Glenn Helge Kvilhaugsvik debuterer i bodybuilding

Av Geir Tverdal mars 21, 2014 01:00

Glenn Helge Kvilhaugsvik debuterer i bodybuilding

Vi har tatt en prat med en ung spennende bygger vi nok får se mye mer til i framtiden – Glenn debuterer i bodybuilding på Sandefjord Open

Navn: Glenn Helge Kvilhaugsvik
Alder: 21år
Vekt: 85kg
Høyde: 172cm
Sted/bor: Karmøy, Åkrehamn
Jobb: Eier og Art Director i RH Multimedia AS
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Uno Gym & Nutrition
Klubb: Team Uno

Glenn-Helge-Kvilhaugsvik-2

Hvem er du? Fortell litt om deg selv:

Eg er en mann på 21år som er født og oppvokst på Karmøy. Bor for øyeblikket på Åkrehamn sammen med kjæresten. Er utdannet grafisk designer og driver for øyeblikket et eget reklamebyrå. Eg har alltid hatt stor lidenskap både for yrket mitt og vekt-trening generelt. Om eg skal beskrive meg selv er eg normalt sett energi rik, smilende, morsom og direkte. Setter alltid store krav til meg selv og gir meg aldri!

Fortell om din treningsbakgrunn:

Har trent vekter på treningsstudio siden eg var 14år litt av og på i noen perioder men sammenlagt ca 7år nå.

Glenn-Helge-Kvilhaugsvik-4

Når bestemte du deg for å satse på bygging? – og hvorfor akkurat bygging?

Eg ble veldig inspirert når min kompiss Gonzalo Longe stillte for første gang i 2012. Og såg hvor bra form han kom i. Det var vel det som trigget meg til og ha lyst til å gjøre det samme. Og har siden den gang hatt fokus på å bygge en fin bodybuilding fysikk. Eg har siden eg var liten vært fasinert over store muskler og bodybuilding sporten så for meg hadde ikke noe annet vært aktuelt.

Hva er det beste rådet/tipset du har fått

Når det gjelder bygging er det ikke vektene du løfter som teller. Men det og kunne skape en kontakt mellom muskelen og hjernen slik at du kjenner at du bruker muskelen på rett måte. Da får du best utbytte av hver enkelt repitisjon.

Hva er planen og mål for de neste tolv månedene – hvilke forventninger har du?

Planen nå er og stille i bodybuilding debutant klassen på Sandefjord Open første helgen i april og så bodybuilding -80kg på Oslo Grandprix helgen etter. Dette blir en god erfaring hvor eg også vil finne ut av om dette faktisk er noe eg vil satse på og gjøre igjen. 🙂 Det skal bli deiligt og komme seg av dietten og begynne bygging for fullt frem over mot neste år i alle fall! . I og med at dette er min første gang på scenen har eg litt blandede forventninger. Eg vil selvfølgelig gjøre det best mulig og gir derfor alt nå, for og komme i best mulig form! Så får vi ta plasseringene som de kommer

Glenn-Helge-Kvilhaugsvik-3

Hvor trener du?

Eg trener på Uno Gym & Nutrition i Haugesund. Som eg mener er det beste treningssenteret her i distriktet om du ønsker å satse innen trening.

Hvis du skulle gi tips til en nybegynner. Hva ville det vært?

Velg deg en trenings splitt som passer for deg, 3/4/5 dager i uken. Finn så et treningsprogram på nettet som er profft satt opp. Få så noen med erfaring til å vise deg hvordan øvelsene skal utføres for best mulig progresjon. Du kan også studere filmer på youtube. Først og fremst kom deg i gang, kosthold, tilskudd osv. kommer etter hvert.

Hvilket treningsopplegg har fungert best for deg så langt?

Eg har prøvd ut alt mulig forskjellige treningsmetoder og programmer gjennom årene. Men det eg definitivt har hatt best utbytte av de 2 siste årene må være FST-7 og oppsettet som Phil Heath tar utgangspunkt i.

Har du noen som følger deg opp mot konkurransene?

Gonzalo Longe og eg kunne ikke vært mer fornøyd! Ikke bare er han en god kompiss men han bryr seg faktisk om hvordan progressen min er og hvor bra eg gjør det. Han er nesten mer engasjert en meg og det betyr så utroligt mye i alle fall under tunge tider på dietten. Da tenker eg at eg kan jo ikke skuffe han! Uten Gonzalo’s veiledning, kompetanse og entusiasme ville aldri mine resultater vært i nærheten av slik de er nå!

Glenn-Helge-Kvilhaugsvik-5

Hvordan spiste du før? (Før du ble seriøs med kostholdet)

Mest mulig! Så lenge eg har trent har eg alltid tenkt «Eat big, get big» og hver dag passet på at eg i alle fall har fått i meg de mengdene med proteiner kroppen min trenger.

Hvordan spiser du nå?

Nå spiser eg mer kalkulert og ren mat. Bygging er en livsstil så hele året går eg rundt og veger maten min for og alltid ha kontroll på hva og hvor mye eg får i meg. Hver mandag on eller off seasong steker eg opp mat som eg har i kjøleskapet ut over hele uken til lunch, niste, mellom måltider osv. Nå som eg er på diett er jo selvfølgelig kostholdet veldig strikt og lavt på karbohydrater, eg kan ikke skeie et gram ut over det som står på planen fra uke til uke.

Bruker du kostilskudd, i såfall hvilke?

Ja, eg bruker alltid whey protein, bcaa, glutamine, omega-3 fettsyrer og pre-workout. På diett trenger en selvfølgelig litt ekstra så nå bruker eg i tillegg casein-protein, multi-vitaminer, zma, joint-supporter, c-vitamin og fat burner.

Glenn-Helge-Kvilhaugsvik-6


SE ALLE VIDEO-REPORTASJER IFORM.NO HAR LAGET

Av Geir Tverdal mars 21, 2014 01:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser