Føler du at du bør prestere mer, men ikke klarer det?

Av Iform.no mars 7, 2016 06:00

Føler du at du bør prestere mer, men ikke klarer det?

Får du ikke fremgang – sitter du fast? 

Dette er en artikkel for dem som sitter fast. Som har kjørt hardt lenge og ikke føler seg like suksessfulle som det de engang var.

Å leve sunt, spise sunt og være fysisk aktiv er lettere enn folk tror. Problemet oppstår når man kjører seg for hardt og ikke kjenner sine grenser. Det er godt mulig at et opplegg som fungerte for deg for en stund tilbake, ikke fungerer den dag i dag. Kanskje du har blitt sterkere, svakere, lettere, tyngre, i bedre form, i dårligere form e.l. Dette spiller inn på hva du klarer og ikke klarer å prestere. Klarer du ikke kjøre tungt mer? Klarer du ikke holde deg til dietten? Det er nemlig ikke sikkert at dette er på grunn av manglende viljestyrke. Det kan rett og slett være at du ikke kjenner på hva kroppen er i stand til å utrette. Selv om du er i bedre form enn du har vært tidligere, så betyr det ikke at du kan tøye grensene dine ytterligere eller trene like mye som du klarte før. Det er godt mulig at du faktisk må roe deg ned, for å utvikle deg!

Det som ofte også kan hindre deg i din fremgang, er misforståelsen om at du kan være like god hele tiden. Men presser du kroppen til sitt ytterste på hver eneste trening, spiser for lite over alt for lang tid og ignorerer kroppens signaler, da er du dømt til å feile. Kroppen gjør bare det den klarer. Du bestemmer hva den skal gjøre, men til et visst punkt bryter kroppen sammen og du mister kontroll. Dette gjør at du enten forspiser deg for ofte, ikke klarer å løfte like tungt, blir trøtt og sliten og mister humøret. Dette fører igjen til at du føler deg mislykket og kanskje velger å stramme deg inn enda hardere, mens kroppen egentlig bare ber om nåde. Dette kommer du ingen vei med.

egen-rytme-2014-3

Hva gjør du?

Slett alle tanker du har om ulovlig og lovlig. Legg deg ned og hør på kroppen. Ta helt fri fra treningen i en uke og gjør helt andre ting. Spis sunt, men ikke tenk på kalorier. Hopp gjerne over måltider om du ikke føler deg sulten. Start med å trene igjen når du faktisk har lyst og la det ligge de dagene du heller vil gjøre andre ting. La kroppen få føle ro og gi den tid og rom.

Ikke bruk denne «avslappings-perioden» til å skeie ut. Ikke misforstå meg. Det er ikke meningen at du skal gjøre akkurat slik du vil. Det er meningen at du skal finne kroppens balanse. Kjenne hva kroppen kan klare uten at den skal lide og uten at du skal lide. Når du hopper over økter eller måltider som du ellers er vant til, skal du ikke ha dårlig samvittighet. Om du plutselig skulle spise noe du egentlig ikke ønsket å spise, så ikke tenk på det. Ikke føl at du må «ta igjen».

Det er forskjell på hvor lang tid man trenger for å finne sin balanse. Noen trenger en uke, mens noen kanskje trenger flere måneder. Vei deg og mål deg. Her er poenget at du skal ligge stille. Du skal verken den gale eller den rette veien. Du skal finne et slags nullpunkt. Et godt tegn på at du finner balansen din, er at du føler deg bra. Du skal akseptere nå-tiden. Den du er nå. Når du har funnet deg selv i din nåveærende tilstand kan du begynne å prøve deg forsiktig frem med å presse kroppen. Ikke start for hardt. Det er bedre å starte for slakt, enn å starte for hardt.

Det å gjøre nye ting, som å reise et sted, bruke tiden mer på arbeid, familie eller andre aktiviteter er veldig lurt. Da vil du få nye impulser som gjør at du plutselig klarer å se på treningen og kostholdet ditt mer objektivt. Du vil forstå at det ikke er krise å gjøre noe annet enn det du pleide. Det handler om å bli trygg på seg selv. Det kan godt være at du kan gjenerobre dine gamle prestasjoner, med å faktisk gjøre «mindre».

De menneskene i verden som klarer å utrette utrolig mye og samtidig beholder roen og kontrollen, er mennesker som er svært tålmodige. Du kan sammenlikne din indre styrke med en fugl. Du vet at om du holder en fugl for hardt, så kveler du den. Om du holder den slik at den føler seg komfortabel, så blir den der. Om den skulle fly fra deg, så vil den komme tilbake hvis du bare tør å vente. Ikke jag etter den. Ikke press den. La din indre styrke være sterkest av alt, ved å gi den tid. Du vil da gi din egen styrke all makt til å virkelig vise deg når tiden er inne.

Den dagen du virkelig har lyst og kroppen er klar for det, da kan du begynne å tøye grensene. Litt etter litt. Da er din indre styrke trygg på deg og du kan bruke den.

Når du kommer dit du ønsker å være, så vær bestemt. Vit hva du vil og hvor du skal. Og når du er i mål, så trapp ned. Finn nullpunktet ditt igjen. Her samler du din styrke på ny. Med erfaring og gjentakelse vil du dermed kunne nå dine sterkeste sider gang på gang. Du vil ha muligheten til å være i ditt ess om og om igjen. Alt som skal til er å glemme og ALLTID være best. Aksepter at kroppen, sjelen og hodet trenger en pause. Ikke en pause fra alt. Men en pause fra å yte sitt beste.

Som jeg sa på begynnelsen. Det er lettere enn folk tror å leve sunt og være fysisk aktiv. Legg deg ned og tenk over hvem du ønsker å være. Finn roen, balansen og nullpunktet ditt. Slå til når du er klar for det som er målet ditt. Bruk all energien du har samlet. GET CRAZY! Når du faller i balanse igjen så vil du få evnen til å kjenne på signalene. Du vil da få klarsignal og VITE at du er klar når du FAKTISK er klar!

egen-rytme-2015-2

  • Husk at energien du sparer, kan du ta i bruk når det VIRKELIG gjelder.  Vær tålmodig til du er klar.
  • Når du er klar så mist all ditt tålmod!
Av Iform.no mars 7, 2016 06:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser

Søk på iform.no

Besøk oss på facebook

Våre samarbeidspartnere

Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!