FREAKY METERN!

iform.no
Av iform.no november 7, 2011 06:00

FREAKY METERN!

5 År herfra er jeg enten ett godt etablert navn internasjonalt og en god karriere, ellers har jeg tatt andre veier.

Marius Graatrud er et velkjent navn blant norske kroppsbyggere og han har fasinert tusenvis av iforms lesere med sine populære treningsvideoer.

Sist vi så denne kjempen av en mann på scenen var under EM i Nederland i 2010, og siden har han ikke konkurrert. Vi har tatt en prat med Marius for å høre hva han driver med for tiden:

Lenge siden vi har sett deg på scenen nå Marius. Hvor og når kan vi forvente å se deg stille neste gang?

– Min debut blir ganske så sikkert NY Pro i mai 2012. Uansett så blir det i mai det smeller, men tror det er en fin og tøff konk å starte med. Kanskje ikke den letteste oppstarten, men da får man hoppet inn en tøff konk og må gi alt. Utfordringer er det vi lærer av 😉

Du har en tilsynelatende ?on-stage?-fysikk hele året rundt. Hvordan gjør du det?

– Kan vel skylde noe på gener og noe jeg er litt heldig med, men igjen så kommer det IKKE gratis. Jo mer muskler jeg har fått, jo mer kan jeg spise fordi forbrenninga er høy, men igjen så er det mye muskler som er tett pakka, slik at jeg må holde en god form for å trives i mitt eget skinn og fungere. Med dette mener jeg at jeg får ett utrolig trykk om jeg spiser litt for mye og da mye smerter i korsryggen osv, slik at jeg ikke fungerer optimalt. Min kost varieres mye, men består av ett meget høyt proteininntak og på karben ligger jeg aldri så høyt og det er noe jeg justerer med formen. Karb er også noe som smaker best med saus eller som grøt/frokostblandinger som gjør at kald ris aldri frister mye 😛

De fleste som er interessert i trening vet at et godt kosthold er viktig om man vil se resultater av treningen. Dagens marked er fullt av ulike kosttilskudd og det kan være lett å gå seg vill i alle tilbudene. Har du noen favoritter du mener er ?must have? for en kroppsbygger?

– Joda, man får jo sine favoritter og ting som er kule å teste ut, men en del av must have’ene er de tinga man kanskje merker minst av der og da, men som er nødvendigheter for en komplett kost. Proteiner, Vitaminer, Glutamine, L-Arginine (synergy), så gjerne creatine, q10, Vitargo.

Du er ikke blant de høyeste i byggermiljøet, men har en muskelmasse som de fleste bare kan drømme om ? uansett høyde. Har høyden din hatt noen innvirkning på din karriere som kroppsbygger?

– Alt har vel en innvirkning sånn sett, men tror høyden min blir like mye en image innvirkning som ett pluss eller minus på scenen. De fleste byggerne er lave så sånn sett er det mange av oss, men mye masse på en kortere person skal plasseres godt for å ikke ødelegge fysikken også. Man blir ofte lettere mer massiv som er ett pluss, men massen skal fordeles godt for å ikke bli seende feilproporsjonert ut. Men, alt i alt så vil det ha sitt å si fordi i toppen av «eliten» om man kommer dit så må man ha ett navn, ett image og der blir jo fysikk samt utseende en viktig faktor og da vil vel jeg bli en ekstrem pga min høyde osv, litt slik Lee Priest var. Men, gjenstår jo å se 🙂 Han var en rå bygger så moro om jeg klarer bygge opp ett slikt merkenavn.

Du har holdt på med dette i mange år og fremgangen har vært fantastisk! Hvor ser du deg selv om 5 år?

– Nja, jeg har vært i gamet noen år, men vil si jeg kun har vært seriøs på og såpass engasjert de siste 2-3 årene. 5 År herfra er jeg enten ett godt etablert navn internasjonalt og en god karriere, ellers har jeg tatt andre veier. Farlig å si for tiden går fort, men jeg er en rastløs person som oppnår mine mål om mulig eller så må jeg lage nye mål og planer.

Du har nylig tilbrakt noen uker i USA og der er kroppsbygging mye større enn her hjemme. Det er mange som mener Norge er et land der janteloven råder, spesielt for personer som lever utenom en A4-tilværelse. Dette tatt i betraktning, hvordan oppleves det å være profesjonell kroppsbygger i Norge?

– Det kan jo ikke legges under en stein at vi er ganske så fordomsfulle i Norge kontra veldig mange andre land. Jeg føler jeg får mye støtte og ros av folk, selv om tilværelsen ikke er tilpasset en slik karriere. Man må leve litt annerledes og da blir tiden utenfor gymmet «kjedelig» til tider. Ikke like lett å ta seg en tur på byen, gjøre alternative ting, fordi man blir en X-faktor som ikke alltid passer inn. I USA blir man mer sosial, man har absolutt ingen minus med å bære en del ekstra trente kilo på kroppen. Folk åpner seg fort, tar kontakt og uansett setting så blir man sett på som en dedikert og engasjert person og blir tatt godt imot. Her hjemme er fordommer og fremmedfrykten større, helst ikke vis deg frem og bær kroppen med stolthet, du har tross alt «ikke jobba for den» 😛

I USA er kroppsbygging og fitness i større grad en akseptert livsstil, og byggere blir sett på som forbilder av titusener. Hva mener du den norske befolkningen kan lære av dette?

– Gjelder vel bare å bli mer åpne, sette seg litt inn i det de ikke forstår før de dømmer og fordømmer det. Dessverre blir enhver sinnsyk person i nyheter omtalt som kroppsbygger eller noe slikt, men dette er jo bare uvitenhet. Kroppsbyggere er personer som har en stor lidenskap for denne spesielle livsstilen og om man satser fullt er det en fulltidsjobb for en dedikert og motivert person. Det krever struktur, planlegging og rutiner med alt fra a-å. I utlandet og da spesielt USA vet mange flere hva det innebærer, hvor mye slit og tårer som ofte ligger bak dette. Kropp og utseende er ett mye mer HOT tema der borte så de henvender seg oftere til fitness og kroppsbyggerne for å få hjelp og råd isteden for å fordømme dem fordi de har tatt det ett steg videre. Var en tid hvor jeg selv ikke ville bli så stor, men en som blir fornøyd da en når sitt første mål vil heller aldri prestere noe helt unikt eller spektakulært. Man forflytter grenser og normer og vil alltid sikte litt høyere for hver gang en kommer i mål.

Du fremmet et forslag på bloggen din om å innføre bikinikonkurranse for jenter som kanskje ikke ønsker å satse fullt på fitness/ body fitness. Alle fornuftige menn stemmer med deg på dette! Når tror du vi vil se dette på en scene i Norge?

– Ja, si det? Vel, noen føler det er for lavt trinn, at det krever for lite og er et hån antar jeg for hva bygging består av. Men, jeg tror dette gir mer allmenn forståelse og ett lavere stig trinn for mange som vil kjenne smaken på dette uten å gjøre for store forandringer med kroppen. Selv synes jeg jo damene er RÅ FLOTTE. Det må uansett være en standard på de og en slags kvalifisering, for jentene skal være i form og trente, men ikke like utpreget. Det var i hvert fall rått å se denne grenen i Olympia, men der er jo sporten større!

De fleste som har vært innom iform.no siste året har fått med seg at iforms kamerateam har fulgt deg på treninger. Treningsvideoene har vært enormt populære, og vi har aldri fått så mange tilbakemeldinger på en norsk kroppsbygger! Folket elsker metern! Tilbakemeldingene du får av fans er vel kjekk å ha i en bransje der konkurransen er hard og meningene mange?

– Høres så rart ut når du sier Fans. For meg virker det og høres fortsatt rart ut, tross at jeg får henvendelser hvor folk skriver nettopp dette. Men, jeg er evig takknemlig og synes det er dødskult at andre blir både inspirert og følger med på min karriere. Uten dem så er jeg jo en einstøing som lever denne rare livsstilen. Men, jeg har alltid forsøkt å være en person som viser litt annet enn kun dedikerte timer på gymmet og den delen, at vi alle er ganske like sånn sett. Jeg har ett liv utenom og prøver å gjøre og være med på ting som faller helt utenom min hverdag og rutiner som likevel gjør meg alminnelig. For ellers er jo en byggerkarriere veldig tøff i ett land som Norge hvor en skal leve en såpass strict livvstil og hvor attpåtil tilbudene utenom er få. Men, vil man noe nok så kan man oppnå og få til det aller meste, du setter dine egne begrensninger og det ser vel folk at jeg gjør. Press alle grenser og vær den du selv vil være og vær stolt av det. Livet er kort så lev mens du kan og ta vare på de som betyr noe. Og da takker jeg masse til de som støtter meg 🙂

Vi ønsker Marius lykke til med oppladingen til NY Pro neste år og gleder oss til å se ham på scenen!

METERN eksklusiv (WEB-TV)
METERN eksklusiv (WEB-TV)


METERN HOLDER DEG OPPDATERT VIA SIN BLOGG

iform.no
Av iform.no november 7, 2011 06:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser