Fra overvektig til debut i Bikinifitness, Jeanettes utrolige forvandling!

Av Line Celius mars 27, 2014 19:06

Fra overvektig til debut i Bikinifitness, Jeanettes utrolige forvandling!

Jeanette Arntsen har gått ned over 50 kilo!

Jeanett2014-2014-3-2

Når de nydelige jentene står på scenen i Bikinifitness, så ser vi glinsende, brunsprayede kropper, stramme, fine og muskuløse. Det er glitter, glamour, stylet hår og perfeksjon fra topp til tå, ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Det vi ikke ser, det er det som ligger bak, alle timene i gymmen, alle ukene på diett, oppturer, nedturer og alt som følger med en tøff konkurranseoppkjøring. Alle har de gjort et grundig stykke arbeid, alle fortjener de å skinne der de står i sine høye hæler og glitrende bikinier.

Man blir bedømt på utseendet sitt og opptredenen sin der og da, og det er nesten litt synd at man ikke får poeng for arbeidet som ligger bak, i såfall så mistenker jeg at Jeanette Schuitema Arntsen hadde gruset de aller aller fleste…

 • Alder: 24år
 • Høyde: 172cm
 • Vekt on season: I skrivende stund, en drøy uke før Sandefjord Open, 59kg
 • Vekt off season: vil satse på å havne rundt 65-67kg
 • Bosted: Trondheim
 • Jobb: Teamleder Egon Prinsen
 • Klubb: Kaliber Gym FKK

Hvor lenge har du trent?

I januar 2012 veide jeg svimlende 110kg og hadde bestemt meg for at nok var nok! Jeg hadde prøvd å gå ned i vekt flere ganger tidligere, kiloene forsvant, men de kom alltid like fort tilbake igjen. Jeg innså at det var på tide å endre min livsstil om jeg skulle lykkes.

Jeg kom i kontakt med Morten Almaas, som jobber som personlig trener på 3T Midtbyen, med hans hjelp kom jeg godt i gang med trening, og fikk kostholdet mitt inn på riktig spor. Han er det jeg vil kalle en skikkelig råtass, og han dyttet meg ut av komfortsonen og sprengte mine grenser litt etter litt.

10 måneder senere begynte jeg på Kaliber Treningsstudio, og fikk kostholdsplan og treningsprogram av coach Gunnar Strand Jacobsen, og siden har jeg trent jevnt og trutt under hans kyndige veiledning.

Jeanett2014-2014-3-5

Når bestemte du deg for å satse på Bikinifitness og hvorfor akkurat Bikinifitness?

Jeg hadde vel trent i 8-9 måneder da Norway Open ble arrangert i Trondheim høsten 2012. Jeg var der som tilskuer, og ble umiddelbart fascinert av Bikinifitness-klassene, av alle fitnessgrenene var det denne som tiltalte meg mest, nydelige jenter, masse glitter og stas. Jeg syntes det så spennende ut, og ville ha et mål å strekke meg etter.

Jeg tok kontakt med Gunnar Strand Jacobsen i oktober 2012, Han eier Kaliber Treningsstudio i Trondheim, og driver også som Online Personlig Trener, så han kan man få hjelp av uansett hvor man bor i verden, om man trenger hjelp til å gå ned i vekt, komme i gang med trening, eller ta sitt eksisterende treningsregime et steg videre, Gunnar er den som vet hvordan du når dine mål.
Så siden den gang har jeg trent hardt og målrettet mot Bikinifitness.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransene?

Gunnar Strand Jacobsen har fulgt meg hele veien og satt opp mine treningsprogram, og Line Celius følger meg opp under konkurranseoppkjøringen.

Jeanett2014-2014-3-6

Hvor mye har du gått ned?

Jeg har i skrivende stund gått ned over 50kg.

Er kroppen din preget av det drastiske vekttapet?

Ja, fordi jeg har vært såpass stor, så har jeg noe løs hud som forhåpentligvis vil trekke seg mer sammen med tiden jeg innser at pga dette blir ikke formen helt optimal i denne omgang.
Gunnar og Line hadde helst sett at jeg hadde ventet med å stille til dette problemet var løst, men for meg har dette vært en helt utrolig reise som jeg føler er fullført først når jeg tar steget ut på den scenen i vår. Det er dette som har vært målet mitt hele veien, og jeg er utrolig takknemlig at jeg har coacher som forstår meg og lar meg få realisere drømmen min, og fullføre denne reisen som de har fulgt meg på, selv om de mener det hadde vært bedre å vente litt lengre. Når jeg setter ben på den scenen, da har jeg vunnet, da krysser jeg min målstrek og når mitt personlige mål.
Finner jeg ut at jeg trives på scenen og dette er noe jeg vil fortsette med, så skal jeg love å gjøre mitt for å returnere i best mulig form i en senere sesong!

Hvordan spiste du før?

 • Frokost: brødskiver, egg og bacon
 • Lunsj: gjerne noe ferdiglaget varmmat
 • Middag: pizza, burger, pasta
 • Kveldsmat: brødmat

Hvordan spiser du nå?

 • Frokost: havregryn og proteinshake
 • Lunsj: kjøtt og grønnsaker
 • Etter trening: puffet ris og proteinpulver
 • Middag: Kjøtt, ris/potet og grønnsaker
 • Kveldsmat: Mager Kesam og eple

Jeanett2014-2014-3-4

Bruker du noe kosttilskudd?

Jeg tar selolje med proteinpulveret mitt til frokost, Kreatin og BCAA i forbindelse med trening, Multivitaminer og ZMA før jeg legger meg, og nå under konkurranseoppkjøringen har jeg også brukt Fat burners før morgencardio.

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen, og hvilke forventninger har du?

Jeg skal stille i Sandefjord Open og i Oslo Grand Prix. Jeg forventer at det blir nervepirrende, spennende og gøy, og at jeg blir en erfaring rikere.

Har du noen hobbyer ved siden av trening?

Haha.. nei, jeg har vel ikke det. Jobb og trening tar opp mesteparten av min tid, resten bruker jeg på gode venner.

Noe du ønsker å tilføye helt til slutt?

Jeg ønsker å takke alle sammen som har hjulpet og støttet meg underveis, og da spesielt Morten Almaas, Gunnar Strand Jacobsen og Line Celius. Familien min, alle mine fantastiske venner, og de flotte utøverne på Team Kaliber.

Følg meg gjerne på Instagram, brukernavn ”jeacall”, og Gunnar sin ”coachgunnar”, for flere motiverende før-etterbilder.
Helt til slutt vil jeg si til alle som leser dette: Du får til det du vil, bare du vil det nok!

Jeanett2014-2014-3-7

 

Jeanett2014-2014-3-3FOTO: Arve Kristoffersen

 

Av Line Celius mars 27, 2014 19:06

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser