Er DU en av DEM?

iform.no
Av iform.no februar 8, 2012 06:00

Er DU en av DEM?

Jeg skal ikke si at du klarer ALT som kan klares, men hvem sier og bestemmer om du IKKE kan?

I løpet av de siste årene har jeg i det minste fått med meg nok til å kunne si at folk generelt ender opp med langt mindre enn de er kapable til, er tilfreds med og drømmer om.

Har du alltid villet ha mer penger? Mer suksess? Mer frihet? Eller rett og slett en flottere, friskere og sterkere kropp?


Hvorfor ser du så ofte at andre klarer å oppnå det de vil, mens du ikke ser ut til å rikke deg en cm nærmere DINE drømmer?

Før vi går videre la meg komme med en liten gåte.

3 menn står ved siden av en elv. 2 av dem bestemmer seg for å hoppe uti. Hvor mange er i elva? (jeg vet det staves ?elven?, men jeg er ikke en av ?dem?).

Get it?

Suksess kommer ikke av seg selv!

Klart, det er visse mennesker som får ting servert i fanget, men dette gjelder svært få totalt sett og når disse må klare seg på egenhånd dukker det opp problemer på rekke og rad. Skjønte du gåten eller? Du vet, mange av oss bestemmer seg for å gjøre noe. Vi bestemmer oss for endelig å begynne å trene. Vi bestemmer oss for å spise bra. Vi bestemmer oss til og med for å gjøre dette i mer enn to uker. Wohooo!!

Men spiller det alene noen rolle hva du bestemmer deg for?

NEI!

Du er faktisk nødt til å hoppe uti elva for å være der! Jeg vet om utallige personer som har bestemt seg for å gjennomføre noe og er så klare som aldri før. Planen er laget og forberedelsene er i gang, men de starter likevel sjelden. Med andre ord, suksess er noe man skaper, ikke noe som kommer.

?Little things make big things happen?

Når du først har tatt valget om å komme i gang og endelig har hoppet uti det er det flere ting å tenke over. Du er selvsagt nødt til å gjøre de rette tingene og når det gjelder trening så er det visse faktorer som må tilfredsstilles for optimal fremgang. Les ?De ?hemmelige? ingrediensene? for et innblikk på det området.

Selv om det å komme i form, bli sterkere og bedre i det man ønsker å bli god i er temmelig enkelt i starten, er det etter hvert duket for stagnasjon. Platåer er med andre ord uunngåelig om man ønsker å komme et steg videre, eller 1000 om du virkelig skal gå for drømmen din. Noe du burde.

Det er ikke før du gjør det alle andre ikke gjør, som vil føre til at du oppnår suksessen du tidligere trodde var umulig. Om vi ser litt nærmere på suksessrike mennesker innen ulike felt er dette en stor fellesnevner. De følger selvsagt generelle prinsipper, men de er også nøye med detaljene. Faktisk så bunner det stort sett ut i at de velger å gjøre ting BRA når de først gjør det.

?Det er ikke før du gjør det alle andre ikke gjør at du oppnår?. Ja, suksess og suksess?

Det er noe du å tenke på når du neste gang er på gymmet. Behandler du hvert sett og hver repetisjon med like stor glød? Eller bare går du gjennom det av gammel (u)vane på en slavisk måte? Du vet, når alt kommer til en ende er det summen av hva du har gjort som gir seg utslag i de endelige resultatene du har oppnådd.

Hvorfor ikke DEG?

Har du noen gang tenkt på hvorfor noen oppnår suksess og andre ikke? Jeg tipper du tenker at dette ikke kan skje deg og kommer med en eller flere unnskyldninger for å bevise dette. Vel, hva med de som faktisk har oppnådd det du ønsker å oppnå. Hvem bestemte at nettopp DEM skulle oppnå det du har gjort? Klart, det finnes tilfeldigheter her i livet, men spesielt når det kommer til treningsrelaterte resultater er det hva man gjør og ikke gjør som avgjør hvilke mål man klarer å oppnå.

Så,

Hvorfor kan ikke DU få kroppen du vil ha?

Hvorfor kan ikke DU bli kvitt plagene og smertene dine?

Hvorfor kan ikke DU bli millionær?

Hvorfor kan ikke DU gjøre akkurat det du ønsker i livet?

?om andre kan?

?Enten du tror du kan, eller ikke tror du kan ? har du rett?

Det var vel Henry Ford som sa det slik og det er så sant, så sant. Du har sikkert hørt om selvoppfyllende profetier, altså, at om du overbeviser deg om at noe skjer, eller ikke skjer, så ender du opp med nettopp det resultatet. Dette kan komme av ulike årsaker, men om du konstant tenker at du for eksempel ikke vil klare å gjennomføre en spesifikk ting enten det er snakk om et maksløft, ny pers på 100 meter, maraton, eller hva som helst, så vil du som regel underbevisst gjøre ting som går deg imot og du ender opp det typiske utsagnet; ?hva var det jeg sa?? Hva om du begynner å si ?jeg klarer garantert å gå ned 5 kg, vent å se?, ?jeg klarer garantert å legge på 20 kg på maksløftet mitt, bare vent å se?, osv. Vel, det er vel verdt et forsøk?

Jeg skal ikke si at du klarer ALT som kan klares, men hvem sier og bestemmer om du IKKE kan?

Tenk litt på det. Gjør du det i mer enn 3 sekunder tipper jeg du får en åpenbaring.

Mulighetene er der!


Eirik Sandvik

iform.no
Av iform.no februar 8, 2012 06:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser