Edmund Johansen

Av Iform.no februar 11, 2006 18:40

Edmund Johansen

Edmund Johansen fra Lakselv har høstet mange medaljer siden han begynte med fitness. –

Edmund Johansen - FitnessNavn: Edmund Johansen
Alder: Født 13.08.74 
altså 31år
Bosted: For tiden Hammerfest, er opprinnelig fra Lakselv
Yrke: Sykepleier student
Sivil Status: Samboer, Pia Marlen Johnsen
Høyde: 180 cm
Vekt off season: Rundt 103 kg 
Konkurranse: 86 kg blir den tillatte vektgrensen for meg i BF
Klubb: Team FitnessPlanet
Sponsor: Dalblads Nutrition og Fitnessplanet

Meritter:
 1.pl Norgesmesterskapet 2004
  Over-all NM 2004
1.pl Stavanger Open 2004
1.pl B&K Oslo Open 2003
  Over-all B&K Oslo Open 2003
1.pl Sørlandsmesterskapet 2003
2.pl Sandefjord Open 2003
1.pl Sørlandsmesterskapet 2002
   Over-all Sørlandsmesterskapet 2002
4.pl Norgesmesterskapet 2002
2.pl Oslo Grandprix 2001
4.pl Oslo Grandprix 2000
4.pl Stavanger Open 2000
15.pl Norgesmesterskapet 1999

Edmund Johansen - Fitness

Treningsbakgrunn:
Edmund Johansen - FitnessHar alltid vært glad i å drive med sport. Har drevet med alt fra langrenn, boksing, motorsport med mer.. I 1999 Flyttet jeg til Oslo hvor jeg  begynte å trene på den gang Kraftverket som Tommy Hammerstøm og Stian Søttar drev (begge konkurrerte i tungvekt). Hadde egentlig ingen planer om å begynne å konkurrere i denne idretten, selv om jeg syntes det virket veldig interessant. Begynte å trene en del med Tommy som gav meg gode tilbakemeldinger på fysikk og symmetri (og MYE kjeft). Han ba meg om å prøve meg i AF, noe jeg tilslutt lot meg overtale til. Etter dette har det gått sånn smått slag i slag med konkurranser.

Noen ord om kosthold:
Jeg har prøvd foskjellige typer dietter og treningsopplegg, og synes jeg har kommet meg i relativt god form på alle disse, men har selvfølgelig dratt en god del lærdom av de/det. Har med etter hvert funnet det som fungere best for meg. Både når det gjelder off og on-season.

-Prøver å spise relativt rent hele året. Forskjellen fra når jeg forbereder meg til konkurranser til off-season, er at jeg spiser atskillig mer karbohydrater off-season. Ligger på ca 3,5-4 gram proteiner pr. kg/kroppsvekt og ca 6 gram pr kg/kroppsvekt med karbohydrater i off-season.

Edmund Johansen - FitnessProtein kildene mine kommer hovedsakelig fra elgkjøtt, tunfisk, torsk, laks, egg og tree in one fra Dalblads. Karben jeg spiser er som mest havregyn/havremel, ris, pasta og litt fra forskjellige frukt og grønnsaker. Av fett tar jeg tilskudd av udos choiche.
Men jeg er nøye med å holde måltidene, og lar det aldri gå mer en 3 timer mellom hver gang jeg spiser. Før konkurranser spiser jeg gjerne enda oftere, hver 2 time. Kcal mengden er den samm, jeg bare fordeler den på flere måltider.

 Når jeg begynner diettene mine starter jeg med å innta like mye karb som proteiner. Dersom jeg føler at jeg ikke ligger i rute, eller at det stagnerer (er vel mest psykisk akkurat det), går jeg ned på karben og opp på proteinet slik at jeg likevel ligger på ca samme kcal mengde. Jeg går sjeldent ned på kcal, i så fall veldig lite, på diettene.

Litt om treningen:
Edmund Johansen - FitnessJeg trener 5 splitt program med en til to hviledager i uka.
Trener tungt hvor jeg tar fra 6-12 rep pr sett
Synes jeg har best framgang når jeg kjører mange sett, så det blir ca 15 sett pr muskel.
Trenins programmet ser slik ut:

Dag 1. Bryst & Legger
Dag 2. Triceps & Biceps
Dag 3. Fram og bakside av lår
Dag 4. Skuldre og Legger
Dag 5. Rygg
Dag 6. Hvile

Kosttilskudd:
Tree in One, Loadex, glutamine og kreatin
Alle tilskuddene jeg bruker er fra Dalblads

Hva motiverer deg ?:
Framgang?


Beskriv deg selv med 5 ord:
Sta, tålmodig hmmm? , viljesterk, hjelpsom og litt makelig.

Tips og gode råd:
Få hjelp av noen med god erfaring, både når det gjelder trening og kosthold.

Dersom jeg har dårlig tid til å spise, f.eks når jeg er på skolen eller jobb, drikker jeg en del av maten. Lager da med meg proteindrink mikset med havremel og vann evt tunfisk misked med havremel og vann (bryr meg ikke om smaken så mye..).  Går fort å få i seg

Edmund Johansen - FitnessHva kreves for å lykkes i denne sporten?:
Tålmodighet og vilje

Tanker om framtiden:
Passe på at ikke Jon Morten Thomassen får større legger enn meg
VM 2006

Noen ord helt til slutt:
ؘnsker jo selvfølelig at Pia ( http://www.piamarlen.com/ ) skal hevde seg helt i toppen som proff. Hun har i alle fall ALT som skal til for å kunne gjøre det både når det gjelder det vilje og fysikk.
Er selv og få tak i på mail: Edmund@fitnessplanet.no

 

Av Iform.no februar 11, 2006 18:40

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser