HARDT ARBEID! Et konsept som nordmenn flest har glemt?

Av Øyvind Pedersen oktober 12, 2016 17:10

HARDT ARBEID! Et konsept som nordmenn flest har glemt?

”You may be more talented than me. You might be smarter than me. And you may be better looking than me. But if we get on a treadmill together, you are going to get off first or I’m going to die. It’s really that simple. I’m not going to be outworked.”. Sitatet er av Will Smith

Nordmenn har blitt et folkeslag av late mennesker. Vi har ikke samme arbeidsmoral som våre oldeforeldre og besteforeldre som bygde landet. Vi maser om 6-timers arbeidsdag, lengre ferie, overtidsnekt, pensjon fra 60-årsalderen, mer fritid og høyere lønn for mindre jobbing. Vi har blitt vant til å få ting uten å jobbe hardt for det.

I takt med at vi blir stadig latere, blir vi også (surprise surprise) fetere og fetere, har dårligere helse og er i dårligere form. En større andel av befolkningen er medlem på treningsstudio her enn i de fleste land i verden, men resultatene av det kan være vanskelig å få øye på. Min påstand er at det skyldes at folk er late også på gymmet. Vi venter oss resultater uten å jobbe for det, på samme måte som vi (for øyeblikket) har det i økonomien. Bladene skriver artikler med overskrifter som ”Tren smartere, ikke hardere”, ”Pass deg for overtrening”, ”Bli slank med kun 20 minutter trening 3 ganger i uka”, ”Få store armer på 6 uker”, ”Less is More”. Vi leser at ved å spise de riktige kosttilskuddene eller kjøpe de riktige treningsproduktene kan vi komme i form uten innsats.

Uheldigvis for oss, er ikke naturen laget slik. Alt som er verdt å ha, må man også jobbe for. Når du ser en godt trent person, så ser du samtidig en person som har ofret noe, og jobbet for det han eller hun har. De har trent hardt, de har spist sunt, de har takket nei til fritid og pils-kvelder med vennene sine, de har nektet seg usunn mat og usunne vaner. Ikke hele tiden, men mye av tiden. Det finnes ingen vei utenom.

hardt-arbeid-2016-2

Når du bestemmer deg for å ta tak i din egen livsstil, din egen kropp, og vil begynne å trene og komme deg i form, så ha i mente at det kommer til å kreve innsats. Det kommer til å være ubehagelig til tider, du kommer til å ha vondt, du kommer til å ha lyst til å gi opp. Fristelsene til å ikke følge opplegget vil være mange.

På selve treningen skal du gå i mot strømmen og ikke sky unna de øvelsene som er tunge og krever mye av deg. Jo mer øvelsen krever av deg, jo bedre er den for deg. Knebøy. Markløft. Frivendinger. Militærpress. Smal benkpress. Ikke utspark og triceps kickbacks. Tren intervalltrening med løping i motbakke heller enn å rusle avgårde på flatmark i timevis. Hardt arbeid.

De samme prinsippene gjelder på matfronten også. Man kan ikke unne seg alt man har lyst på, og unngå all sunn mat selv om den kanskje ikke alltid smaker like fristende, og så tro at man skal få den kroppen man ønsker. Selvdisiplin og vilje til å stå på litt betaler seg her også. Jeg runder av med et sitat av profesjonell kroppsbygger Lee Priest: ”If it tastes too good, I know it ain’t good for me.”

Av Øyvind Pedersen oktober 12, 2016 17:10

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser