Elisabeth S. N. Hauglum

Av Iform.no oktober 1, 2010 16:42

Elisabeth S. N. Hauglum

I morgen er hun igjen klar for å stråle på scenen i NM, etter sin debut i Norway Open forrige helg.

Første gang jeg treffer Elisabeth er på Elixia Kråkerøy, våren i år, når hun er innom for en treningsøkt. Hun kommer ydmykt bort til meg og forteller meg at hun har lest bloggen min, og selv tenker å stille til høsten.

Siden den gang har samtalene blitt mange, og jeg har fulgt henne relativt nært frem mot hennes debut i Norway Open. Helgen er hun igjen klar for å stråle på scenen i NM. Det er tydelig at hennes interesse for fitness ikke har blitt noe mindre. Hun er mer tent og engasjert en noengang når hun nå forteller om sine tanker fremover.Navn: Elisabeth S. N. Hauglum
Alder: 23 år
Yrke: student revisjon ved Høyskolen i ؘstfold, og jobber ved Elixia Kråkerøy ved siden av
Høyde: 172cm
Vekt: 58/64kg
Sivilstatus: samboer
Sponsorer: shadow tans, gympartner, AMFI Moss, fmvfoto.no og face.no
Webside: elisabeth.gympartner.no

Bakgrunn
Elisabeth var aktiv som barn og spilte håndball fra hun var 6 til 15 år. Det var imidlertid først for 1 ½ år siden at hun begynte med målrettet styrketrening. Hun forteller at hun bestemte seg for å komme i generelt bedre form, og begynte å samarbeide med personlig trener Lene Hulleberg Nygård. Det var Lene som først spurte henne om hun ikke hadde tenkt på å stille i fitness, forteller Elisabeth. Hun var imidlertid veldig skeptisk til å begynne med. Etter en gradvis modning av tanken bestemte hun seg likevel, i januar i år,  at hun ønsket å gå for det. Hun ble med i Gympartner fitnessteam, og har fått oppfølging av Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Dagsrytmen
Opplegget frem mot konkurransene har krevd struktur på dagene. Elisabeth står opp mellom kl.5 og 6, ettersom hun går 1 time morgentur 5 dager i uka. Deretter er det hjem til frokost, og komme seg av gårde til skolen i Halden til kl.8. Studiedagene er litt varierende av lengde, men stort sett blir det trening på ettermiddagen. Hun prøver å få til 7-8 timer søvn og er som regel i seng til kl.22.

Treningen
Av sterke sider trekker Elisabeth frem magen, mens hun føler beina henger litt etter. Bein har derfor vært fokusområdet hennes, sammen med rygg. Line Marion har gitt retningslinjer for hvordan hun burde trene, men samtidig har hun hatt stor frihet til å bestemme selv, innenfor rammene. Det har absolutt vært målrettet trening, men likevel kunne det vært mer struktur på det, forteller hun. Det har vært litt ulikt fra uke til uke, men som regel har hun hatt 5-6 styrkeøkter per uke, og 30 min kardio etter økten, i tillegg til morgenturer. Tilsammen har kroppen fått minst en gjennomkjøring i løpet av uken. Den siste tiden har Elisabeth også fått hjelp av Roger Holen i forhold til treningen, og  hun ser frem til videre samarbeid med ham.

Dietten
Dietten ble påbegynt i midten av juni, 3 ½ måned før konkurranse. Hun har hatt 7 måltider dagen, og det har gått mye i havregryn, egg, kylling, ris og proteinpulver. Hun har i tillegg hatt en spisedag i uken, hvor hun kunne spise hva hun ville. Av kosttilskudd har hun tatt omega3, multivitamin, kalsium, jern og ZMA. Dietten har ført til en større bevissthet rundt egne kostvaner, og vil nok også påvirke henne i ettertid av NM. Hun har trivdes godt med kostholdet, selv om det til tider har vært tøft.

Ambisjoner
Jeg opplever Elisabeth som veldig realistisk, og hun har hele veien vært åpen i forhold til at hun nok ville bli en av de minste jentene som stilte nå i høst, men hun ønsket likevel å prøve seg for erfaringens del. Det var også grunnen til at hun valgte å stille i  klassen bodyfitness damer +163, istedenfor debutantklassen i Norway Open. I +163 var det kun 4 deltakere, noe som gjorde at hun var sikret finaleplass, og dermed mer erfaring enn i debutantklassen, hvor det var flere deltakere. Det var ei positiv jente som møtte meg i gangene i Askim kulturhus. Til tross for at hun følte seg sikker på at det kom til å bli en fjerde plass, var det ikke spor av skuffelse å spore. Hun fortalte ivrig at dette ønsket hun definitivt å gjøre igjen!

Veien videre
Roger Holen kommer til å følge opp Elisabeth videre, og hun ser frem til å få mer struktur på treningen. Nå ønsker hun å bygge mer masse, slik at hun vil få mulighet til å hevde seg i konkurranser senere. Hun ser for seg at hun ønsker å stille til NM neste år også.
Med seg på veien er Elisabeth veldig takknemlig for støtten hun har får av sin samboer, Ole. Han har vært der hele veien og støttet opp om hennes ønsker om å stille i fitness, fra første stund. Andre som har støttet er foreldrene hennes, studievenner, arbeidskollegaer og sponsorer. Hun forteller at mange var skeptiske til å begynne med, men at hun etterhvert har opplevd stor positiv støtte, hvilket har vært viktig for henne.

Jeg ønsker Elisabeth lykke til i NM, og ser frem til å følge videre utvikling!

Av Iform.no oktober 1, 2010 16:42

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser