Fitness Pro Monica Høyer

iform.no
Av iform.no juli 15, 2007 08:00

Fitness Pro Monica Høyer

Etter fjorårets innsats med gull i EM og bronsje i VM ble 2006 et knall år for Monica! 14 Juli sto hun for første gang på scenen som proff.

Etter fjorårets innsats med gull i EM og bronsje i VM ble 2006 ett knall år og det siste året som amatør for Monica!

Monica ble nr 15 i sin første proff-konkurranse lørdag 14 juli. Hun sier seg selv fornøyd med resultatet.

Her ligger det flere bilder fra IFBB New York Pro Figure Championships

Monica legger ut dagbok fra turen her

21 juli står HOUSTON PRO FIGURE for tur.

I FORKANT AV en konkurranse går Monica på diett i rundt fire måneder. Da styres hverdagen av riktig mengde proteiner og kalorier.

Monica sier at i begynnelsen var det vanskelig å spise så lite. Du må være 110 prosent motivert. 99 prosent er ikke nok, da sprekker du.

Foruten å passe vekta trener hun to til fire timer hver dag og knasker kosttilskudd for flere tusen kroner i måneden.

Det er så mye jeg må ha i meg – proteiner, vitaminer, mineraler, ZMA, omega, glutamin, aminosyrer … , ramser Monica opp. Heldigvis blir hun sponset.

En dag i uka har hun spisedag. Etter flere dager på diett trenger hun å piffe opp forbrenningen med litt karbohydrater. Da kaster hun seg over potetgull, sjokolade, pizza og kinamat.

14 Juli reisete Monica til New York for å delta i New York Pro Figure . Hvordan har dietten og forberedelsene vært? Gjort noen forandringer fra tidligere konkurranser eller kjører du fast opplegg?
Denne gangen har jeg prøvd en ny diett, og det er den beste dietten jeg noen gang har gått på.

Jeg har tatt utgangspunktet fra pulsdietten og Thomas Stellander har hjulpet meg med oppsettet av den. Tusen takk til både Robert og Thomas.

Jeg har gått på mye mere karbohydrater enn det kroppen min er vant til, og det fungerte mye bedre enn det jeg trodde.
Jeg begynte på 2200 kcal om dagen. Jeg som ikke spiste brocolli før, men nå går det ned på høykant.

Det går mye på kylling, ris, masse brocolli, vitargo, Whey tech, Night Charge, riskaker, havremel og egg.

Jeg har ikke hatt hele spisedager denne gangen, bare kun spisemåltid etterfulgt av dessert he he nam nam.
På de diettene jeg har gått på før, har jeg hatt en del søtsug, har alltid lyst på sjokolade og jeg som elsker sjokolade, men denne gangen har jeg ikke spist en eneste sjokoladebit, er ikke det helt utrolig? Det tyder på at dietten min fungerer som den skal og blodsukkeret holder seg stabilt. Jeg spiser 8 måltider om dagen dvs annen hver time.

Jeg har trent stein hardt hele vinteren og jeg håper og tror jeg har lagt på meg en del muskler siden sist jeg stilte. Min kjære mann Paal har støttet meg hele veien, og han har også kjørt meg hardt på trening siden VM. Det har vært tøft til tider, men det er verdt det. På hele denne dietten så har jeg kjørt 5 splits program for å forbedre mine svake sider.

Jeg er sikker på at mange av leserne er interessert i å vite hvordan en vanlig dag ser ut for en Europamester i Fitness/Fitness proff?
En vanlig dag for meg nå under dietten lyder som følger.
Kl 06.00 har jeg cardio 1 time før jeg drar på jobb.
Kl 07.00 lager jeg mat for halve dagen.
Kl 08.00 begynner jeg på jobb til kl 1600 Kl 17.00 drar vi på trening Kl 19.00 cardio i 1 time etter treningen Kl 20.30 spiser jeg middag Kl 21.00 er jeg så sliten at jeg ligger på sofaen og ser på tv`n Kl 23.00 går jeg å legger meg.

Ikke så veldig interresant spør du meg. Men jeg synes det er kjempe artig når man ser resultate til slutt. Det er verdt det, helt klart.Dette er jo din første proff konkurranse – Hva er forventningene dine til New York Pro Figure?
Jeg har ikke så store forventninger til konkurransene jeg skal være med på. Jeg blir kjempe fornøyd viss jeg blir plassert blant de 17 beste i klassen. Jeg håper selvfølgelig jeg får noen overraskelser underveis dvs gode plasseringer, vi får se, jeg vet bare det at det er tøft. Jeg får ta det som det kommer.:)

Hvilke andre konkurranser har du planlagt å delta i framover?
Jeg skal være med i

– -HOUSTON PRO FIGURE 21 Juli
– – MOTOR CITY PRO i MICHIGAN 4 August

Dette blir gøy og jeg kommer til å lære veldig mye.
Vi skal være i USA i fem uker, så det blir en fin og tøff ferie

Du er jo gift med Nordiskmester i kroppsbygging Paal Snorre Høyer, er det en fordel å ha en make som vet hva konkurranse – forberedelser går ut på?
Helt klart, uten han har jeg ikke vært der jeg er i dag. Han er alt for meg. Han er den beste støtte spilleren jeg noen gang har hatt.
Paal er der for meg hele tiden, uansett hva som skjer, og det er jeg for han også. Vi er gode partnere og vi spiller på samme lag:-)

Om ikke alle har fått det med seg så har dere flyttet i fra Trondheim og til Sandefjord. Blir dere boende eller savner dere domkirken, festningen og Olav tryggvason?
Vi har ikke planer om å flytte tilbake til Trondheim med det samme. Vi stor trives her i Sandefjord. Vi har fått det så fint her.
Så alle gode venner og familie i Trondheim, bare kom å besøk oss når som helst? Jeg som har klaget på det dårlige trønderske været hele tiden, har det som plommen i egget akkurat nå, mye bedre klima og solen ser vi nesten hver dag, er ikke det flott he he.
Det er ikke mye vi savner ved Trondheim, utenom familien og vennene våre , men vi har god kontakt pr telefon, så det går bra.
Her i Sandefjord er det hundrevis av strender å velge mellom, men i trondheim kan vi se langt etter dem. Det er noen få, men det kan ikke sammenlignes med dem som er her nede.

Noe du vil nevne til slutt?
Jeg vil at alle som har planer om å stille i fitness en gang i framtiden om å følge sine drømmer, for de kan gå i oppfyllelse en dag, akkurat som de gjorde til meg. Jeg hadde denne drømmen for mange år siden, og nå står jeg her som proff. Det hadde jeg ikke trodd når jeg begynte å konkurrere.

Ellers vil jeg takke alle de som har hjulpet meg på veien. Proteinfabrikken (Bjørn Kenneth og Thomas) Sefa (Torild og alle de som syr draktene mine) Pulsdietten (Robert), Glamour topz (Tone) og

Norges kroppsbygger forbund med god støtte gjennom mange år (Tone, Kim, Bjørn, Jane og Tanja) og ikke minst til Geir Tverdal som har laget hjemmesiden min og som har fremmet sporten vår på en utmerket måte gjennom iform.

iform.no
Av iform.no juli 15, 2007 08:00

Kommentarer