FotballFitness

iform.no
Av iform.no august 8, 2016 20:26

orsdag ble NFFs nye konsept FotballFitness presentert på Ekebergsletta. FotballFitness, med Per Ravn Omdal i spissen, skal være et fotballrelatert aktivitetstilbud for alle kvinner og menn, som er både morsomt, sosialt og sunt. Deltakerne trenger ikke å ha spilt fotball før, de behøver ingen trener, og en deltar så ofte eller sjelden man ønsker.

– Jeg håper vi skal kunne få mennesker, som både som har spilt og ikke spilt tidligere, fra en inaktiv situasjon til en mer aktiv situasjon. Vi bruker en del fotball og noe annet. Vi har styrke og balanse, og vi har ball, lek og småspill, forteller Per Ravn Omdal.

Bedre fysisk form

Formålet er å få eldre i bedre fysisk form gjennom lek med ball og sosialt samvær. FotballFitness har vært en stor suksess i Danmark, der deltakernes fysiske form er målt ved oppstart og etter en viss periode, og resultatet har vært meget positivt.

Både i Lyn og i Sandefjord har det vært gjennomført pilotprosjekter med svært gode tilbakemeldinger.

fotballfitness2

Terje Martinsen, rådgiver i bedriftsidretten i Oslo, er glad for at FotballFitness nå er i gang.

– Vi er veldig fornøyd med at vi får til et lavterskeltilbud i samarbeid med NFF. Det har vært en spennende dialog og en spennende prosess, og vi gleder oss til å få satt dette skikkelig i system, sier Martinsen.

– Det er veldig bra at to særforbund går sammen om dette. Vi gjør noe få har gjort før oss, og jeg har stor tro på dette. Gutta her viser at dette er noe alle kan gjøre, istemmer Øystein Hildeskor, produkt – og utviklingssjef i Norges Bedriftidrettsforbund.

God innsats og kvikke kommentarer

En rekke av Lyns eldre spillere var tilstede på Ekebergsletta og fikk en god økt på gresset. Det var en økt preget av god innsats og ikke minst mye humor og latter.

– For oss gamlegutta som ikke er så glade i å trene og har dårlige knær, så er lek det viktigste. Lek med ball er jo noe vi alle synes er moro. Dere ser hvordan vi holder på, med kommentarter og god innsats. Noen er stive i legger og litt sånn, men vi har det kjempegøy. To sånne økter i uken er veldig fint, sier FotballFitness-deltaker Jan Vincent Jørgensen.

Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF.

iform.no
Av iform.no august 8, 2016 20:26

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser