Fem beste tips for store armer

Av Kjendistrener Cornelis Elander august 1, 2018 07:00

Fem beste tips for store armerStore, sterke armer er noe som gjerne står høyt oppe på ønskelisten hos mange, men som ikke er bygd over natta. Samtidig er det ikke så vanskelig å få til om en bare følger de smarteste grepene, og her er da de fem beste tipsene for å oppnå større armer:

Tips 1. Ikke tren for mye!

Nå er det kanskje ikke så ofte man blir oppfordret til å trene mindre, men når det kommer til armer er dette [på lik linje med mage] noe mange har en tendens til å trene for ofte og mye. Ja, faktisk kan veldig mange av oss dra nytte av å trene dette mindre, men med heller med litt høyere intensitet og vekt når vi først holder på. Og å trene armer isolert mer enn én gang i uka er i hvert fall ikke nødvendig eller heldig, da de stort sett får kjørt seg i nesten alle andre øvelser og økter du kjører.

Tips 2. Tren biceps OG triceps like mye!

En annen feil svært mange gjør er å trene biceps svært mye, mens man nær sagt neglisjere triceps. Begge deler bør stort sett trenes like mye, og det vil verken gi bra muskelharmoni eller nevneverdig store armer om du ikke trener baksiden av overarmen like mye som framsiden.

Tips 3. Benytt særlig øvelsene bicepscurl [med EZ-stang] og franskpress

Varier gjerne på bruk av forskjellige øvelser og oppsett, men tren mye særlig med bicepscurl og franskpress og da med EZ-stanga på begge. Det finnes mange viktige og gode øvelser å benytte for å bygge og styrke overarmene, men disse to er spesielt viktig og fine om målet er store armer. Kjører du sett og økter med disse, og for eksempel bytter på fram og tilbake dem imellom, vil du lettere oppnå både optimal effekt og resultat. Og dette uten at du verken behøver å bruke masse tid eller egentlig så mye krefter på å få det til.

Tips 4. Men tren med TUNGE vekter…

Særlig når det kommer til triceps er det viktig at du trener tungt og hardt nok, og du vil rett og slett ikke oppnå målet om store armer om du ikke slenger på [en del] vekter og kilo. Her er det særlig viktig å gå for tyngre sett med heller litt færre reps, og en haug med høyrepetisjonssett på triceps vil sjelden gi ønsket resultat. Av den grunn er også øvelser som benkpress med smalt grep og franskpress særlig fine å utføre for å oppnå det klassiske “hestesko” målet, og ikke en haug med lette reps og sett på ting som for eksempel triceps “kickbacks”..

Tips 5. Nok hvile og føde!

Til slutt er det viktig å understreke at du ikke vil få det til om du ikke også sørger for å få på plass nok hvile og påfyll av protein og føde. Jo da, du kan pushe på og pumpe opp armene så mye du vil, men fyller du ikke også opp med nok byggesteiner og søvn for å reparere og bygge, vil du vanskelig også få det til. I hvert fall ikke så lett som du vil kunne oppnå ved bare å følge disse fem enkle tipsene.

God trening!


Kjendistrener Cornelis Elander – Programleder og personlig trener. Opprinnelig fra Oslo, men bor og jobber i dag for det meste i New York og LA.

Av Kjendistrener Cornelis Elander august 1, 2018 07:00

Kommentarer