Fysioterapeut og personlig trener Eivind Eliasson gir deg 4 av sine beste treningstips!

Av Eirik Sandvik februar 11, 2013 06:00

Fysioterapeut og personlig trener Eivind Eliasson gir deg 4 av sine beste treningstips!

Eivind Eliasson har bakgrunn innen både fysioterapi, personlig trening og coaching og har et bredt spekter å basere sine anbefalinger på.

Her gir han 4 av sine beste treningstips både trenere og treningsentusiaster vil ha god nytte av!

Treningstips # 1  Vær tålmodig!

Det er bedre være nøye med teknikken og la framgangen komme gradvis enn å pushe seg max fra starten av. I lengden er sjansen for å pådra seg skader vesentlig større om man prioriterer raske økninger på bekostning av teknikken. Ved skadeavbrekk, som gjerne varer noen uker til måneder vil den som var tolmodig ofte ta igjen og passere den utålmodige.

Treningstips # 2  Hør på de som kan det!

Om du har et lite treningsgrunnlag og erfaring er det lite smart å legge opp treningsopplegget selv fra dag 1. Det finnes mange gode treningsprogrammer, treningsmetoder etc. rundt på nettet. Det å begynne med et av de gode gamle 5ؗ5-programmene trenger ikke være så dumt om alternativet er å begynne med et selvkomponert RPE-program med 10 pressøvelser og 1 trekkøvelse (du ser jo ikke ryggen i speilet så hvorfor trene den?).

Treningstips # 3  Tren på ting som har overføringsverdi til andre aktiviteter!

Ja, du vil få større biceps av å curle med manualene, men hva gir bicepsen mest av sittende roing med 80 kg og det å curle med 20 kgs manualene? Om du for eksempel går mye på ski er det liten tvil om at roing kan være en fin støtteøvelse. Bicepuscurl derimot vil nok ha svært lite innvirkning på skiprestasjonene med mindre du er en av de som flekser og kysser bicepsen i det du sklir over mållinja€¦

Treningstips # 4  Bli kjent med kroppen din!

Om du føler deg veldig sliten og lite opplagt over tid presser du deg kanskje for hardt både på trening og i andre situasjoner? Alt må ikke være perfekt. Det å ta seg noen skikkelige «deloader» eller totale hvileuker i løpet av året vil trolig gi deg større fremgang enn å peise på hele veien. Om du er nybegynner vil du kunne oppnå styrkeøkninger selv på en dårlig dag.

Er du moderat trent til viderekommen vil det være lurt å for eksempel kutte ned litt på volum og belastning om du kun har sovet 4 timer, spist minimalt og kommer på trening rett etter jobben. Har du derimot sovet godt, spist bra, hatt fri den dagen og føler du har overskudd, så kan du kanskje øke belastningen litt og kjøre 1-2 sett ekstra.

Av Eirik Sandvik februar 11, 2013 06:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser