Fredrik Hansen (WEB-TV)

Av Iform.no april 12, 2012 06:00

Fredrik debuterer på Sandefjord open – Vårt filmteam ble med han på trening.

LES OGS؅: Sandefjord open 2012

Fredrik debuterer i år, han skulle bare stille i Oslo Grand Prix, men nå blir det Sandefjord Open også –  Dette blir utrolig moro sier han til iform.no.

Jeg håper og regner med at det blir mange flere konkurranser i tiden fremover!

Vårt filmteam ble med han på trening

Alder: 25
Bosted: Moss
Høyde: 178 cm
Vekt Off-season: 88 kg
Konkurranse: Tror jeg ender på 79-80 kg ca.
Sivilstatus: Singel

Hva synes du om iform.no?

Iform.no er en veldig bra side med utrolig mye bra info om alt innenfor trening og det som skjer ute i verden på den fronten. Er veldig inspirerende å lese om andre utdøvere. Er veldig uvirkelig å nå komme på iform.no selv, så det er noe jeg kommer til å leve lenge på 🙂 Utrolig morro å få muligheten til det 🙂

Hva er din målsetning?

Målsetningen min nå er å komme meg på scenen i bra form, så får vi nesten bare ta resten som det kommer etter jeg har debutert. Men klart at jeg bare vil bli bedre og bedre og virkelig fortsette med dette. Det er det ingen tvil om. Elsker virkelig det jeg driver med nå, så dette er bare starten 🙂

Når begynte du å trene?

Begynte vel å løfte mine første vekter for ca. 4 år siden. Men har vel vært de siste 2 årene som det har blitt mer og mer rettet mot bygging.

Hva er det som driver deg?

؅ se kroppen min forrandre seg og bli bedre og bedre er noe som driver meg veldig. Det gir meg lyst til å gi mer gass og virkelig bare fortsette. Alle dem bra og koselige kommentarene folk gir meg også er virkelig noe som får meg til å bli mere giret, så det spiller også en stor rolle.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg er mest fornøyd med Skuldrene og ryggen min.

Har du noen tips til en nybegynner?

Start med å ha det morro med å trene vekter. Det er det som holder en gående, så får man ta steget videre etter det. Men ikke være redd for å feile eller å prøve ut nye metoder. Det er mye prøving og feiling, samt at det tar tid å bygge muskler. Ingen som blir Mr. Olympia på 1 år.

Men også hør på mennesker som driver med Fitness/kroppbygging selv og få tips og råd. Fitness/kroppsbyggere er dem mest vennlige og snille menneskene du kan komme bortie i 🙂

Hva er dine mål og ambisjoner?

Mitt første mål nå er å komme meg på scenen i bra form. Så blir det å forbedre å bygge videre, for så å prøve noen internasjonale konkurranser. Mr. Olympia i 2022 kanskje 😛 hehe. Så lenge jeg trives med dette og elsker det jeg driver med, så skal jeg bare nå så langt jeg bare klarer.

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?

Utdøvere i denne sporten, både i fitness og bygging, er virkelig dem snilleste og dem mest imøtekommende menneskene jeg har vært borte i. Miljøet er så utrolig bra og alle er behjelpelig og støtter hverandre. Men får også en helt annen mentalitet i alt annet man driver med utenom treningen også. Alt det fokuset og en harde jobbingen smitter lett over på hverdagslige ting og privatlivet. Helt herlig. Denne sporten gir meg så mye positivt at jeg fint kunne skrevet side opp og ned om hvor bra det er 🙂

Bakdelen er jo selvfølglig at man blir dømt av andre som ikke vet noe om sporten og får et type «stempel» på seg, fordi man bygger kropp. Dette syns jeg er veldig synd, for det er virkelig så mye bra mennesker innvolvert i sporten, så folk vet ikke hva dem går glipp av. Man blir jo også veldig opptatt av seg selv og fokuset blir på en selv. Dette er noe jeg merker spesielt nå på dietten. Men det er noe som virkelig må til for å kunne komme seg på scenen. Er en stor forskjeld på å se bra ut på stranden og på treninga, og det som skal til for å se bra ut på scenen. Blir jo også ganske asosial når man er på diett og konurransen nærmer seg. Er ikke alltid man orker å finne på noe med venner og famile, så det hende jo at sofaen kommer foran en kveld ute med venner og kjente. Men det er noe man må ofre det, om man skal klare di målene man har satt seg.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?

Blir frokost rundt kl. 07:00, så er det jo å spise hver 3. time. Trener som oftest på ettermiddagen, så få å dra hjem for å slappe av og få laget mat klart til neste dag.

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!

Nå kjører jeg kroppen 2 ganger i uka, fordelt på 4 treningsdager.

Mandag og torsdag: Bryst, rygg og biceps.
Tirsdag og fredag: Bein, skuldere og triceps.
Mage har jeg 2 ganger i uka og kjører nå bare 2 kardioøkter i uka.

Fortell oss litt hvordan en Bodybuilder/Fitnessutøver spiser
Blir veldig ensformig på dietten. Spiser 6 måltider om dagen, pluss da par shaker.

Går nå i havregryn, kylling, biff, litt nøtter, ris og grønnsaker. Starter med å spise torsk nå 3 ganger om dagen dem siste 2-3 ukene.

Ellers utenom dietten spiser jeg mye av det samme, men da blir det mere pasta, egg og peanutsmør bl.a. 🙂

Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?

Lasse Edvardsen som styrer dietten og alt. Veldig glad for å ha han i ryggen. Føler meg veldig trygg at det er han som styrer hele showet 🙂

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Bruker Omega 3, C-vitamin, D-vitamin, Mulivitamin, Berzerk før trening, BCAA, ZMA og proteinpulver.

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?

Christer Frøland har vært en kjempestor inspirasjon for meg i noen år. Betyr mye for meg å ha som en nær venn og han gir og har gitt meg veldig mye positive og inspirerende tips og hjelp. Lasse Edvardsen er også en kjempestor støttespiller for meg. Virkelig morro å ha en person som Lasse til å hjelpe meg og være personen jeg har i ryggen. Samuel Helgesen er også vært en person som betyr mye for meg. Alltid morro å få tilbakemeldinger og positive kommentarer fra han. ؘnsker han lykke til i årets konkurranser!

Har også fått masse inspirasjon av Lina Wickman og Morten Windhoel fra Team Lasse´s Gym. Utrolig morro å være flere debutanter på samme team. Dem har hjulpet meg masse med å holde motivasjonen og fokuset på plass. ؘnsker dem begge lykke til som debutanter. Dere er herlige!

Vil også takke alle på Lasse´s Gym og Family Sports Club Moss for all støtte og hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger. Utrolig morro å få så mye positive bemerkninger.

Takk til mine sponsorer, som står bak meg mot debuteringen min også:

– Lasse´s Gym
– Family SportsClub Moss
– Family Frisør – Glenn Lunde
– Proteinshopen Strømstad
– Siggy1

Beskriv deg selv med fem ord
Sta, målrettet, blid, sosial (når jeg ikke er på diett, hehe) og aktiv.


iForm.no | WEB-TV

Amir Riazifard (WEB-TV)

Therese Mæhle-Svensen (WEB-TV) Soran Rashid (WEB-TV)
Ida (26) er jernkvinne og jusstudent (WEB-TV) METERN OG LINDH (WEB-TV) Vårens BYGGER-PAR (WEB-TV)
Verdens beste fitness-kropp (web-tv) Siw-Lisbeth Grov Jørgen Corneliussen (WEB-TV)

Av Iform.no april 12, 2012 06:00