Hege ؘvrum

Av Iform.no mai 2, 2007 21:30

Hege ؘvrum

Hege ؘvrum debuterte denne våren i bodyfitness og med to førsteplasser, en tredje og en femteplass ble det en debut som de fleste bare kan drømme om.

Masse flere bilder av Hege her
Info og bilder fra vårens konkurranser
Se Heges treningsdagbok mot vårens konkurranser 
(Legg igjen en hilsen til Hege med det samme du er innom)

Hege ؘvrum fra Sandefjord hadde aldri trodd at hennes debut som fitnessutøver skulle ende med topplassering.

Likevel var det nettopp det hun gjorde da det ble arrangert et stort bodybuilding og fitness-stevne i svenske Västerås i påsken. Og det var bare starten…

Født: 05.12.1976
Bosted: Sandefjord
Sponsor: Proteinfabrikken
Klubb: TEAM iform.no
Jobb: Treningsveileder på ProGym
Høyde: 168 cm
Vekt onseason: 54-55kg
Vekt offseason: 61-62 (fra nå av)

Meritter 2007:
1:e plass BF Debutanter, Muscle Tech GP
1:e plass BF, Sandefjord Open
3:e plass BF, Oslo GP
5:e plass BF +163cm, Loaded Cup

Hege ؘvrum debuterte denne våren i bodyfitness og med to førsteplasser, en tredje og en femteplass ble det en debut som de fleste bare kan drømme om.

Hva var det som fikk deg å ta skrittet opp på scenen?
Først og fremst var det for å få en pokal eller et bevis på at jeg har vært med i en konkurranse og i fjor når jeg var tilstede som tilskuer på Sandefjord Open, så jeg at alle fikk en pokal. Målet var å komme i så bra form som mulig og å komme meg opp på scenen. Jeg hadde egentlig ikke så store forventninger med tanke på hvordan jeg levde månedene før jeg begynte på dietten.

Hvordan levde du da?
Jeg klarte vel så vidt å komme meg på studio 3 ganger i uken og kosten var ett eget kapittel for seg selv, hehe. Boller til lunsj, pizza til middag, ostepop og melk til kveldsmat. Spiste for så vidt havregryn til frokost da. Og i tillegg til dette spiste jeg masse proteinsjokolader..

Når begynte du på dietten og hvordan så den ut?
Jeg bestemte meg den 1 januar for å satse på Sandefjord Open. Jeg startet med dietten dagen etter. Dietten som Andreas satte opp til meg, var til å begynne med helt enkelt å gå over til, spise sunn mat 5-6 ganger om dagen; havregryn, ris kylling, proteinpulver, grønnsaker etc. Til å begynne med så veide jeg ikke maten heller. Etter hvert så ble det strammet inn på enkelte ting og siste måneden før konkurranse så det omtrent slik ut:

Frokost: Brokkoli, kylling, omega 3-6-9
Mellomål: Wheytech, valnøtter
Lunsj: Kylling, brokkoli, omega 3-6-9
Mellommål: Wheytech, valnøtter
Mellommål: Kylling, brokkoli, omega 3-6-9
Etter trening: Shake med Whey Isolate og Protonic eller Whey Isolate og riskaker
Kvelds: Kylling, brokkoli, omega 3-6-9

Siste uken før konkurranse endret vi litt på dietten slik at jeg spiste mer. På lørdager hadde jeg en spisedag med så mye sunn mat jeg hadde lyst på.

Hvordan så styrke- og kardio-treningsopplegget ut?
Jeg gikk halvannen time på morningen før frokost 6 dager i uken –  også kjørte jeg 30-45 min etter styrketreningen på steppen eller mølla. Styrketreningen besto av en 5-split:

Dag 1: Bein
Dag 2: Bryst/mage
Dag 3: Rygg/legger
Dag 4: Armer/mage
Dag 5: Skuldre/legger

Var planen å bli med på alle fire konkurransene?
Nei, planen var bare å bli med på Sandefjord Open en gang og aldri mer. Men så overtalte Andreas meg til å bli med i Sverige (Muscle Tech GP) i debutantklassen. Når jeg først ble med der så kunne jeg likeså godt bli med på alle sammen, hehe. Men jeg visste ikke hva jeg ga meg ut på..! Aldri mer fire konkurranser etter hverandre!!! Jeg var så sinnsykt sliten ukene før de siste to konkurransene – motivasjonen forsvant bare mer og mer.

Men du blir å se på scenen igjen da?
Hehe, skal ikke se bort i fra det nei, men akkurat nå orker jeg ikke å tenke på det. Nå er det deilig å være ferdig. Bare det å kunne spise sjokoladekake, hehe:-D (Andreas:Hege har allerede snakket om å stille til neste år igjen)

Hvordan føltes det å vinne ditt første stevne i Sverige?
Det var så uventet det kunne blitt..! Jeg begynte å grine og skjønte ingenting og husker egentlig ikke så mye. Allerede når jeg skjønte at jeg var topp tre så begynte tårene å komme.

Og uken etter så vinner du også i Sandefjord, hva tenkte du da?
Det var like uventet det! Jeg hadde som mål å ikke komme sist, men hadde aldri kunnet drømme om å vinne.

Tredjeplassen i Oslo?
Målet var å komme til finale og det gjorde jeg:-) Men motivasjonen var veldig dårlig der, jeg var drittlei alt med diett og konkurranse (Andreas bekrefter!)..

Og til sist en femteplass på Loaded Cup?
Ikke så veldig motivert der heller, men veldig glad for at det var siste konkurransen, at jeg snart var ferdig. Målet var også her å komme til finale så jeg er veldig fornøyd med min plassering der! Denne gangen holdt jeg masse vann, slet skikkelig med å komme i samme formen som de andre gangene. Kroppen ville rett og slett ikke mer..

Når du ser tilbake på denne våren, hva tenker du da?
Det har vært utrolig lærerikt, det har vært utrolig gøy, samtidlig som det har vært et sinnsykt slit. Nå er jo sommerformen på plass:-D Også synes jeg selv det er en utrolig prestasjon, at jeg som ELSKER kaker og søtsaker, klarte 3 måneder uten, hehehe.

Hva føler du er dine styrker og svakheter?
En av mine styrker er at hvis jeg bestemmer for en ting så gjør jeg det til 100%, jukser ikke, gjør akkurat som jeg blir fortalt. Fysikkmessig så er jeg veldig fornøyd med magen min.
Resten blir vel da å betrakte som svakheter, hehe, og skal jobbes hardt fram til neste gang jeg stiller.

Hvor lenge har du trent med vekter?
I 10-11 år, men aldri med konkurranse som mål. Unntatt de siste 4 månedene da.

Har du holdt på med noen andre idretter?
Jeg har holdt på litt med badminton og når jeg var liten var det en del turning. Jeg hadde lyst å begynne med håndball men mamma mente at jeg bare slutter likevel så det ble ikke noe med det:-) Så jeg har egentlig ikke holdt på med så veldig mye idretter.. Men jeg har tatt masse pushups og situps på rommet mitt, hehehe:-):-)

Skal du gå tilbake til ?ostepopdietten? nå som du er offseason?
Nei, aldri mer!!! Men jeg er fortsatt like glad i søtsaker osv, men nå skal jeg holde det til en dag i uken.

Hvordan har familie og venner reagert under dietten?
I starten så var alle veldig negative, de så for seg at jeg skulle sulte å trene meg i hjel, men når jeg forklarte hvor mye mat og hvor sunn mat jeg faktisk skulle spise så forandret de mening, men var fortsatt litt skeptiske da… Likevel så synes alle jeg har vært sterk/sta/flink som har greid å gjennomføre det. Men hvis jeg først har bestemt meg for en ting så gjennomfører jeg det, uansett hva!

Hva synes du var den mest positive opplevelsen på konkurransene og dietten generelt?
Det å stå på scenen, jeg elsket det.

Negativt?
Miste energien, bare en sånn enkel ting som å puste var slitsomt.. Men det var vel mest de siste ukene som var så slitsomme.

Hvor mye gikk du ned i vekt under dietten?
Ca 10-11 kg? Litt mer enn hva jeg trodde gitt.

Noe du vil nevne til slutt?
Jeg vil rette en stor takk til Andreas for diett, støtte og ikke minst troen på meg! Og for at du har forsvart og stått bak meg når diverse ?eksperter? mente at jeg ikke har noe på en scene å gjøre.. Jeg vil også takke Monica Høyer for all støtte, hjelp backstage og med poseringstrening. Thomas og Ann Hege Stellander fortjener også et stort takk for at de er der å alltid stiller opp. Proteinfabrikken for all støtte med kosttilskudd! Paal Høyer for at han er den mest morsomme personen som finnes og hele tiden bidrar med sin spesielle humor:-) Til slutt vil jeg også rette en stor takk til Ingrid på LifeClub for tålmodighet og forståelse som har gjort det veldig mye enklere å gjennomføre dietten.

Andreas og Hege 2007 etter 4 konkurranserAndreas som er personlig trener og kostrådgivere setter opp treningsprogram og dietter til deg som trenger profesjonell hjelp, enten du vil stille til konkurranse eller bare vil komme i sommerform. For info: send en mail til andreas@bodyfit.no eller klikk på linken for nærmere info www.bodyfit.no

Av Iform.no mai 2, 2007 21:30