Hvor sliten du blir av treningsøkten er ingen målestokk på hvor bra økten er

Av Strand Jacobsen Gunnar mars 28, 2017 07:30 Oppdatert

Når du legger opp treningsprogrammet ditt, tenk nøye gjennom HVA det er du vil oppnå først.

For tiden trener jeg med en kar som liker å slite seg skikkelig ut på trening. Jo hardere økten kjennes, jo bedre synes han det er. Hvis han holder på å kaste opp underveis, og har blodsmak i munnen etter økten, så er han fornøyd. «Dette var en god økt» sier han da.

Men er det slik? Er det slik at hvis du blir skikkelig sliten av økten, så er det en god økt, og hvis du ikke blir sliten, så er det en dårlig økt?

Svaret er kort og godt nei. Jeg kan lett tenke ut en treningsøkt som gjør deg utrolig sliten, men som ikke gir deg særlig godt treningseffekt i form av forbedrede ytelser eller økt muskelmasse.

Skal du bli sterkere, raskere, få bedre kondisjon eller større muskler, så er du avhengig av å trene tyngre og hardere over tid. Ikke målt ut fra hvor sliten du blir, men ut fra hva du presterer under trening. Løfte tyngre vekter, løpe raskere eller lengre, og så videre.

Hvis jeg på en normal dag klarer 12 pullups tre ganger, men så i dag bestemmer jeg meg for å kjøre pullupsene mine i supersett med burpies eller spensthopp som jeg tar rett før pullupsene, så klarer jeg kanskje bare 6-7 pullups per sett fordi jeg er så andpusten og sliten. Da er ikke dette en spesielt produktiv pullups-økt. Den bidrar ikke til å gjøre meg bedre i pullups eller til å utvikle muskulaturen min noe særlig. Men det vil jo kjennes ut som jeg trener veldig hardt.

Så når du legger opp treningsprogrammet ditt, tenk nøye gjennom HVA det er du vil oppnå først.

Av Strand Jacobsen Gunnar mars 28, 2017 07:30 Oppdatert

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser