Forbrenner stress på trening

iform.no
Av iform.no august 23, 2010 20:24

Forbrenner stress på trening

Mer luksus på treningsstudioene

Oslo: Sinnstrening og sjelepleie er blitt stadig mer populære innslag på norske treningssentre. Treningsformen som får nordmenn opp av sofaen kommer først og fremst fra USA.

Mens treningssentre tidligere ble forbundet med blodslit på tredemølle og i vektrom, er det i dag et helt andre ting som trekker helsebevisste nordmenn til sine ukentlige treningstimer. Stadig flere av oss er ute etter å forbrenne mer enn kalorier når vi tar på oss treningsklærene.

Den landsomfattende treningskjeden Elixia kan i dag bekrefte at om lag en fjerdedel av deres timeplaner inneholder timer med så kalt ?Body & Mind?, eller ?kropp og sinn?-trening. Markedssjef Cecilie Kleppe spår at dette bare er begynnelsen på en ny måte å trene på.? Denne trenden har inntatt det norske treningsmarkedet for fullt. Én av fire av våre gruppetimer inneholder trening for kropp og sinn. Sammenlikner vi dagens timeplaner med dem vi kjørte for noen år siden, er blir det tydelig at det er denne typen trening det er størst etterspørsel på nå, sier Kleppe.

Tradisjon fra øst, trend fra vest

Produktsjef for Elixias gruppetimer, Johanna Fredriksson, forteller at det er ulike former for yoga, pilates og core som til nå har utgjort det meste av kategorien ?kropp og sinn?-trening, men at det nå kommer stadig nye former.

? Flere opplever at mentale aspekter er vel så viktig som det rent fysiske. I en stressende hverdag er det viktig at det er rom for å bare være, samtidig som man beveger seg. Selv om dette er relativt nytt i Norge og Europa, bygger treningen på eldgamle sjelepleietradisjoner fra Østen, sier Fredriksson.

Hun forteller at den store etterspørselen har ført til at kjeden har vendt blikket mot treningstrendens opphav, nemlig USA, for å se hva som rører seg. Og røper at den neste store hiten som kjeden lanserer denne høsten er såkalt ?Fitness Fusion?.

? Fitness Fusion er en fusjon mellom øst og vest, kropp og sinn, bevegelse og resultat. Gjennom øvelser hentet fra yoga og pilates får man trent balanse, styrke og fleksibilitet ? samtidig som treningen tilfører ny energi, sier Fredriksson.

Mer luksus på treningsstudioene

Det er ikke bare utvalget som har endret seg på norske treningssentre de siste årene. Kleppe i Elixia forteller at dagens medlemmer ønsker mer enn bare ren trening av sine medlemskap.

? De aller fleste hos oss ønsker mer ut av treningen enn å bare stemple inn og ut, sier Kleppe. Hun forteller at flere av kjedens sentere derfor har egen spa-avdeling med fossefall, kald yr, kuldekulp, sanarium, steambad, badstue, finsk sauna, tyrkisk dampbad og avslappingsområder.
Kontaktpersoner:

* Elixia, markedssjef Cecilie Kleppe, telefon 23 27 70 33, mobil 47 41 66 09.
* Elixia, produktsjef gruppetrening Johanna Fredriksson, telefon 23 27 69 77, mobil 98 84 99 70.

Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for Elixia. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

iform.no
Av iform.no august 23, 2010 20:24

Kommentarer