Espen Aune ble i 2011 kåret til Norges sterkeste mann – Nå vil han ta tilbake tittelen

Geir Tverdal
By Geir Tverdal september 2, 2015 21:00

Espen Aune ble i 2011 kåret til Norges sterkeste mann – Nå vil han ta tilbake tittelen

Strongman Espen Aune ble kåret til landets sterkeste mann i 2011. Nå vil han ta tilbake tittelen

«Norges sterkeste mann» arrangeres den 5 september på Fefor Høyfjellshotell. Vi har tatt en prat med Espen rett før konkurransen

Hva er din treningsbakgrunn?

Jeg har drevet med mye sport i mitt liv. Fortball, handball, friidrett og skihopping. Skihopping var det jeg satset mest på før jeg begynte å trene vekter på trenings studio.

Hva er dine beste løft?

Benkpress 260 RAW, Markløft 352,5×2, Knebøy 385kg. Og også mange store løft i strongman øvelser. Men de er aldri 100% like. Så vanskelig å sammenligne med hverandre.

Hvor lenge hadde du trent styrke før din første konkurranse?

Da hadde jeg trent styrke i 2.5år ca. Første konk var Norges Sterkeste Viking i Halden. Jeg ble da nr 4 i åpen klasse.

Hva var det vanskeligste i din første konkurranse, og hva har du lært av den?

Holde hode kaldt. Ikke bli stressa. Lærte ikke mye av den første konkurranse. I strongman må man være med mange ganger for å lære å håndtere de forskjellige øvelsene. Og alderen er med på å hjelpe å holde hode kaldt.Hvilke resultater har du oppnådd?

Jeg var Norges Sterkeste Mann i 2011, deltatt i WSM 2 ganger. Deltatt i ESM og mange ander konkurranser ute i verden og i Norge.

Er det noen som har hjulpet deg spesielt frem mot dine gode resultater?

Det er flere som har trent meg, vært trenings kompis oppgjennom årene. I starten var det Roy Holte som fulgte meg opp. Og så kom Olaf Dahl og Sturla Davidsen inn i bildet da jeg begynte å trene på KK67 i Trondheim. Børge Fagerli har også vært inn i bildet noen år. De senere år, har jeg stått for mitt eget oppsett. Men alt er basert på det jeg har lært selv og lært fra de som har hjulpet meg tidligere.

espen-2011-2011-2011-8-1

Hva er din målsetning framover?

Målsetningen er å vinne Norges Sterkeste Mann 2015. Etter det har jeg egentlig ikke noe nytt mål. NSM er litt avgjørende for hva målet blir da. Skal jeg være heldig å vinne, så er jo Verdens Sterkeste Mann neste stopp. Men jeg tenker lite på dette. Det er NSM jeg tenker på nå.

Fortell litt om en trenings uke for deg, hvordan har du delt opp kroppen, hvor mange sett og reps kjører du?

Jeg trener hele kroppen 3 ganger i uken, så har jeg en strongman økt også. Mot konkurranser blir det 2 gym økter og 2 strongman økter. Når jeg sier at jeg trener hele kroppen, så trener jeg forskjellige øvelser og forskjellig intensitet på øktene. Men skuldre, bein og rygg blir trent på en eller annen måte vær økt. Bryst, biceps/trispes blir evt i tillegg en av dagene. Som litt «pynt» Armer får kjørt seg MYE på strongman økten. Så i fare for skader, betennelser trener jeg dette moderat. Alt er basert på RPE program, som Børge Fagerli har skrevet mye om.

Kosthold er jo en viktig faktor hvis man skal vokse og bli sterkere. Hvordan, og hva spiser du?

I strongman så er vi heldig og kan spise mye av det vi ønsker selv. Jeg spiser mye «norsk husholdnings» mat. Men bare mere, og har tilskudd med proteiner. Så enkelt forklart, spiser mye av alt og drikker protein shakes.

Bruker du kosttilskudd? Hvilke?

Jeg bruker protein, kreatin, BCCA, Glutamin, vitaminer, selolje i hovedsak. Alt får jeg fra min sponsor www.norkost.no

Hva er ditt råd til andre som vil bli sterk?

Hør med andre som er sterk, og hør etter hva de sier. Ha tålmodighet!!! Jeg brukte 10år på og bli norges sterkeste mann! Skikkelig power uten skader tar tid. Beklager, men slik er det bare. Tren gjevt og smart hele året, i mange år og power vil komme. Jeg lover!

Er det noe du vil tilføre til slutt?

Møt opp på Fefor Høyfjellshotell 5.sept i år. Da skal Norges Sterkeste Mann 2015 avgjøres! Forhåpentligvis står jeg på toppen av pallen på slutten av dagen.

Se filmen STERKEST her

espen-2011-2011-2011-8-4

Geir Tverdal
By Geir Tverdal september 2, 2015 21:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd