

Noe som er felles for kroppsbyggere, fitnessutøvere, og toppidrettsutøvere er disiplin!

De får alle støle, trette muskler. De får alle skader fra tid til annen. De får alle denne, » hva-er- vitsen?» følelsen en gang i blant, og de kjenner alle den bitre følelsen av og mislykkes, ha tilbakegang og å holde på i uker uten å komme noen vei i det hele tatt. Men de av de som lykkes, fortsetter med det allikevel.. De er disiplinerte!

Hva vekttrening angår skal du sette opp dine mål etter dine egne ønsker og ambisjoner. Vi kan åpenbart gå ut i fra at du virkelig ønsker og lykkes med vekttrening. Men la deg ikke lure inn i en blindvei, hvor du tror at bare de målene som de forskjellige toppnavnene forfekter er de eneste som virkelig betyr noe. Hva ønsker du? Hva er det som skal til for at akkurat du skal kunne føle deg tilfreds og vellykket med vekttreningen? Hva er dine drømmer, mål og ambisjoner? Først når du kan svare på disse spørsmålene har du tingene klart for deg. Få med skylappene og kanaliser all din energi mot drømmene som ligger nærmest ditt hjerte.Ved å være bevisst på denne måten, vil disiplinen bli mer attraktiv. Tross alt, det eneste disiplinen vil gjøre i denne sammenheng er å hjelpe deg med å komme akkurat dit du ønsker.

Et annet hinder, for effektiv disiplin, er dårlige instruktører. Du, vil klare deg mye bedre alene ved bare å lese treningslitteratur, enn å underkaste deg en instruktør som ikke er kompetent. Vær på vakt mot arroganse, se opp for de som krever for mye å gå din vei ved det minste tegn på mangel på respekt. Disse tingene vil være med på å ødelegge din kapasitet, eller mulighet for å disiplinere deg, da det vil tømme deg for energi og sette deg i en forsvarsposisjon. En god instruktør veileder og inspirerer. Han underviser fordi han elsker det han driver med, og fordi han ønsker at du skal få oppleve det samme. Hvis du noen gang er så heldig å treffe på en slik person, vil du ha funnet en person som er så verdifull og dyrebar. at det ikke kan beskrives; men hvis du derimot støter på en idiot i T-skjorte, med store armer og en mine som sier: ‘hør her tulling, du burde være glad for at jeg i det hele tatt gidder å prate med deg’, så bare la han dra til helvete!!

En annen, men meget vanlig årsak til at folk mislykkes i å bli disiplinerte, er forestillingen om at det man selv har vanskelig for å gjøre, ser ut til å være relativt enkelt for andre, og at man derfor på et slags vis sperrer seg selv ute.
Enhver person må være disiplinert for å nå et viktig mål. Vi føler oss alle alene når vi står ansikt til ansikt med oss selv og har kommer til det punktet hvor tiden er inne for å gjøra en innsats.

Den siste tingen vi tar opp, er latskap. Ofte er det dette som hindrer oss i å følge den kursen som vi vet er til det beste for oss. Å gi etter for latskap er det samme som å melde pass, så gjør ikke det.

Tilstrebelse av perfeksjon på dette området er nytteløst. Vi opplever alle et snev av latskap en gang i blant. Det er menneskets natur. Kunsten er å ikke gi etter. Kunsten er å fortsette og se fremover og fokusere på målet, og gjøre det som må gjøres, selv om lysten til å gi etter er tilstede.

Jo, du kan klare det. Hvis du er ute etter virkelig resultat, er du nødt til det Hva skal du gjøre når du får et akutt anfall av latskap: Bit tennene sammen og Står på!

Høres lett ut?

Vel, det er det. Og dette er egentlig hele poenget ikke bare når det gjelder å overvinne latskapen, men generelt når det gjelder det å bli disiplinert. Det er enkelt, men det krever anstrengelser og en sterk, usvikelig målrettet vilje for å gjøre det.

Disiplin. Vi trenger det alle sammen.

Vi kan alle oppnå det. Og det gjelder deg også.

Det er ikke noe magisk på denne kloden. For å, komme dit du ønsker, kreves det hardt arbeid, og disiplin er generatoren i denne forbindelse.

iform.no
Av iform.no desember 16, 2012 06:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser