Hvem skal du tro på?

Av Marika Lejon juli 3, 2012 06:00

Hvem skal du tro på?

Mange coacher og personlige trenere har forskjellige meninger.

Hvem skal du tro på?

Det finnes ikke bare en måte å gå ned i vekt på eller kun en måte å forberede seg til en konkurranse på.

Kunnskapen vi har om trening og kosthold i dag er ikke den samme som for 20 år siden. Likevel kom de seg i form også den gang. Et av de store problemene mange gjennomgår før en konkurranse er hvilke råd de skal forholde seg til. Den ene sier en ting, mens en annen sier noe annet. Hvem skal du tro på?

Det dummeste du kan gjøre er å hoppe fra diett til diett, fra treningsopplegg til treningsopplegg eller bytte treningstudio månedene før konkurranse. Det er vanlig at de forskjellige treningsstudioene har forskjellige opplegg og mønstre som påvirker din fremgang og dine prestasjoner. Det viktigste for deg før en konkurranse er å være målbevisst. Det betyr at du må være tro til dietten, treningen og studioet. På denne måten vil du holde stø kurs mot målet ditt.

Ønsker du å ødelegge for potensielle konkurrenter, gjør du lurt i å fortelle dem at det de gjør er helt feil. De blir livredde og er de desperate nok vil de høre på deg og miste kursen sin, nettopp fordi de blander sammen informasjon fra ulike hold. Altså, ikke la deg påvirke av hva andre sier når du nærmer deg konkurranse. Selvfølgelig kan du ta i mot råd! Men ikke gjør det før du har snakket med den personen som veileder deg eller prøv heller ut de rådene du får fra andre hold når du ikke er alt for nær en konkurranse.

Det samme gjelder egne ideer. Ikke tro på dine egne infall hvis du blir coachet og ikke prøv noe helt nytt rett før konkurranse. Prøv det ut i god tid før, så du vet hva du driver med. Det er svært synd å bruke masse penger, energi og viljestyrke på noe som kan lede til at du mislykkes.

Hvis du har mulighet for å ringe coachen din når du er stresset er det meget flott. Hvis du plutselig får spisekick eller får lyst til å prøve noe nytt, så ring med en gang hvis du har mulighet. Med en gang du blir stresset, redd eller usikker må du få roet deg ned. Dette stresset kan lede til utskeielser som kan skade mulighetene for å nå målene du har satt deg.

Altså, hold deg til de reglene som er satt og vær tro mot opplegget ditt. Det er den beste og enkleste veien til å lykkes. Og lykkes du ikke, må du finne ut hva du gjorde feil, så du kan rette det til neste gang. Det er slik man skaper fremgang.

Av Marika Lejon juli 3, 2012 06:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser