Evie La Vikinga Madsen update

iform.no
Av iform.no desember 19, 2008 15:30

Evie La Vikinga Madsen update

iform.no har tatt en prat med Evie

Evie Madsen fra Flekkefjord er en av verdens beste utøvere innen bodyfitness.

Iform.no har tatt en prat med denne spreke fitnessutøveren. Fortell oss litt hvordan høsten din har vært Evie.

Første helgen i november deltok jeg igjen i det spanske nasjonalmesterskapet i bodyfitness IFBB. Siden jeg vant Cup of Spain i mai, var det selvfølgelig høye forventninger til meg, og jeg var selv også veldig spent på hvordan det skulle gå. Jeg følte meg både fysisk og psykisk veldig sliten etter å ha konkurrert 3 sesonger på rad ? i tillegg til full jobb og studier (Ledelsesstudier via NKI). Men jeg var fast bestemt på å gi alt til denne konkurransen, og følte at formen satt som den skulle på konkurransedagen.Sammen med treneren min Emilio har jeg i år for det meste jobbet med å forbedre symmetrien, og har ikke fokusert så mye på å øke i muskelmasse for utenom på de svake punktene mine, spesielt bena. Jeg veide i denne konkurransen faktisk mindre enn når jeg vant mesterskapet i mai, men hadde bedre symmetri. I følge treneren min var jeg i mitt livs beste form nå i november: bedre form på lår og legger, smalere midje, bredere rygg og skuldre.

Siden de spanske fitnessutøverne fikk så dårlige resultater i år i VM (ingen medaljer og kun 3 finalister), hadde de i forbundet (IFBB Spania) hatt et møte rett etter konkurransen og satt nye normer for kriteriene de skulle dømme etter i bodyfitness. Tendensen de siste par årene her i Spania har vært stadig større og hardere muskelmasse i bodyfitness, noe som slo dårlig ut internasjonalt. Derfor hadde de bestemt seg for en ny linje: mer feminine, slankere og ikke fullt så deffede damer skulle være det nye idealet i bodyfitness. Flere av de jentene som hadde vunnet så å si alt av mesterskap de hadde stilt i før VM i år, kom ikke til finalen en gang på grunn av for stor muskelmasse og for lite fettprosent. Det var selvfølgelig et sjokk for dem alle, men det ble i dette mesterskapet tydelig markert at de hadde forandret kriteriene for hva som skulle gi høye poeng i bedømningen. Det var til min fordel siden jeg ikke hadde fokusert på å øke i muskelvolum og heller ikke var så hard i kroppen som i fjor. Jeg fikk etter 2007-sesongen flere tilbakemeldinger på at jeg var nesten for stor og hard i muskulaturen til å delta i fitness.

Lørdag 1.november var forbedømming, og det var til sammen 9 deltagere i min kategori (bodyfitness + 1,68m). Av alle 4 kategorier var det skarpest konkurranse i min kategori, dvs. flest jenter som hadde deltatt i internasjonale konkurranser i år: 3 hadde deltatt i VM og en også i EM hvor hun fikk førsteplass: Maribel Barnes. Hun slo meg i nasjonalmesterskapet i fjor, og er den eneste jeg ikke har slått i konkurranse i min kategori her i Spania. Ved innveiingen var jeg selvfølgelig spent på å se om hun hadde klart å holde formen siden EM-gullet sitt i vår, så jeg smugtittet over på henne da vi stod ved registreringen før konkurransen. Jeg så at hun ikke var i samme form som når hun vant EM-gull, og ble selvfølgelig litt lettet..

Etter forbedømmingen fikk jeg vite at jeg var en av de 6 som gikk videre til finalen dagen etterpå. Jeg fikk veldig positive tilbakemeldinger fra både dommere, Emilio og andre som hadde sett meg på scenen under forbedømmingen. Jeg ble tatt ut til sammenligning i 6 av 8 runder, så jeg hadde en god følelse.

Neste dag var finalen og jeg var full av energi, kunne nesten ikke vente med å komme ut på scenen. Mesterskapet ble holdt i hjembyen min Alicante, så salen var full av venner, arbeidskollegaer og andre nordmenn i området som har fulgt meg i konkurransene gjennom lokalavisene og ukebladene i Alicanteområdet. Jeg fikk nesten tårer i øynene når jeg hørte hvordan de ropte og klappet for meg når jeg kom på scenen. Alle krysset fingrene for at jeg denne gangen skulle vinne gullmedaljen..

Plasseringene ble ropt opp en etter en, og til slutt stod jeg og Maribel igjen. Vi tok en rask titt på hverandre og ønsket gjensidig lykke til før jeg lukket øynene og hørte at nummeret mitt ble ropt opp som sølvmedaljevinner. ?Åh NEI!? tenkte jeg? Men satt på meg et smil, vinket til alle i salen som hadde reist seg og ga meg stående applaus. Jeg kikket til venstre for meg og så at Maribel fikk gullmedaljen som i fjor. Det var med en gang et nederlag, men når jeg fikk tenkt meg om så var jeg allikevel fornøyd: jeg hadde kommet i mitt livs beste form, og ble kun slått av årets Europamester.Hva er dine planer framover nå da?

Planen for neste år er først og fremst å bli ferdig med ledelsesstudiene mine, og ta tak i ulike prosjekter og tilbud som jeg ikke har kunnet begynne med på grunn av konkurranseforberedelsene. Jeg var bl.a. for 2 uker i siden med spansk tv i Buenos Aires, Argentina, og deltok i den spanske utgaven Wipe-Out som også skal sendes på i en skandinavisk utgave hjemme. Da fikk jeg løpe rundt i vikingbikini i 6 dager og slå meg løs på alle hinderbanene vi skulle gjennom. Kom til slutt til semifinalen, slått av vinneren som fikk med seg 15.000 euro (150.000 Nkr). Hadde det utrolig morsomt og ble kjent med mange herlige personligheter.

Ellers så kommer jeg fra januar til å representere det spanske merket Ovogym (kosttilskudd), og skal rundt på en del messer med dem, bl.a. FIBO i Tyskland til våren.

Hvordan kommer du nå til å trene ? mot neste konkurranse?

Treningsmessig kommer jeg til å fortsette for fullt med videre forbedringer av symmetrien, for det meste ben, skuldre og rygg. Jeg kommer til å ta en pause i konkurransene til våren, og hvis jeg blir ferdig med alle eksamenene til sommeren stiller jeg i mesterskap til høsten igjen. Ellers så blir det et friår før jeg eventuelt kjører på igjen våren 2010. Motivasjonen er på topp, og det var kanskje bra at jeg fikk andreplass slik at jeg fortsatt er sulten på gull og fortsatt gir 100 % i forberedelsene? Jeg forsøker alltid å se det positive i situasjonen, og da er ikke sølv et nederlag men en motivasjonsfaktor til og fortsatt stå på!

Men nå er det først og fremst julefeiring og en pause fra dietten i desember. Jeg drar hjem til familien i 10 dager før jeg begynner for fullt igjen i januar med masse trening ? slik jeg liker det! 🙂

Noe du vil ha med til slutt, før du kan slappe av med juleferie?

Jeg vil takke for alle positive tilbakemeldinger og all støtte jeg har fått både fra familie, venner og ikke minst treneren min Emilio Martinez ? you?re the best!

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år, lykke til med trening og diett!

Stor fitnessklem, Evie ?La Vikinga? Madsen

iform.no
Av iform.no desember 19, 2008 15:30

Kommentarer