Eksklusivt; Følg Jostein Ødegården mot NM 2014 (2)

Av Geir Tverdal mars 11, 2014 07:00

Eksklusivt; Følg Jostein Ødegården mot NM 2014 (2)

Få et innblikk i hvordan en av Norges beste kroppsbyggere spiser og trener mot konkurranse

Jostein vil holde iform.no sine lesere oppdatert på hvordan han spiser og trener før NM2014  (arrangeres 4-5 oktober)

 Da har vi kommet til mars og motivasjonen mot høstens konkurranser går oppover.

Føler at jeg har et handikapp ved at jeg jobber mye og intensivt. I løpet av uken har jeg ca. 10 massasjebehandlinger hver dag. En slik type aktivitet over flere timer hver dag er ikke muskelbyggende men heller nedbrytende, spesielt for de muskler som er mest involvert i jobben. Jeg regner med at jeg forbrenner ca. 1500-2000 kcal ekstra hver jobb økt noe som gjør at fettprosenten min er svært lav. De positive er at dietten er at jeg vil kunne innta et høyt antall kalorier under dietten min i oppkjøringen til konkurransene på høsten.

Vekten min med klær er mellom 114-116kg og jeg håper at jeg kan være min. 110 kg på konkurransedagen. I 2011 var jeg 108kg. Noe som jeg jobber med å forbedre nå er å forkorte trenings tid slik at jeg kan få i meg aminosyrer (BCAA og Glutamin) og Maltargo (raske karbohydrater fra mais) som setter i gang muskeloppbyggingen. Treningstiden får jeg ned ved å kutte ned på antall sett og å begrense pausene mellom settene og øvelsene. Når det blir færre sett blir det helt nødvendig å ha 100 % fokus for å få maks. kvalitet på det settene jeg gjør. Jeg akselererer kontraksjonsfasen og bruker ikke for tung vekt, strammer muskelen jeg jobber med maksimalt og unngår å hjelpe til med bi muskler. På den eksentriske fasen slipper jeg vekten sakte ned for å skape mer intensitet for musklene. For å bygge muskler handler det om å gjøre bevegelsen så tung som mulig, dvs. motsatt av hva en styrke løfter vil gjøre. Jeg er sikker på at de fleste trener for lenge hver økt og legger for lite i kvaliteten på detaljene og selve løftet.

jostein-2014-3-3-2

Jeg har gjort en undersøkelse på hvor lenge de beste profesjonelle kroppsbyggere trener de forskjellige muskelgruppene.

Bein: 90 min, rygg 75 min, bryst 40 min (maks. det er en liten muskel med få bevegelser som krever få øvelser), skuldre 30-40 min., triceps 20 min, biceps 20 min. legger bør trenes annen hver eller hver tredje dag om du prioriterer denne muskelgruppen, om ikke vil 20 min. i uka være tilstrekkelig.

Om du vil prioritere en muskelgruppe kan du tren den hver 4 dag men du bør ikke gjøre det med flere muskelgrupper om vi snakker om de store musklene bein eller rygg.
For de som har en tung jobb slik som meg vil jeg anbefale å ta massgainer ( Mass 7000 Best Body er en anbefaling på grunn av innholdet) mellom frokost og lunsj og mellom lunsj og middag, uten nok næring vil du ikke få den pumpen man ønsker i treningsøkten og muskelfølelsen blir dårligere. Bruk like mange gr. Massagainer som du er i antall kg. Og øk mengden hvis du føler at det ikke er tilstrekkelig.

Anbefaling: for deg som er kravstor på smak og kvalitet vil jeg anbefale Water Whey (Best Body). Double Chocolate smaker av ren sjokolade og blandes med vann. Den inneholder tre forskjellige whey komponenter: whey protein consentrate, whey protein isolate og whey protein hydrolysate. Whey er regnet som den proteintypen som passer best for oss så bedre kan det ikke bli.

Bioform_256

Hvis du som leser har spørsmål til Jostein – bruk kommentarfeltet under.

Av Geir Tverdal mars 11, 2014 07:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser