Heidi Gravvold Sæter

Av Iform.no mars 21, 2011 05:30

Heidi Gravvold Sæter

Jeg satser først og fremst mot Athletic fitness i Oslo Grand Prix.

Navn: Heidi Gravvold Sæter
Alder: 28
Sivilstatus: Kjæreste med Rickard
Arbeid: IT-konsulent

Hvilken klubb stiller du for?

Stiller for Gympartner Fitnessteam.

Hvor blir du å se på scenen i år, hvilken klasse?

Jeg satser først og fremst mot Athletic fitness i Oslo Grand Prix. Var jo meningen å stille i Sandefjord Open også, men siden det ikke blir arrangert Athletic Fitness/Fitness fysikk der i år har jeg gått i tenkeboksen for å se om jeg vil stille i Bodyfitness for anledningen.

Hvor lenge har du trent, hva er din treningsbakgrunn?

Jeg har i grunn en veldig allsidig treningsbakgrunn. Begynte allerede i barneskolealder med langrenn og håndball, noe jeg hold på med til jeg begynte på videregående. Har også vært innom friidrett, skiskyting og jazzballett, så det meste er utprøvd. Styrketrening er noe jeg begynte med de senere åra, og jeg flytta meg rask fra gruppetimene og ut til styrkesalen da jeg fant mitt potensial og fascinasjon i bygging av muskler. Utenfor gymmet er det friluftslivet som blir prioritert, og det å komme seg ut og opp i fjellene til fots eller på ski gir en herlig følelse både for kropp og sjel og er for meg helt nødvendig for å fungere optimalt i hverdagen.

Hva fikk deg til å ta steget opp mot scenen? Hvorfor akkurat Atlethic fitness?

Drømmen om en dag å stå på scenen har eksistert i noen år nå, men av forskjellige årsaker har det ikke klaffa tidligere. I begynnelsen var det egentlig Bodyfitness jeg drømte om. Det inntil jeg ble kjent med Line Marion hos Gympartner som har stått på for å få med jenter til å stille i Athletic fitness. Det har jo ikke akkurat vært stor oppslutning der de siste åra, så det er på tide at noen tar i et tak og skaper litt blest rundt Athletic på kvinnesiden igjen.

Hva syns du om at det ikke er noen Atlethic fitness/Fitness fysikklasse i Sandefjord Open i år? Kommer du til å stille i Bodyfitness eller droppe konkurransen? Hvilke forventninger har du til å stille i to forskjellige klasser?

Jeg var jo i utgangspunktet innstilt på å delta i Athletic fitness både i Sandefjord og Oslo, men nå når det ikke blir noe av Athletic i førstnevnte konkurranse har jeg begynt å vurdere Bodyfitness i stedet. Mest fordi jeg har lyst til å få med meg såpass som to konkurranser når jeg først har vært gjennom alle forberedelsene, men også fordi det kan være gøy å få prøvd begge klassene. At det blir to helt forskjellige konkurranser er helt sikkert. Athletic er jo litt mer røft og upolert, mens i Bodyfitness er det mer glitter og glam, og generelt høyere babefaktor. Jeg synes det er litt vanskelig å ha noen forventninger til noe jeg ikke har prøv før, men det som er sikkert er at den dagen jeg står på scenen så har jeg gjort mitt beste uansett hva utfallet blir. Jeg ser på det som en seier i seg selv bare å ha kommet så langt.

Hvordan er det å gå på diett?

Det er nesten litt teit å si det, men det å gå på diett har så langt vært lettere enn jeg hadde trodd. Nå er jeg ikke i mål enda, og det blir utvilsomt tøffere mot slutten, men så langt har jeg ikke møtt de største utfordringene. Selvfølgelig kjenner man suget etter annen mat og godteri rett som det er, men det har aldri vært et tema å sprekke. Jeg føler meg mett hver dag, selv om jeg blir slapp utover kvelden og energien på trening ikke er den samme som tidligere. Men såpass bør det være synes jeg. Man skal jo kjenne at man går på diett! I tillegg har jeg blitt veldig glad i diettmaten og jeg gleder meg til hvert måltid.

Hvordan ser treningsprogrammet ditt ut? Har du/vil du gjøre noen endringer under konkurranseoppkjøringen?

Trener fortiden med en 3-splitt, altså 6 styrketreninger i uka. Bryst, skuldre og triceps på dag 1, bein og mage på dag 2, og rygg og biceps på dag 3. Morgenkardio 4 ganger i uka og kardio direkte etter hver styrkeøkt. Om det blir noen store endringer nå siste tiden mot konkurranse tror jeg ikke, men det er det Line Marion som bestemmer, så vi får se hva hun eventuelt finner på.

Hvordan har venner og familie reagert på sporten og konkurranseoppkjøringen?

Mine nærmeste har stort sett vært positive, i hvert fall etter at det har fått mer innblikk i hva det dreier seg om. Jeg merker at når folk får mer kunnskap om denne sporten så forsvinner fordommene gradvis og de fleste synes det er interessant å følge med.

Hva er dine svake/sterke sider?

Jeg har alltid vært veldig målrettet, og flink til å følge drømmene mine. Når jeg bestemmer meg for noe går jeg inn for det 100 % i stedet for å bare gjøre det halvveis å være sånn passe fornøyd. Jeg kan til tider være ganske sta, både på godt og vondt. Så selv om det noen ganger kan slå litt negativt ut tror jeg også det har hjulpet meg til å oppnå det jeg har klart så langt. Jeg kan til og med skryte på meg å være disiplinert nå under dietten. Jeg har spist alle måltidene og trent alle treninger uten unntak.

Hvordan er samholdet i Team Gympartner?

Jeg har møtt de andre i teamet en gang, og det var en veldig hyggelig opplevelse. Alle sammen er så vennlige og vi støtter hverandre både på gode og mindre gode dager. Line Marion er jo coachen vår, og jeg vil takke henne for all hjelp så langt. Det er helt sikkert at jeg ikke hadde klart dette uten henne.

Av Iform.no mars 21, 2011 05:30

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser