HŅNDBAK (WEB-TV)

Av Iform.no mars 10, 2011 19:27

HŅNDBAK (WEB-TV)

Bli med Hell håndbakklubb på trening

Hell håndbakklubb har tatt medaljer i internasjonale mesterskap. Bli med på en trening i deres lokaler.

Håndbak, også kalt armbrytning er en sport som har sitt utspring fra de olympiske leker i Athen. Sporten har i den senere tid endret seg mye, både med tanke på omfang, stil og regler. En vanlig kamp varer som regel mellom 1?2 sekunder, avhengig av hvilke teknikker utøverne benytter seg av, og deres reaksjoner på den andres teknikk.

Ved konkurranse er det alltid to utøvere, og minimum én dommer. Det benyttes bord med gitte mål; høyden er ca 120 cm (stående vanlig bryting), denne har tilsammen fire puter og to stenger. To av putene er skråstilt ovenfor hverandre; disse er ment til plassering av albuen. De to andre langputene er litt høyere og angir tap eller seier når en av deltagerne får sitt håndledd ned i denne. Stengene er ment for å holde i, samt at de skal kompensere trekket du får når du bryter.

Begge må ha skuldrene sine parallelt med bordets langside. Avstanden mellom håndledd og skulder kan ikke være mindre enn en knyttneves størrelse. Før start skal dommeren sentrere armene slik at de kommer i senter av bordet, håndleddet skal også være strake på begge utøverne.

Konkurransen starter når dommeren sier «Ready-Go». Det er tillatt å bøye håndleddet så mye man vil. Mange tror faktisk at dette er juks. Utøverne er også tillatt å flytte albuen fritt rundt på bordet, så lenge de holder seg innenfor albueputens grenser. Detter albuen utenfor puten, eller blir løftet over puten får man en advarsel. To advarsler gir tap. For øvrig må utøverne holde i stangen under hele kampen. Den utøveren som får motstanderen i langputene vinner.

ref: http://no.wikipedia.org

Av Iform.no mars 10, 2011 19:27

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser