Hvordan spiser vi i fremtiden?

Av Marika Lejon februar 16, 2012 09:00

Hvordan spiser vi i fremtiden?

Teknologien utvikler seg stadig. Selv om folk spiser mer og mer usunt på grunn av lett tilgang til fast-food kjeder, så øker samtidig også kunnskapen vår om mat. Det er du selv som har valget. Framtiden kan gjøre det lettere!!!

Det vil i fremtiden dukke opp superepler og superappelsiner nøye sammensatt slik at de inneholder høye nivåer av prestasjons- og helsebringende næringstoffer. Strategier rundt muskelbygging og vektreduksjon vil bli viderutviklet.

Et helt nytt utvalg av ergogeniske hjelpemidler, vitaminer, mineraler, fettforbrennere og måltidserstattere vil bli presentert. Det vil rett og slett bli lettere for alle og enhver å nå mål med kropp og kosthold. De som ønker det og har behov for det vil få det mye enklere med å endre sine kostholdsvaner.

Matpyramiden vi kjenner godt fra ungdomskolen vil endres, ved at den blir formet etter individuelle forskjeller. Da vil faktorer som alder, etnisk bakgrunn og genetisk bakgrunn for å arve sykdommer bli tatt i betraktning. Det vil også utvikles ernæringsprogrammer designet etter genetisk informasjon. Denne vil ta hensyn til risiko for å arve hjertesykdommer, evne til å forbrenne, lagre og bruke energi. Den vil også fortelle deg hva slags innflytelse forskjellige matvarer har på dine tanker og ditt humør.

Slike program kan hjelpe mennesker med å få kontroll på spisingen, øke forbrenningen, øke muskler og styrke, og hjelpe med å kontrollere mental fokus og humør. Samtidig vil den hjelpe mennesker med å forebygge alvorlige sykdommer som man kan være disponert for. Kanskje også reservere sykdommer som allerede er oppstått.

Når det gjelder genteknologi i matproduksjon, finnes det ikke grenser for hva som er mulig. Det er mulig å lage appelsiner med dobbelt så mye c-vitaminer og det er mulig å skape en frukt med alle vitaminer og næringstoffer som et menneske trenger. Det er lover og regler som står i veien for vår tilgang på et genteknologisk matvarehus. Mange er bekymret for en slik utvikling.

Uroen er blant annet knyttet til den risiko bruken av genmodifiserte planter kan få for miljøet og artsmangfoldet i naturen. Vi har manglende kunnskap om de langsiktige virkningene ved genmodifisering.

Skjer det noe vi ikke kan kontrollere, kan for eksempel en genmodifisert plante spre seg til uønskede steder, og mer ugrassmiddel må til for å hindre spredningen. Dette er ikke bra for miljøet og det kan også skade maten vi spiser, hvis for eksempel maten inneholder spor av kjemikalier som kan gjøre oss syke.

Fremtiden er svært spennende og det skal bli interessant å se hvordan det utvikler seg. Vi får holde oss til den maten vi er trygge på så lenge.

Av Marika Lejon februar 16, 2012 09:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser