Fitnessfestivalen 2008

iform.no
Av iform.no desember 7, 2008 15:51

Fitnessfestivalen 2008

Video-intervjuer av Branch Warren, Carina Isaksson, Martin Kjellstrøm,Ove Rytter +++

Andreas Adolfsson og Solbjørg Rakkestad Haug var på plass i Göteborg for å dekke Fitness Festivalen 08 (6. og 7. desember.) for iform.no

Da var årets store begivenhet for alle ?gymrotter? vel overstått og jeg er imponert over hva Ove Rytter har klart å få til.

Jeg må smile litt når jeg tenker tilbake i tiden, nærmere bestemt 1998. Jeg hadde akkurat begynt å ta noen forsiktige små skritt inn i gymets verden og begynt å trene etter at min arbeidskollega, Danne, hadde gjort meg oppmerksom på at jeg så ut som ?en säck potatis? og burde begynne å trene.Så jeg begynte, men ble egentlig ikke ordentlig bitt av basillen før jeg ble med Danne og Eddie på det årets Luciapokal. Eddie var en felles kamerat av oss som noen år tidligere hadde vunnet SM i -80 kg junior og jeg husker jeg syntes han var så sinnsykt svær og han ga meg masser med inspirasjon og tips, for en sak visste jeg, og det var at jeg ville bli som Eddie!

Dette året ble det, akkurat som foregående år, avholdt i en lokale kalt ?Draken? som lå på Järntorget i Göteborg. Jeg løste med glede ut billetten og med store øyne så jeg meg rundt på de andre besøkende og da slo det meg at Eddie ikke var så veldig stor i forhold til noen av de andre som sto og leste på innholdsfortegningene bak på diverse bokser med proteinpulver og kreatin. Jeg la merke til at de fleste andre hadde kjøpt rikelige mengder med ferdigblandet proteinshake og proteinbarer og jeg gjorde det samme. Valget falt på en ?Giant Block? med peanøttsmak fra Multipower, mest fordi den var den største. Vi kom inn i salen, fant noen ledige plasser blant radene av stoler som var utplassert og jeg følte meg nesten som en bygger!

Jeg mener å huske at Ove kom opp på scenen og presenterte seg og konkurransen også begynte det. Lyset ble slukket også dundret ?Rocky-musikken? i gang og første klassen entret scenen med bokserkåpene på, som på en måte er Luciapokalens signatur. Når deltakerne en etter en reiv av seg kåpene og presenterte seg gjennom å slå sin beste pose grøsset jeg og der og da sa jeg til meg selv, uten at noen hørte det, at på den scenen skal jeg også stå en gang å spenne musklene.

– Intervju med Martin Kjellstrøm

Etter jeg og Sol hadde intervjuet Martin foran kamerat ble vi stående å snakke litt. Jeg spurte bla om han hadde klart å holde seg skadefri og det hadde han hvis man da så bort fra at han var veldig plagd av musearm. Både jeg og Solbjørg begynte å le da 144 kg biff viste frem den gigantiske underarmen sin og pekte hvor han hadde vondt etter å ha sittet litt for mye foran pcen.

Da vi skilte lag med Martin så sa Sol: ?Fy f-n, den mannen er svær altså! Og det er vel bare fornavnet når det kommer til Martin som får de fleste å føle seg rimelig tynne ved siden. Håper at han blir kvitt musearmen så fort som mulig!

Jeg ble også kjent med diverse nye litt annerledes uttrykk som tydeligvis var normalt å høre på et slikt arrangement. For eksempel; ?trykk røven? fikk meg å lure en liten stund på hvor jeg havnet, men når ikke Eddie reagerte så var det vel greit.

Når konkurransen var ferdig ble jeg og Danne med Eddie for å spise på ?Nikolinas salladsbar? ettersom det var dit noen av byggerne pleide gå og spise etter stevnet. Men jeg hadde ikke sjanse å få ned noen mat etter et rimelig stort inntak av karbdrikker og proteinbarer, men ble med for og ikke risikere å gå glipp av noe. Når jeg senere på kvelden kom hjem rakk jeg nesten ikke inn i leiligheten før jeg reiv av meg klærne, tok plass foran speilet på badet og poserte slik jeg hadde sett gutta gjøre på scenen, og rimelig skuffet skjønte jeg at dette kommer til å ta tid.

I hvert fall så kommer jeg alltid til å huske første gangen som jeg så min første konkurranse i bygging som ble Luciapokalen!

– Intervju med Ove Rytter

Når man da tenker at dette kun er 10 år siden så kan man uten å overdrive si at det har vokset mye på kort tid. Fra den lille lokalen ?Draken? til Kongresshallen på Svenska Mässan har Luciapokalen vokset til å bli Nordens største nybegynnerkonkurranse og i tillegg en av de best arrangerte. En ting som er skikkelig moro og gjør det til en opplevelse som er verdt å få med seg for alle bygger og fitnessinteresserte er at det alltid er bra og kjente navn som gjesteposerer. Men det som faktisk var en av de morsomste tingene og som ga en bra avslutning på helgen var når Lennart ?Hoa Hoa? Dahlgren (gammel styrkeløfter og byggerprofil) var speaker under Lucia Classic Pro, som er en konkurranse for tidligere vinnere av Luciapokalen. Den mannen vet hvordan man byr på seg selv og han kan kunsten å gjøre kjedelig ventetid til et stand up show. Han fortalte bla om utviklingen innen damebyggingen, der han husket hvordan damene på tidlig 80-tall så ut som fitnessjenter og at det etter hvert tok av og helt plutselig så de ut som ?långtradar-chauffører?(trailersjåfører) og ?diskuskastare fra Øst-Tyskland? som uten problemer kunne benke 200 kg, for å så gå tilbake til en mer naturlig look. Måten han fortalte det på gjorde så alle i salen som hadde fungerende hørsel og humor lo så de grein. Håper virkelig at han er tilbake som speaker også neste år og at han forhåpentligvis er det til de fleste klassene!

I tillegg til konkurranser i bodybuilding, classic bodybuilding og bodyfitness så er det diverse andre konkurranser som foregår på en scene i expohallen. SM i chins, dips og bodypress (flest reps i benkpress med kroppsvekt) er dessverre kun for de med svensk statsborgerskap og jeg håper virkelig at det til neste år også blir en åpen klasse og jeg tror det kunne gjort at man hadde sett mange flere besøkende fra Norge og Danmark hvis dette hadde blitt innført. Det var faktisk en ting som jeg la merke til under helgen ? veldig lite nordmenn og dansker? Solbjørg hadde veldig lyst å bli med på bodypressen og spurte om det gikk greit, men svaret ble dessverre nei. Verdt å nevne er at blant damene så imponerte vinneren av chinsen og dipsen stort med over 30 chins og 61 dips!!!

– Intervju med Carina Isaksson


Utover det var der mange oppvisninger og det skjedde hele tiden ting som gjorde at man aldri kjedet seg, det var konstant noe å se på med alt fra strongman oppvisninger og håndbakskonkurranser til oppvisning av spinning og aerobicklasser, der de som er spesielt interesserte kunne delta. Sveriges nye fremtidshåp innen strongman, 23-årige Johannes (fikk ikke med meg etternavnet) imponerte skikkelig når han viste hvordan man løfter ?Atlas stones?. Han begynte litt lett med å varme opp med en stein på 180 kg som han løftet opp på pallene noen ganger for å så løfte et as til stein på hele 213 kg ? den tyngste som noen gang er løftet i Sverige!!!

Expot var så vidt jeg kunne se større en noen gang før med mengder av forskjellige kosttilskuddsmerker, mange som jeg aldri hørt om, og det virker som om i hvert fall den industrien ennå ikke merket av den økonomiske krisen. Man fikk mer enn nok av smaksprøver på alt fra proteinbars til proteindrikker og mange utstillere delte ut bæreposer fylte med diverse attiraljer, der noen var mer gavemilde enn andre. En ting jeg derimot savnet var muligheten til å få kjøpt ?byggervennlig? mat og det kunne kanskje vært en ide til neste år å ha en stand med kjøkken og tilby en meny med sunn mat. Det eneste som gikk å få kjøpt inne på expot var baguetter, kaffe, brus og diverse småretter på de kafeene som tilhører messen, men som var veldig dyre. Rett utenfor expot var det dog en restaurant som hadde en helt grei buffet med mye forskjellig til kun 99 kr.

Så inntrykket jeg sitter igjen med etter denne helgen kunne ikke vært bedre og jeg og Sol gleder oss allerede til neste år:-)

Christoffer Nober

Joel Stubbs (intervju)

– Intervju med Branch Warren

– Mario Rieger (världens bästa posör)Branch Warren og Solbjørg Rakkestad Haug


Mer info: www.fitnessfestivalen.sewww.luciapokalen.nu
Sveriges ledande mässa för träning
och aktiv livsstiliform.no
Av iform.no desember 7, 2008 15:51

Kommentarer