Helsedirektoratet: Nordmenn skryter på seg trening

Av Øyvind Pedersen juni 27, 2016 14:25

Helsedirektoratet: Nordmenn skryter på seg trening

I en undersøkelse sier 44 prosent at de følger myndighetenes råd om minst en halvtimes mosjon hver dag. Det tror ikke Helsedirektoratet stemmer.

– Det tror jeg ikke på, sier avdelingsdirektør Jacob Linhave i Helsedirektoratet til P4.

Ifølge en ny undersøkelse fra Sentio Research svarer nesten halvparten av de spurte at de følger mosjonsrådet.

Direktoratet har selv gjennomført undersøkelser der folk i tillegg til å bli spurt om hvor mye de trener, blir målt med aktivitetsmålere.

Resultatene viser at folk sier de er mer aktive enn det de faktisk er.

– Kanskje er det vanskelig å huske hvor mange minutter en rørte på seg. Kanskje vil folk gi et godt bilde av seg selv utad og skryter på seg litt, sier Linhave.

Ifølge Helsedirektoratets egne tall er det kun 32 prosent av befolkningen som beveger seg minst 30 minutter om dagen.

Resultatet av den nye undersøkelsen viser at den mest aktive befolkningen befinner seg på Sørlandet og i Telemark. Der svarer én av to at de følger myndighetenes råd. Dårligst stelt er det i Nord-Norge, hvor kun 38 prosent sier det samme.

Helsedirektoratet advarer mot en stadig mer sedat livsstil. De siste årene har de derfor kjørt kampanjen «Dine 30» for å få nordmenn til å røre mer på seg.

Av Øyvind Pedersen juni 27, 2016 14:25

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser

Søk på iform.no

Besøk oss på facebook

Våre samarbeidspartnere

Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!