Frank Valle – Sterkt comeback!

Av Iform.no september 17, 2009 11:00

Frank Valle – Sterkt comeback!

Frank Vallée er mannen som aldri helt gir opp.

Frank Vallée er mannen som aldri helt gir opp. Hver gang vi ser ham viser han oss det beste han har. Etter ti år gjorde han comeback og vant sin klasse. Det gjorde kona Heidi også. Hvordan klarer han å holde koken med både kone og barn? Jeg tok en prat med ham!

Du kom tilbake i år med topplassering, hva er målene fremover?

Jeg gjorde ett lite comeback i år på Oslo GP etter 9 år borte fra scenen, og det gikk jo ganske greit. Jeg fortsatte treningen etter OGP, men tenkte ikke så mye diett. Jeg avsluttet med 3 uker ferie i USA i juli med familien, uten trening men med mye god mat. Når vi kom tilbake derfra satte jeg meg noen nye mål. Hvis alt går som det skal er første delmål NM, andre delmål Nordisk, og hovedmålet VM i Classic BB Masters. Det er endel forutsetninger som skal stemme her for at jeg skal komme i mål, men akkurat nå ser det bra ut.

Hvordan er det å kombinere familieliv med diett og trening?

For min del har det gått veldig greit, siden Heidi som jeg deler hus med har stillt selv mange ganger. Hun har den samme livsstilen og har forståelse for at noen dager er tyngre enn andre. Når det nærmer seg den siste uken før konkurranse har man kanskje ikke mest overskudd. Dette vet både hun, jeg og også sønnen vår på 10 år. De stiller opp for meg.

Hva er det som gjør at du holder koken? Hva er det med kroppsbygging som driver deg?

Jeg startet med vekttrening da jeg var rundt 15 og nå er jeg 42. Du kan si det er blitt en livsstil. Jeg har holdt på med forskjellige idretter opp gjennom årene og alltid hatt vekttrening som en viktig del. Dette trives jeg med. Jeg er nok litt konkurransemenneske og må ha et mål med treninga og det er nok grunnen til comebacket i år.

Hva jobber du med ellers?

Jeg jobber som Key Account Manager i Kaffehuset Friele AS.

Hvordan er det å kombinere jobb med denne sporten?

Sporten er for meg en hobby og blir prioritert deretter, så det fungerer veldig bra. Det er klart jeg møter noen utfordringer når det nærmer seg konkurranse, som f.eks. reise, hotellopphold, luncher og middager, men med litt planlegging så går det greit. Trikset er å spise det man kan på tallerkenen, og la kelneren fylle opp vinglasset, men la det stå. Da unngår man lange diskusjoner på hvorfor jeg ikke kan ta bare litt….

Har du blitt bedre med årene? Hva veier du nå og hva ønsker du å veie i konkurranse?

Vanskelig å svare på, men jeg regner med at kvaliteten på muskulaturen har blitt bedre. Jeg debuterte i kroppsbygging i 97 og vant da Oslo GP – 90 med en kroppsvekt på 83 kg, og det er nøyaktig det samme som jeg veide i årets OGP.
Jeg ønsker nå egentlig bare å konkurrere i Classic Bodybuilding, og da er maksvekta mi 83 kg, så jeg har ikke noe valg. Offseason ligger vekta på 97-100, og noe særlig tyngre har jeg ikke ønske om å bli.

Hva er ditt høyeste mål i dag og hva var målet for 20 år siden?

Hvis du mener med konkurranse, så er målet i dag en finaleplass i VM. Jeg bruker NM & Nordisk som en gjennomkjøring til VM, og vil ikke ha toppform i disse konkurransene. Men en bra plassering her også er ikke å forakte.

For 20 år siden spillte jeg amerikansk fotball, og hadde ingen planer om noensinne å stå på en scene i poseringsbukse……

Jeg hadde spillt amerikansk fotball i mange år og var ferdig med sesongen sommeren 95. Heidi hadde bestemt seg for å stille i fitness. Jeg var i grei form og tenkte at hvis hun skal være med, så kan vel jeg også. La inn i litt chins og dipstrening, hinderløypa var jeg i form til og spiste litt tunfisk for å toppe formen. Så stilte jeg i min første fitnesskonkurranse. Heidi og jeg vant henholdsvis Ms. Fitness Norway og Classic Powerfitness som det het den gangen og dermed var det gjort.

Takk for en hyggelig samtale:O) Vi i iform ønsker deg LYKKE TIL VIDERE MOT M؅LENE!

Av Iform.no september 17, 2009 11:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser