Epler gir DEG sterkere muskler

Av Øyvind Pedersen juni 1, 2012 06:00

Epler gir DEG sterkere muskler

Ursolsyre, som blant annet finnes i skallet på epler, gir DEG sterkere muskler

Ursolsyre, som blant annet finnes i skallet på epler, gir DEG sterkere muskler!

En ny studie, publisert i tidsskriftet Cell Metabolism viser at ursolsyre, som finnes helt naturlig i blant annet epler, gjør musklene sterkere.

Forsøkene med mus viser at ursolsyre kan hindre muskelmassen i å bli mindre, men også at musklene faktisk vokser, forklarer seniorforsker Jesper Løvind Andersen, laboratoriesjef på ISMC (Institute of Sports Medicine Copenhagen) ved Bispebjerg Hospital.

Andersen sier at studien er spennende. Men han legger til at et menneske må spise cirka 100 epler om dagen for å få den effekten som her påvises hos mus – Men hva hvis man nøyer seg med skallet, hvor ursolsyren sitter?

Først foretok forskergruppen et forsøk på fastende mennesker og deretter har de undersøkt den samme prosessen nærmere hos mus. Musene ble påført en ryggmargsskade.

Forsøket viser at musklene ikke ble mindre etter skaden når musene fikk store mengder ursolsyre.

Resultater indikerer at syren virker ved å hemme signalstoffet IGF-1, som i en lang rekke tidligere studier har vist seg å være en virksom regulator av muskelvekst.

Referanse:

videnskab.dk, Steven D. Kunkel et. al., mRNA Expression Signatures of Human Skeletal Muscle Atrophy Identify a Natural Compound that Increases Muscle Mass, Cell Metabolism, Volume 13, Issue 6, 627-638, 8. juni 2011 (sammendrag)

 

Av Øyvind Pedersen juni 1, 2012 06:00

Søk på iform.no

Besøk oss på facebook

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.